Промяна новините на форума:



Ако желаете да подкрепите нашата работа, можете да направите дарение. Ще бъдем благодарни за всяка помощ, която можете да направите за да съществува сайта. https://boosty.to/ufoport/donate

Main Menu

Дали печелим,когато губим?

Започната от Teomi, Май 01, 2016, 05:59:10 PM

« назад - напред »

Заслужава ли си болката?

дали печелим,когато губим
1 (33.3%)
дали печелим,когато губим
2 (66.7%)

Общ брой гласове: 3

Teomi

Здравейте!Задавали ли сте си въпроса защо понякога губим нещо,или някого,за каквото (когото) сме инвестирали много нерви,емоции,мечти и т.н. Дали има нещо предварително написано,неща,през които трябва да минем в живота.Дали тази "загуба" всъщност не ни е предпазила от нещо по-лошо в бъдещето....И заслужава ли си човек да страда за нещо,което така или иначе не е било негово.... :-\

izgybena

Здравей, Теоми, според мен, повечето от хората се успокояват с приказката "всяко зло за добро", която е еквивалент и на твоят въпрос в анкетата. "Печелим" единствено, защото така е по-лесно да превъзмогнем болката от загубата на човек, мечта, нещо за което сме положили много усилия, за да осъществим. Не виждам какво можем да спечелим от един наш провал, освен някаква поука, която да ползваме в бъдеще, за да не допускаме повече същата грешка, която ни е довела до неуспех.Това е моето мнение.Нищо не печелим, когато сме изгубили нещо, въпросът е да приемем това и колкото и да ни е тежко, да продължим напред, за да се борим за постигане на следващата цел. А разочарованието и страданието за нещо, което не сме постигнали или за човек, който не сме успяли да спечелим винаги ще има, защото така са устроени човешките същества.Някои превъзмогват загубата и неуспеха бързо, други по-бавно, строго индивидуално е и зависи от самата нагласа на конкретният страдалец.
Човек никога не е нито тъй щастлив, нито тъй нещастен, както си въобразява.

Tatyana1956

Не е винаги губим човека, отношенията, в които много сме инвестирали, по нашата вина. Много често човекът просто не е бил за нас и ние нямаме никаква вина, че той си отиде, колкото и ще да ни е мъчно! Аз вярвам, че всичко в живота е предначертано и ние писано да стане и в съответствие с това ние избираме, как да постъпим, с кого да започнем отношенията и как те да приключат или да продължат! Скоро съм се разделила с приятеля си, за когото страдам много и в тази връзка съм видяла, че нищо не е било зависимо от мен. Просто той си тръгнал и толкоз! Вярвам в съдба и че от самото раждане е писано, какво ще се случва на човека! Но да спечелим от болката не можем. Да вземем поуката - също, защото за друг човек, в когото ще се влюбим, тази поука може съвсем да не е нужна....

Petia5

Отново не съм съгласна изобщо с твърдението на Изгубена, че казваме, че "печелим" понеже видите ли така си създаваме излюзия, за да не ни боли.
Защо е необходимо изобщо да ни боли? Когато ти си човек и си подходил човешки, към някого, губейки време и пари с него. И той отива и пише на друга, колко много е влюбен в нея. Пише мръсотии за теб пред нея и други подобни женички.
Тогава печелим, когато казваме на един такъв, че е боклук.
Бог ще го накаже, това е сигурно проверено в практиката. Въпросът е, че това възмездие се бави.
Ето сега на тези Свети дни на Възнесение Христово аз призовавам Бог да даде щастие и спокойствие на справедливите хора и да даде това, което заслужават на тези използвачите, които носят на другите злоба и страдание.
Никой не трябва да се мъчи и страда заради боклуци.

Petia5

Очаквам някакво конструктивно и градивно мнение. Омръзна ми от мрънканици.
Другите раздели на форума платени ли са да внимавам, къде пиша?

Petia5

Ако съм нежелана изчезвам. Лек живот.

Tatyana1956

Петя, много харесвам поста ти! Много искам да бъда като теб - да не страдам за боклуците! Много ми помагаш с постовете си!