Безкрайност – грешка на науката

Какво е безкрайност?

Нека се опитаме да си представим математиката и физиката без понятието безкрайност. Какво тогава щяха да  означават понятия като вектори, прави, безкрайна редица от числа, безкрайно голямо и безкрайно малко. Ами ако наистина безкрайността не съществува? Дали е възможно това да е измислено понятие с помощта на, което да се решават някои от най-сложните  математически и физически задачи.  Да! В тази статия ще оборим твърденията на всички физици и математици използващи безкрайността, за да докажат една или друга своя теория.

Безкрайност не съществува!

безкрайност не съществува
Слаб 2

Още от древността  хората използват числата за отъждествяване на едно или друго нещо и нещата били прости и логични. Например : „аз имам 10 ябълки “ т.е. числото 10 показва точното количество на ябълките, които аз притежавам.  Ако аз кажа, че имам 8 ябълки, например, то това няма да е вярно твърдение. Но е вярно, че колкото и ябълки да имам те никога не може да са повече от всички съществуващи ябълки във Вселената. Но безкрайността може да си позволи  да твърди обратното тоест, че аз мога да имам повече ябълки отколкото съществуват. Пример : аз имам 1+1+1+1+1+1+1….+\infty .  Разбира се това е невъзможно, защото ябълките в един момент ще свършат, а ако пък даже си представим, че те никога няма да свършат и са безкрайно много то те биха запълнили Вселената с ябълки и не би съществувало нищо друго освен ябълки, значи и аз не бих съществувал за да ги притежавам.  Учените  обаче, които се базират на твърдението за безкрайността обичат това понятие, защото то обяснява  много  необясними неща. Те не използват ябълки в своите примери, а използват понятия като безкрайна вселена, безкрайно пространство и т.н. Но също както ябълките,  Вселената там някъде в космоса свършва, пространство също има  своя край, колкото и далече да се намира той.

Парадокса на безкрайността!

 

Още едно доказателство за това, че не може да съществува безкрайност,  е парадокса на редиците от безкрайни числа. Какво представлява той:

Ако имаме една безкрайна редица от прости числа 1+2+3+4….+\infty =X, ние можем да отнемаме или прибавяме към нея колкото си пожелаем числа и тя нито ще стане по- малка, нито ще стане по- голяма. Дори ако от нея   ако отнемем  повече от полученото число, число със стойност  „- \infty “ какво  1+2+3+4….+\infty  =X,  то  тогава би било вярно 1+2+3+4….+\infty  -1000-2000-3000-4000- \infty=X простото решение на елементарното уравнение е да съкратим +-\infty  и се получава 1+2+3+4-1000-2000-3000-4000=X  X=-9990.  Така, че теорията за безкрайността работи на принципа „грешката е вярна“ и цялата  безкрайност попада в капана на собствената си нелепост. Не може да съществува безкрайно голямо число, защото това  отнема основната функция на числата, като всеобщ измерител. Щом нещата свършат свършват и числата,  които ги отъждествяват. Съветваме ви да прочетете статията за най- голямото число, която е едно от откритията на сайта ufoport.com, в нея се описва подробно  числото „всичко на степен всичко„.

На тази основа  ние отричаме съществуването на понятието безкрайност, което  така добре се вписва във всички научни теории и публикации през последния век и го заменяме с понятието “ неопределеност“. Определение за неопределеност : Число  което, реално съществува, но не можем да определим неговата стойност.

Геометрични и алгебрични грешки.

От горе посоченото следва, че математика наистина може да бъде точна наука, само ако   изключи безкрайността от своите определения. Например определението за вектор, което се използва от много математици : „Векторът е права, която има начало но няма край “ е много погрешно, както доказахме  не е възможно да има безкрайност така или иначе посоката на вектора ще го доведе до неговата крайна точка в пространството. А  знаем от  геометрията, че всяка линейна права, която има начало и край се нарича отсечка.  Не съществуват нито вектори, нито прави нито  безкрайни числови редици. Няма нищо, което да е безкрайно голямо или безкрайно малко. Това са просто твърдения на учените които са безсилни да обяснят едно или друго нещо  като например:  „Как е създадена Вселената„или „Теорията на относителността“ и сами попадат в заблудата на своите твърдения.  Децата възприемат нещата научени в училище за чиста  монета, въз основа на това в последствие израстват  учени,  които работят и създават сложни научни трудове въз основа на прости, но грешни твърдения.

Призив към всички учени по света:

Господа и дами,  разгледайте своите научни теории още един или няколко пъти поставете всичко под съмнение, не вярвайте на  нищо, което сте приели просто за даденост или сте прочели, като теорема и определение. Науката не може да разчита на стари теореми и  теории всеки учен трябва работи  анализирайки и най- простите твърдения.

 

Безкрайност – грешка на науката
5 (100%) 1 vote[s]

18
Оставете коментар:

11 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
тайната на света

безкрайност като реален обект от типа на безкраен Бог или безкрайно море от енергия или безкрайно поле от енергия не съшествува!Както не съшествува нито времето нито абсолутният вакуум-нищото!Но света не свършва никъде в метриката на простарнството тоест на енергиите около нас защото и пространството като 0-та е измислица на физиците математиците!Ако приемем съществуването на възможно най малко обекти ще приемем и съществуването на възможно най големи такива същотто важи и за всякакви степени вели4ини!Не съществува нито една безкрайна вели4ина това както и невъзможността да бъде измерена или да се спасим от нейните парадокси доказват 34е я няма като реално битие!Георг… Read more »

ivo

„Съкращението“ на безкрайността, което се използва за да се докаже Парадокса на безкрайността и респективно нейното несъществуване, не е математически правилно, защото се прави при допускането че безкраността е конкретно число, а тя не е такова. В този ред на мисли – тази статия е напълно безмислена.

nqmazna4enie

аз написах същото нещо като послание.. но малко по ‘директно’.. и съответно коментарът ме не бе публикуван

admin

http://forum.ufoport.com/viewtopic.php?f=17&t=7 -може да напишеш в нашия форум! Но, ако пишеш грубо и там ще бъдеш редактиран !

admin

Безкрайността не е конкретно число, защото тя не съществува. Нещата, които не съществуват няма как да бъдат нещо, било то и конкретно число. Ако не сте съгласни просто дайте определение за безкрайност с, което да може да докажете реалното и съществуване!

zero_num

Твърдение като „Безкрайността не е конкретно число, защото тя не съществува.“ e доста наивно .. първо нека уточним че Вселената и броят ябълки в нея (разбирай също брой частици,кварки,звезди,корнишони и прочие) НЕ СА математика и опитите тя да бъде сведена до математическо уравнение съвсем не е задължително да бъдат възможни ВЪОБЩЕ . После да припомним че математика макар и бидейки „точна наука“ има няколко основни парадокса които и до ден днешен остават нерешени (може само да се спомене делението на НУЛА… парадокс който и до ден днешен няма точно изведена и обоснована математическа формула). Тоест ясно е че математическият модел… Read more »

Атанас

Здравейте! Пиша пак тъй, като забелязах още една неточност. В четвърти абзац, казвате следното „Ако имаме една безкрайна редица от прости числа 1+2+3+4+……..+БЕЗКРАЙНОСТ=X“. Първо това нещо не е редица а е сума. Второ в тази сума не всички числа са прости. Написаното по-горе означава сумата на всички естествени числа. (Множеството на естествените числа бележим с N: {1,2,3,4,5,6,7,8………….}) Просто число е такова число, което се дели само на себе си и на единица (тривиални делители). Първите прости числа са: 2,3,5,7,11,13,17,19,23,…….

Атанас

Не отъждествявайте безкраен брой материални предмети със самата безкрайност. Това че, във Вселената няма да има место за ябълките съвсем незначи, че безкрайността не съществува. Ако си представим, че хората никога не ги е имало и на Земята все още си се разхождаха динозаври. Ако на една полянка си пасът 2 динозавъра, очевидно няма да има кой да каже, че те са точно два, защото няма хора който да ги отъждествят с цифри Динозавър А –> 1 и Динозавър B –> 2. Въпреки това обаче е факт, че те са два. Според Вас ако нямаше хора дали щеше да съществува… Read more »

Spas

Попаднах на тази статия съвсем случайно, не съм я чел и нямам намерение да го правя в този късен час, но заглавието ми се стори любопитно и ще го направя при първия удобен случай. При все това реших да запиша мнението си по темата, преди то да бъде обременено с вашите разсъждения. Според моята представа, Безкрайността отразява представата за даден ред, най-често от числа, който излиза извън сферата на човешките познания или човешките представи. Горното разсъждение може да се развие, но към момента смятам, че е достатъчно изчерпателно и разширяването му няма до доведе до градивност. Поздрави! п.п. И понеже… Read more »