Безкрайност – грешка на науката

Какво е безкрайност?

Нека се опитаме да си представим математиката и физиката без понятието безкрайност. Какво тогава щяха да  означават понятия като вектори, прави, безкрайна редица от числа, безкрайно голямо и безкрайно малко. Ами ако наистина безкрайността не съществува? Дали е възможно това да е измислено понятие с помощта на, което да се решават някои от най-сложните  математически и физически задачи.  Да! В тази статия ще оборим твърденията на всички физици и математици използващи безкрайността, за да докажат една или друга своя теория.

Безкрайност не съществува!

безкрайност не съществува
Слаб 2

Още от древността  хората използват числата за отъждествяване на едно или друго нещо и нещата били прости и логични. Например : „аз имам 10 ябълки “ т.е. числото 10 показва точното количество на ябълките, които аз притежавам.  Ако аз кажа, че имам 8 ябълки, например, то това няма да е вярно твърдение. Но е вярно, че колкото и ябълки да имам те никога не може да са повече от всички съществуващи ябълки във Вселената. Но безкрайността може да си позволи  да твърди обратното тоест, че аз мога да имам повече ябълки отколкото съществуват. Пример : аз имам 1+1+1+1+1+1+1….+\infty .  Разбира се това е невъзможно, защото ябълките в един момент ще свършат, а ако пък даже си представим, че те никога няма да свършат и са безкрайно много то те биха запълнили Вселената с ябълки и не би съществувало нищо друго освен ябълки, значи и аз не бих съществувал за да ги притежавам.  Учените  обаче, които се базират на твърдението за безкрайността обичат това понятие, защото то обяснява  много  необясними неща. Те не използват ябълки в своите примери, а използват понятия като безкрайна вселена, безкрайно пространство и т.н. Но също както ябълките,  Вселената там някъде в космоса свършва, пространство също има  своя край, колкото и далече да се намира той.

Парадокса на безкрайността!

 

Още едно доказателство за това, че не може да съществува безкрайност,  е парадокса на редиците от безкрайни числа. Какво представлява той:

Ако имаме една безкрайна редица от прости числа 1+2+3+4….+\infty =X, ние можем да отнемаме или прибавяме към нея колкото си пожелаем числа и тя нито ще стане по- малка, нито ще стане по- голяма. Дори ако от нея   ако отнемем  повече от полученото число, число със стойност  „- \infty “ какво  1+2+3+4….+\infty  =X,  то  тогава би било вярно 1+2+3+4….+\infty  -1000-2000-3000-4000- \infty=X простото решение на елементарното уравнение е да съкратим +-\infty  и се получава 1+2+3+4-1000-2000-3000-4000=X  X=-9990.  Така, че теорията за безкрайността работи на принципа „грешката е вярна“ и цялата  безкрайност попада в капана на собствената си нелепост. Не може да съществува безкрайно голямо число, защото това  отнема основната функция на числата, като всеобщ измерител. Щом нещата свършат свършват и числата,  които ги отъждествяват. Съветваме ви да прочетете статията за най- голямото число, която е едно от откритията на сайта ufoport.com, в нея се описва подробно  числото „всичко на степен всичко„.

На тази основа  ние отричаме съществуването на понятието безкрайност, което  така добре се вписва във всички научни теории и публикации през последния век и го заменяме с понятието “ неопределеност“. Определение за неопределеност : Число  което, реално съществува, но не можем да определим неговата стойност.

Геометрични и алгебрични грешки.

От горе посоченото следва, че математика наистина може да бъде точна наука, само ако   изключи безкрайността от своите определения. Например определението за вектор, което се използва от много математици : „Векторът е права, която има начало но няма край “ е много погрешно, както доказахме  не е възможно да има безкрайност така или иначе посоката на вектора ще го доведе до неговата крайна точка в пространството. А  знаем от  геометрията, че всяка линейна права, която има начало и край се нарича отсечка.  Не съществуват нито вектори, нито прави нито  безкрайни числови редици. Няма нищо, което да е безкрайно голямо или безкрайно малко. Това са просто твърдения на учените които са безсилни да обяснят едно или друго нещо  като например:  „Как е създадена Вселената„или „Теорията на относителността“ и сами попадат в заблудата на своите твърдения.  Децата възприемат нещата научени в училище за чиста  монета, въз основа на това в последствие израстват  учени,  които работят и създават сложни научни трудове въз основа на прости, но грешни твърдения.

Призив към всички учени по света:

Господа и дами,  разгледайте своите научни теории още един или няколко пъти поставете всичко под съмнение, не вярвайте на  нищо, което сте приели просто за даденост или сте прочели, като теорема и определение. Науката не може да разчита на стари теореми и  теории всеки учен трябва работи  анализирайки и най- простите твърдения.

 

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

18 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари
авторът на монотактовия двигател
авторът на монотактовия двигател
6 years ago

Темата е супер и с удоволствие ще споделя с вас още интересни неща по въпроса, …не знам доколко сте подготвени за стреса, от това, колко е широка тази тема

авторът на монотактовия двигател
авторът на монотактовия двигател
6 years ago

Твърденията „безкрайност съществува“ и „безкрайност не съществувА“ са равностойни, и еднакво истинни, поради простата причина, че са отнесени към съществуването

авторът на монотактовия двигател
авторът на монотактовия двигател
6 years ago

Здравейте, много ми е драго че има хора, мъдруващи на тази тема!!!!!

тайната на света
тайната на света
7 years ago

безкрайност като реален обект от типа на безкраен Бог или безкрайно море от енергия или безкрайно поле от енергия не съшествува!Както не съшествува нито времето нито абсолутният вакуум-нищото!Но света не свършва никъде в метриката на простарнството тоест на енергиите около нас защото и пространството като 0-та е измислица на физиците математиците!Ако приемем съществуването на възможно най малко обекти ще приемем и съществуването на възможно най големи такива същотто важи и за всякакви степени вели4ини!Не съществува нито една безкрайна вели4ина това както и невъзможността да бъде измерена или да се спасим от нейните парадокси доказват 34е я няма като реално битие!Георг Кантор и Континиумът и контуалистите и набожните вярващи са в голяма грешка!Вси4ко което съществува трябва да има видими граници и да може да бъде определено измерено някак си поне!Понеже няма безкрайни вели4ини като безкрайна скорост налягане температура сила енергия маса и т.н и т.н се предполага 4е няма и безкрайно поле множество!Да ли би могъл да съществува безкраен компютър примерно-за мен не понеже трябва вси4ки негови елементи да са свързани помевду си и да проти4ат скорости процеси на обмяна на информация по то4но казано а за това ще са нувни безкрайно големи скорости-мигновенни!Тоест това би бил един безкраен квантово заплетен процесор хард диск с безкрайна памет нещо което грани4и с фантастиката!И понеже се доказа 4е за да има безкрайно множество то терябва да се наруши закона за запазване на енергията то отговорът е ясен!Вижте книгата на Амир Аксел-Загадките на вплитането и по то4но и по добре другата му със заглавието-Загадката на Алеф!Там от теоремата за непълнотата с експеримент се доказва 4е се нарушава свещеният нерушим за мен закон за запазване на енергията!За мен съществуват безкраен сбор от краиности-енергии които са симетри4ни и еднакви хомогенни еднородни навсякъде и са свързани долепени едни до други!тоест съществуват безкрайно много куби4ни енергии Божества които нямат нищо общо с религиите и не са безброица и са стационарни неподвижни но не абсолютнозатворени аобменящи енергии в някяакви граници вероятно-за последното е доста сложно и недоказуемо!

Атанас
9 years ago

Здравейте! Пиша пак тъй, като забелязах още една неточност. В четвърти абзац, казвате следното „Ако имаме една безкрайна редица от прости числа 1+2+3+4+……..+БЕЗКРАЙНОСТ=X“. Първо това нещо не е редица а е сума. Второ в тази сума не всички числа са прости. Написаното по-горе означава сумата на всички естествени числа. (Множеството на естествените числа бележим с N: {1,2,3,4,5,6,7,8………….}) Просто число е такова число, което се дели само на себе си и на единица (тривиални делители). Първите прости числа са: 2,3,5,7,11,13,17,19,23,…….

Атанас
9 years ago

Не отъждествявайте безкраен брой материални предмети със самата безкрайност. Това че, във Вселената няма да има место за ябълките съвсем незначи, че безкрайността не съществува. Ако си представим, че хората никога не ги е имало и на Земята все още си се разхождаха динозаври. Ако на една полянка си пасът 2 динозавъра, очевидно няма да има кой да каже, че те са точно два, защото няма хора който да ги отъждествят с цифри Динозавър А –> 1 и Динозавър B –> 2. Въпреки това обаче е факт, че те са два. Според Вас ако нямаше хора дали щеше да съществува и математиката. Я помислете. Аз лично съм на мнение, че дори и да нямаше хора, който да констатират верните математически теореми тава не ги прави грешни, тези математически истини пак си съществуват в един собствен свят. Същото е и с безкрайността. В контекста на математиката тя съществува. Друг е въпроса в контекста на физиката дали е така. Дали Вселената е безкрайна, или някъде там много далече пространството се затваря, това никой неможе да каже. Безкрайността във физиката е смъртоносна. Както теорията за Големия взрив последните години се пропука, заради тази точка на сингулярност, в самото начало на Вселената, така не е известно и какво става в ядрото на черната дупка, отново заради точка на сингулярност, изобщо всяко уравнение описващо нещо физическо, когато изплюе безкрайност всичко гърми. Не така обаче е в математиката. Доста често безкрайност си е напълно стандартен и задоволителен отговор, отново обаче изрично подчертавам само в контекста на математиката. Дано съм бил ясен, че не ме бива много в обясненията.

Spas
Spas
10 years ago

Попаднах на тази статия съвсем случайно, не съм я чел и нямам намерение да го правя в този късен час, но заглавието ми се стори любопитно и ще го направя при първия удобен случай.
При все това реших да запиша мнението си по темата, преди то да бъде обременено с вашите разсъждения.

Според моята представа, Безкрайността отразява представата за даден ред, най-често от числа, който излиза извън сферата на човешките познания или човешките представи.

Горното разсъждение може да се развие, но към момента смятам, че е достатъчно изчерпателно и разширяването му няма до доведе до градивност.

Поздрави!

п.п. И понеже прочетох коментара на Ивайло, ще допълня, че обикновено там където на дадено ниво на познавателно развитие, битието (на нещата) излиза извън представите на хората, се казва, че там седи Бог…

Ogi Leg
Ogi Leg
10 years ago

Това, че не можиш да си го представиш не означава, че не може !

Ивайло
Ивайло
11 years ago

Приятел:)почти съм сигурен,че няма човек на този свят който да ме убеди има ли край вселената или няма.Примири се човеко!Колкото и да ти се иска да разгадаеш вселената едва ли ще е в този живот!Всеки човек хвали своята теория.Какво има след края на вселената ако има такъв???Задайте си тоя въпрос или изобщо някой знае ли какво значи край на всичко?Моите уважения към вас и вашите мисли но моето мнение е това 🙂

zero_num
zero_num
11 years ago

Само за да покажа неправилният подход когато се споменава „вселена пълна с ябълки и пространство изпълнено с ябълки“ и невъзможността на Вселената извън нашият наблюдаем хоризонт да бъде математически изведена ще предложа следното съждение :
Ако вселената е крайна и пространството може да бъде изпълнено с ябълки то тогава и Времето като измерение част от Вселената и пространствено-времевият континиум също е крайно такова.
Тоест ще имаме определен период от време през който да запълнинм крайното пространство с ябълки. НО при това положение след достигане на крайното число на Времето то би свършило своя ход точно както и онова пространство изпълнено с ябълки.
Парадоксално звучащо твърдение тъй като след крайната точка на времето и спирането на неговият ход и основните математически принципи не биха били валидни… което казано просто означава че ако безкрайонста е несъществуваща и всички измерения имат своя край (вкл. и времевото) в крайна сметка след достигането на предела всички математически обосновки биха били безсмилени.

Целта на това разсъждение е да се покаже че не е обосновано търсенето на математически модел за неща извън нашият видим хоризонт и че безкрайоността от нашата гледна точка (ограничен наблюдаем хоризонт) е съвсем реално понятие което решава доста проблеми макар и водейки след себе си една редица парадокси математически логически статистически и какви ли още не.

admin
admin
11 years ago
Отговаряте на  zero_num

Времето е абстрактно понятие, то не съществува. Не правете грешката да расъждавате за времето като нещо реално.

Авторът на монотактовия двигател
Авторът на монотактовия двигател
6 years ago
Отговаряте на  admin

Времето може и да е абстрактно, но да се твърди, че не съществува е малко пресилено!

аноним
аноним
11 years ago
Отговаряте на  zero_num

По-добре не говорете за неща, които не разбирате и не можете да докажете, нито да обхванете с птичите си мозъци.Като казвам птичи имам предвид и своя включително – не можем да мърдаме много надалеч от планетата си, виждаме до под носа си, но се бием в гърдите, че знаем всичко. Да, ама не! ….Е според мен безкрайност си има.., и още как..!

ivo
ivo
11 years ago

„Съкращението“ на безкрайността, което се използва за да се докаже Парадокса на безкрайността и респективно нейното несъществуване, не е математически правилно, защото се прави при допускането че безкраността е конкретно число, а тя не е такова. В този ред на мисли – тази статия е напълно безмислена.

nqmazna4enie
nqmazna4enie
11 years ago
Отговаряте на  ivo

аз написах същото нещо като послание.. но малко по ‘директно’.. и съответно коментарът ме не бе публикуван

admin
admin
11 years ago
Отговаряте на  nqmazna4enie

http://forum.ufoport.com/viewtopic.php?f=17&t=7 -може да напишеш в нашия форум! Но, ако пишеш грубо и там ще бъдеш редактиран !

admin
admin
11 years ago
Отговаряте на  ivo

Безкрайността не е конкретно число, защото тя не съществува. Нещата, които не съществуват няма как да бъдат нещо, било то и конкретно число. Ако не сте съгласни просто дайте определение за безкрайност с, което да може да докажете реалното и съществуване!

zero_num
zero_num
11 years ago
Отговаряте на  admin

Твърдение като „Безкрайността не е конкретно число, защото тя не съществува.“ e доста наивно .. първо нека уточним че Вселената и броят ябълки в нея (разбирай също брой частици,кварки,звезди,корнишони и прочие) НЕ СА математика и опитите тя да бъде сведена до математическо уравнение съвсем не е задължително да бъдат възможни ВЪОБЩЕ . После да припомним че математика макар и бидейки „точна наука“ има няколко основни парадокса които и до ден днешен остават нерешени (може само да се спомене делението на НУЛА… парадокс който и до ден днешен няма точно изведена и обоснована математическа формула). Тоест ясно е че математическият модел който ползваме има много несъответствия когато се говори за крайности като Нула и Безкрайност но това съвсем не означав че в локалният ни мащаб е грешен. Напротив – уравненият които ползваме днес с същата тази математика ни вършат прекарасна работа и ако автора има по-добро решение нека да го представи и да спечели една-две Нобелови награди…