Карта на космоса и галактиката

Карта на космоса

Пътешествието сред звездите никога не е било толкова достъпно. От Google са ни предоставили  възможност да изследваме най-далечните краища на  галактиката и вселената. Картите на Google sky ни разкриват гледки от нови светове, те са обединени с някой от най-големите астрономически обсерватории в света за да ни подарят интерактивна карта на звездното небе. Използването на Google карти ни помага да погледнем космоса през очите на телескопа  HABBLE и да открием невиждани за човешкото око гледки. Вие ще можете да изучите положението на планетите и съзвездията, галактиките и мъглявините.

Вижте интерактивната космическа карта и се насладете на красотата на космоса и космическите обекти.

Карта на космоса от Google sky

Друга интересна интересна космическа визуализация на най-близките звезди около нашето слънце е картата, която предоставя проекта 100 000 stars на нея се изобразяват в 3D модел 119 617 звезди.

Интерактивна карта на космоса 100 000 stars

Снимка на галактиката
Снимка: www.flickr.com

Надяваме се в тази публикация да сме дали отговор на въпроса, къде да гледате звездното небе онлайн, ако не разполагате с  истински телескоп.

Microsoft WorldWide Telescope  пък ще ви предостави истински виртуален телескоп,  от който ще можете спокойно да гледате звездите и галактиките онлайн в реално време. Това е един виртуален стимулатор на вселената създаден от специалистите на Microsoft.

Повече за виртуалния телескоп, мижете да научите на сайта Microsoft WorldWide Telescope, където можете да свалите програмата и да я инсталирате на своя компютър.

Снимка:commons.wikiedia.org
Снимка:commons.wikiedia.org

Предлагам ви да погледнете на звездното небе онлайн през телескопа на компанията WikiSky, това е онлайн портал към небето предназначен за гледане на звездното небе в различни режими.

Информацията за космическите обекти се получава посредством натискане на бутона на мишката и интерфейса до някъде наподобява този на Google Sky.

В процеса на изследване на звездното небе потребителите на Интернет могат да се приближават или отдалечават от звездите и планетите или да получават информация за тях.

Натиснете тук и наблюдавайте звездното небе
Звездно небе
снимка: en.wikipedia.org
0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

1 Comment
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари
КЧ
КЧ
8 years ago

„Това е един виртуален стимулатор на вселената …“ Какво стимулира този стимулатор? 🙂