Лечение с пиявици (хирудотерапия) – Новият стар метод за лечение!

Лечебна пиявица
Лечебна пиявица
Лечебни пиявици

Смъртоносно опасно!!! Лечението с пиявици може да доведе до летален изход !!! Всичко написано по -долу  е написано преди да стана свидетел на смъртен случай след подобно лечение!!!

Лечението с пиявици е познато още от древността, то  в миналото е бил един от най-разпространените методи за лечение на кръвно налягане, главоболие, стрес и много други болести. В тази тема ще разгледаме този древен начин на лечение наречен в наши дни „хирудотерапия“.

хирудотерапията или както, вече казахме лечението с пиявици в наши дни все повече се завръща в медицината, факт е, че повечето модерни световни клиники  се оборудват с кабинети  и хирудотерапевти. Доказа се, че пиявиците лекуват не само зареди това, че обновяват кръвта на човека, а и заради лечебните свойства на своята слюнка.

Видове лечебни пиявици:

Медицинска пиявица (Лечебна пиявица):

Физиология на медицинската пиявица:

Лечение с пиявици
Медицинска пиявица

Медицинската пиявица  е с латинско название Hirudo medicinalis, пиявицата е вид червей със обемно,сравнително голямо тяло и тъмна окраска, тя е разпространена в цяла Европа среща се и у нас. Медицинската пиявица обитава реки, езера, блата и изкуствени водоеми, където може да бъде открита по растенията в тинята или  под камъните.  Храни се със кръвта на животните бозайници, риби влечуги и притежава уникална уста с три челюсти и 270 зъба с,  които пробива лесно всеки вид кожа, който и се изпречи. Уникална е способността на тези животни да оцеляват, те например могат да издържат без да се хранят цели 2 години при което, запазват своята жизнеспособност.

Ловене на  пиявици:

Медицинската пиявица е широко разпространена у нас, но въпреки това не се препоръчва за използването при лечение с пиявици уловени в водоемите, понеже те могат да бъдат преносители на различни заболявания. Ако все пак, сте решили да си набавите пиявици от някой водоем, за който сте сигурни, че е чист можете лесно да привлечете пиявиците, ако поставите   метална кофа или метална кутия от сирене и с дървена пръчка да започнете да удряте по метала.  След около 1-2 минути към вас ще започнат да прииждат пиявици подмамени от звукът и вие лесно ще можете да ги уловите с ръка или със специално направено за това кепче!

Друг начин за набавяне на пиявици е  купуването им в аптека. Медицинската пиявица макар и рядко се продава в някой аптеки у нас. Когато купувате пиявици е добре да се уверите, че производителят на пиявиците притежава лиценз за производство на пиявици и се спазват санитарно хигиенните норми за съхранение.

Аптечна пиявица:

Аптечната пиявица много прилича на медицинската пиявица, някои автори смятат, че тя дори  е един и същи вид с медицинската пиявица. Но пък други откриват някаква разлика във набраздяването на кожата. Въпросът е  спорен. Понеже обаче  и двата вида пиявици, имат еднакви лечебни свойства ние ще ги разглеждаме като един вид пиявици и ще ги наричаме медицинска пиявица.

Кои болести се лекуват с пиявици?

Хемороиди лечение с пиявици:

пиявици лекуват хемороиди
Пиявиците лекуват успешно хемороиди

Хемороидите са едно много неприятно и болезнено заболяване, което с лекота се лекува с помощта на медицинската пиявица. Все повече хора  на, които им е била препоръчвана  операция от хемороиди са се излекували благодарение на пиявиците.  При това пиявицата поставена от  специалисти не носи никакви странични нежелателни ефекти, действа бързо и  много ефективно дори при  много тежки случаи на хемороиди, Докато една опрерация на хемороиди влачи след себе си много негативни последствия.

Високо кръвно налягане:

Високото кръвно налягане е заболяването на двайсти, а по всичко личи и на 21 век. Това се дължи на храната, която ядем ,

пиявици и високо кръвно
Лечение на високо кръвно с пиявици

уседналия начин на живот който водим и стресът. Хората  страдащи от високо кръвно налягане знаят, започнеш ли хапчетата за кръвно трябва да ги пиеш, те се пият постоянно в повечето случай, но тук отново медицинската пиявица може да помогне и то трайно. Още след първата герудотерапия човек чувства облекчение, а след 5 до 10 сеанса вие ще видите 120 на 80 в апарата за измерване на кръвното. Наистина медицинската пиявица има много траен и благотворен ефект върху човешкият организъм. Нормализирането на кръвното налягане  не е моментно а трайно явление, при това кръвта в организъма  се обновява и пречиства. Понеже при високото кръвно налягане, пиявиците се поставят на опасни места като:  главата, тилът, шията, стомаха  се препоръчва слагането на пиявиците да става само от специалист –  хирудотерапевт! Използват се до 5 пиявици на сеанс!

Ниско кръвно налягане:

Поставени на правилното място пиявиците, могат да лекуват, както високо така и ниско кръвно налягане. За да помогнат при ниско кръвно налягане пиявиците трябва да бъдат сложени на областта която, наричаме опашка. Там се слагат от 1 до 3 пиявици. Преди поставянето на пиявиците хирудотерапевта, трябва да измери кръвното налягане на човека и ако е по- ниско от 100 на 70 по-добре да не се слагат пиявици или да се сложи само една пиявица.

С пиявици може да се лекуват още много и различни заболявания например заболявания на нервната система, болки в ставите, стомашно чревни заболявания и много други болести. Поставени  на правилното място пиявиците,  лекуват още от първия сеанс и оставят траен положителен ефект върху човешкия организъм.

Подготовка при хирудотерапия (лечение с пиявици)!

Първото и най -важно нещо което не трябва да правите ако сте решили да се лекувате с помощта на пиявици е да не пушите поне два дни преди сеанса. Пиявицата е животно, което е много чувствително на  веществото никотин, и ако сте пушили  има вероятност въобще да не се получи  засмукване .

Второто е да не се къпете със сапуни, шампоани, душ гелове и подобни препарати два дни преди сеанса (къпането да става само с вода), пиявиците не ги обичат и няма да се залепят на вас.

Трето: Не се притеснявайте ако изпитате болка в началото на сеанса, тя ще е кратковременна, защото пиявицата сама пуска упойка, която след няколко минути обезболява мястото.

Опитайте се да се отпуснете и успокоите по време на самия сеанс!

Странични ефекти след пиявиците:

Кръвотечение: От местата на ухапването, където са били пиявиците, след приключването на сеанса ще започне силно кръвотечение. Въобще количеството кръв, което изпиват пиявиците е минимално в сравнение с това, което ще се излее от вас след това за периода от 24 часа. Това може да доведе до: Обезсилване на организма, световъртеж, отпадналост и др.

Сърбеж: Когато раните  от ухапването на пиявиците зарастват започва силен сърбеж!

Подобряване на тонуса на организма: Обикновено  повишаване на общия тонус на организма се наблюдава след един или два дни от герудотерапията.

Запомнете!!!

Това може да бъде много опасно!!! Загубих много  близък за мен човек след лечение с пиявици – хирудотерапия!!!Това стана след написването на тази статия!!!

Пиявиците поставени от не специалист хирудотерапевт могат да бъдат опасни за вашето здраве. Не предприемайте самостоятелно лечение без консултация с лекар !

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

8 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари
jeliomir
jeliomir
7 years ago

Доставяме медицински пиявици стерилни,отглеждани за хирудотерапия със сертификат 098****** Жеко ******.bg

Хелиос
Хелиос
8 years ago

Смъртен случай…!!!….да не би някой да са го заплашили фармацефтичните монополисти??

Иван
8 years ago

Тук можите да закуите сертифициране пиявици: изтрит линк

admin
10 years ago

Опасностите от хирудотерапия – лечението с пиявици, са големи! По телевизията днес се изговориха куп глупости! Но истината, е че медицинската пиявица е много опасна! Не вярвайте на мушенници! Пиявиците са комерсиализирани, няма нищо лечебно в тях, а напротив !
Внимание!!! Доказано е, пиявиците не лекуват бузплодие!!!

fin nif
fin nif
10 years ago

Щом е опасно, тогава си правете кръвопускане с игла…

admin
10 years ago

Допълнението за смъртния случай не е шега! Не препоръчвам на никой да се лекува по този начин защото е смъртоносно опасно! Статията беше написана когато вярвах в този метод на лечение, но лечението с пиявици може да доведе до смърт! Свидетел съм на трагичен случай, и то лекар хирург слагаше пиявиците!

Андреа
Андреа
11 years ago

спомням си, макар и доста смътно/някъде в моето детство/ как една моя близка роднина, жена на възраст си слагаше такива пиявици…..и живя доста години…..