Промяна новините на форума:



Ако желаете да подкрепите нашата работа, можете да направите дарение. Ще бъдем благодарни за всяка помощ, която можете да направите за да съществува сайта. https://boosty.to/ufoport/donate

Main Menu

Кога ще дойде хубаво време

Започната от kika, Февруари 06, 2016, 06:01:40 PM

« назад - напред »

kika

Здравейте, бих искала да попитам с приятеля ми, с когото се бяхме разделили заради бившата му ,  ще имаме ли още проблеми с нея или тя ще го остави на мира най-на края... искаме семейство и спокойствие , но тя го разстройва и го изнудва с нещо постоянно... не питам какво е , но го наранява.. а когато той страда - страдам и аз.. мечтае да си имаме наше дете (аз имам син, който той много обича , но иска да имаме и наш ) ,  но не смеем да правим планове вече.. кога ще свърши всичко ?! От една страна неговата бивша , от друга моя... водим дела , обикаляме съдилища... институции.. ще спечеля ли делата ? Искам да заведа и друго - за обещетение... дължи ми много пари, да не говорим за всичките страдания , които ми причинява... мога и за това да заведа дело според моя адвокат... да го направя ли?! Не съм от хората , които се отчайвай и които се самосъжаляват,  но нервите ми са на края на предела си , както и търпението ми ... кажете ми още колко остава... ще има ли ново начало и ще започнали работата , по която ще кандидатствам другата седмица? Имам толкова много въпроси , че не ми е удобно да питам, но се реших и го направих.. така че.. Моля ви отговорете ми , ако имате възможност...
Не причинявайте на другите това, което не искате на вас да ви се случи!

izgybena

 Кика, според мен нещата при теб ще започнат да се подреждат, когато обърнеш гръб на злобата, простиш на хората, които са те наранили и си спомниш, че с тях освен лоши моменти си имала и много хубави такива и са те дарили с нещо безценно, което от все сърце ти пожелавам да ти е живо и здраво! Просто бъди по-добра и разбираща хората около себе си и никога не забравяй, че всеки човек е личност, независимо от недостатъците му! Направи добро, за  да дойде доброто и при теб и мисли по позитивно! Колкото до правните въпроси, особено за това обезщетение, за което говориш се консултирай с още някой адвокат.Задължително вземи второ мнение от специалист, за да не се натовариш излишно с разноски. Аз лично, въпреки негативното ти отношение към мен, ти пожелавам успех за в бъдеще, защото въпреки недостатъците ти също си личност.А всяка личност заслужава уважение, просто защото такова трябва да бъде човешкото поведение спрямо  всеки един от нас!
Човек никога не е нито тъй щастлив, нито тъй нещастен, както си въобразява.

kika

Аз съм простила лошото в миналото и не съм забравила за доброто.. но то е толкова малко и незначително в сравнение с продължаващото без очие .. Въпросът е че той много ми е изневерявал .. прощавала съм и съм вярвала че " не е това което си мисля"... но факта че използва сина ми за средство да си отмъсти, че съм подала жалба за не и платената издръжка, от ми дължи... не мисля че е редно. Той не се е интересувал от детето никога. . Живукраше си и преди и след като сина ми се роди.. не ни търсеше  ... само по телефона казваше че ни обича и че му липсва ме. .. а в същото време си е обикалял курортите с любовницата си... както и да е.. дадох му пари , за да върви строежа на автомивка та,  която строяхме,  но всичко е отивал по не предназначение. .  Сега иска да вземе детето както му се полага с преспиване, но той не го познава, бяга от него, крие се зад мен... а той е контактно дете...опитвам се да го накарам а свикне с него , защото въпреки всичко е негов баща, но.. детето не го харесва .. никога не съм и не бих му говорила лошо за "баща му" , но той сам казва , че е лош и ще го набие, защото видя , че ме разплака. .. не издържам вече.. Изгубена, моля помогни ми !
Не причинявайте на другите това, което не искате на вас да ви се случи!

izgybena

    Здравей Кика, трябва ми допълнителна информация, за да мога да ти дам най-правилният съвет.Това, което разбрах от случаят ти е, че имаш влязло в законна сила съдебно решение за развод, в което са уредени родителски права и местоживеене на детето при майката, режим на лични контакти на бащата с детето известен период с преспиване на детето при него, издръжка, която той пропуска да плаща.Сигурно си образувала изпълнително дело за издръжката.Предполагам си пуснала жалба до прокуратата за неплащане на издръжката на детето и отношенията ви са се влошили още  повече. Щом имаш влязло в сила съдебно решение, ти си длъжна да го изпълняваш и да даваш детето на бащата с преспиване, но много добре те разбирам защо не го правиш и ти съчувствам за проблемите. Предполагам, че бащата е дошъл с полиция или със съдебен изпълнител, за да осъществи определеният режим на лични отношения с детето и най-малкото са ти съставили полицаите предупредителен протокол, че си длъжна да изпълняваш влязлото в сила съдебно решение. При неизпълнение на влязло в законна сила съд.решение се носи и наказателна отговорност и ако продължиш да не даваш детето, без да си предприела нищо друго срещу бащата и той пусне до прокуратурата нарочна жалба за това има вероятност да ти образуват ДП. Делата за лишаване  и ограничаване на родителски права се водят в изключителни случаи и смятам, че по-добрият вариант за теб е да образуваш гражданско дело за промяна на режима на лични контакти с бащата, като искаш той да бъде значително стеснен, т.е без преспиване, а ако е много малко детето и в твоето присъствие.Добре е първоначално да сигнализираш и Агенцията за закрила на детето за проблема си. За да успееш да убедиш съда, че е наложително режима на лични контакти да бъде стеснен до минимум ще направиш доказателствено искане още с исковата си молба да се назначи съдебно-психологическа експертиза с вещо лице детски психолог, който след запознаване с доказателствата по делото и експертна работа с детето, да установи:    1. Как се чувства детето в присъствието на баща си. 2. Изпитва ли страх от него и възможно ли е то да остава насаме с него и с преспиване без това да му оказва негативно влияние на психическото и емоционално състояние. 2. Как се отразява отношението на бащата към детето на психиката му и нормалното му психическо и емоционално развитие. Ще поискаш и привременни мерки до произнасянето на съда по спора. Ако детето е под десет години няма да го изслушат в съда, с него ще разговарят служителите от Агенцията и психолога.
   Относно имуществените въпроси след развода и исковете, които можеш да предявиш в срок до една година от влизане в сила на решението за развода  или от решението за упражняване на родителски права виж от чл.29 до чл.31 от Семейният кодекс, смятам, че ще ги разбереш.Имай предвид обаче, че всичко което твърдиш като положителни факти в процеса като ищец/ че си дал някаква сума, че имаш по-голям принос в придобиването на имуществото и т.н./носиш доказателствената тежест ти да доказваш.
  Всичко това, което ти написах важи само ако съм разбрала правилно какъв е случаят. Затова или трябва да поговорим с теб, или да проведеш жива консултация с някой друг колега. За имуществените въпроси проучи внимателно предварително към кого да се обърнеш.
Човек никога не е нито тъй щастлив, нито тъй нещастен, както си въобразява.

kika

Дело за промяна на лични контакти съм завела и имам насрочена дата вече. Той жалби и преди е пускал, когато бяхме на море ... Въпросът е , че жалбите му са неоснователни , защото той дефакто не се интересува от детето, а го прави само за пред съда, защото аз съм на съд вече , заради неговите жалби. Благодарение на телефонни обаждания по между ни присъствието на разледващите полицаи те се убедих на 100% , че той е и сцени рали всичко , но пред прокурора са други доказателствата... дори пред единия полицай той сам заяви , че иска да оттегли жалбите си... но така и не го направи... последвана нови и нови.. общо 3. Преди няколко дена дойде да види детето, направи панаир и детето се уплаши.. каза ,че е лош човек и ще го набие.. едвам успях да го разубедя да не говори така, за да не помислят , че аз го уча...
Не причинявайте на другите това, което не искате на вас да ви се случи!

izgybena

Кика, задължително поискайте съдебно-психологическата експертиза със задачата и въпросите, които съм ти описала по-горе, въпросите може и да се перифразират, но целта на тази експертиза е да докаже, че детето се страхува от него, не защото ти си го настроила за това/нарича се "синдром на родителското отчуждение"/ и не е в негов интерес продължителен контакт с бащата.Много са ти важни и социалните доклади от Агенцията за закрила на детето.Свидетелските показания също са важни, но са нож с две остриета, защото обикновено хората се притесняват в съда и говорят неща, които не могат да установят нищо съществено.Обикновено оплюването на другият родител, без солидни доказателства за твърдяните факти настройват лошо само съда. Имала съм случай дори, в който доказах, че майката редовно употребява алкохол и вози детето си в нетрезво състояние, доказано по безсъмнен начин, с писмени доказателства, но родителските права бяха присъдени на нея.Ти си в по-изгодна позиция, детето е малко, а ти си майка, детето е свикнало само с теб и не харесва баща си, заради личните му впечатления от него. Най-лошото при този род дела е, че детето е изкупителната жертва на родителите си и то страда изключително много, а самите те осъзнават това много късно.Избери си добър адвокат с доказани качества, такъв на който му се чува думата в съда, ако ме разбираш какво искам да ти кажа. Относно наказателното производство спрямо теб смятам, че няма да издържи обвинението на прокуратурата, ако ти повдигне такова, там ти трябват солидни свидетели за сцените на детето и бащата, там можеш да наблегнеш и на неговите пороци.
Човек никога не е нито тъй щастлив, нито тъй нещастен, както си въобразява.

kika

Благодаря,  Изгубена. Точно това ще направя адвоката ми е добър, за разлика от бракоразводния... тогава нищо не исках , но и това което ми беше казала, че ще получа не получих.. но това е минало.. Благодаря още веднъж.
Не причинявайте на другите това, което не искате на вас да ви се случи!

izgybena

Пожелавам ти успех, Кика. Мисли позитивно и всичко ще е наред.
Човек никога не е нито тъй щастлив, нито тъй нещастен, както си въобразява.