Негативна енергия в къщи? Как да изчистим дома си от негативната енергия?

Енергията на Вселената

Реалния свят се състои от енергийни потоци от Вселената, те имат определено направление и се характеризират с определени възможности. Енергоинформационните потоци на вселената пронизват всяко пространство, в това число и пространството на нашите жилища, независимо дали са апартаменти или къщи.

Енергията може да бъде, като с положителен така и с отрицателен заряд. Негативната енергия обаче оказва на човека отрицателно въздействие, което може да се прояви с различни признаци: бързо изморяване, раздразнителност, различни заболявания, влошаване на отношенията между хората и други. Дълго пребиване в дом с отрицателна енергия може да има трайни негативни последствия върху човек, а да не говорим за живеене на  място с анти човешка енергетика.

От къде се е взела негативната енергия в домовете на хората?

Енергетиката на всеки дом се определя от множество фактори. Основен фактор в повечето случай е мястото на което е разположено жилището, на коя страна са прозорците, формата на строеж и не на последно място мебелите, старите вещи, на които не обръщаме внимание.

Негативната енергия може да бъде внесена от вън, някой човек може да е посетил домът ви и да е внесъл част от своята негативна енергия вътре. Не е задължително, това да е някоя вещица или пък енергиен вампир, може да е човек просто, който ви завижда.

Енергетиката на всеки дом е впила в себе си частица от енергетиката на хората живели там по-рано и тези, които живеят там в настоящия момент. Всички емоции на хората се попиват като гъба от стените на жилището и в последствие се отдават на малки порции в ежедневието на човек.

Неблагоприятна може да бъде и застоялата енергия в къщи, тя може да доведе до застой в личния живот на човек или непреодолими трудности в някое ваше начинание.Застояла енергия може да имате при следните условия:

 1. През прозореца се вижда незавършен от години строеж.
 2. В близост до дома има гробище за хора или животни.
 3. Домът не е обитаван дълго време след смъртта на последния човек живял там.
 4. Домът е пълен със стари ненужни вещи и снимки на умрели хора.

Как да се защитим от негативната енергия?

За да защитим домът си от негативната енергия трябва първо да разберем имали такова зло в нашия дом и къде точно се намират източниците на негатива в къщи.  След като разберем от къде идват нещастията, чак тогава можем да се заемем с по етапното тяхно отстраняване. Трябва да знаете, че в повечето домове има такава енергия, но в някой домове тя е в особено големи количества. За всеки източник на лоша енергия трябва да се прилага различен метод на отстраняване.

Имали негативна енергия у дома?

Как можем да определим негативната енергия в жилището? Ето на какво трябва да обърнем внимание:

 •  Когато сте влезли в дома  се чувствате подтиснати.
 •  Все едно нещо ви е хванало за гърлото.
 •  Не се чувствате защитени.
 •  Дълго време не сте има ли гост.
 •  Уредите в къщи се чупят постоянно.
 •  Мебелите и вратите скърцат сами без причинно.

Това са явни признаци за негативна енергия в къщи и бързо трябва да са вземат мерки. Негативната енергия обикновено е съсредоточена на определени места в дома, тези места трябва да бъдат открити и обезвредени. Полезно би било за всеки човек да умее да открива и обезврежда тези точки на излъчване.

Известен метод за откриване на източниците с лоша енергетика, е като вземем свещ и обиколим цялата къща с нея, особено внимание се отделя на ъглите и тъмните участъци от дома. Ако свещта започне да гасне в близост до някой предмет, значи този предмет е източника на негативната енергия. В такъв случай е добре да се освободите от него възможно най-скоро.

Жилището, в което живеем трябва да е изчистено от всякакви нечисти сили, човек трябва да се чувства спокойно сред мебелите, които го заобикалят не дръжте стари снимки на отдавна умрели хора, които дори никога не сте виждали.

Фен-шуй препоръки, за избавяне от негативната енергия

 • Избавете се от старите и нежни вещи. Предмети, които лежат от години в шкафове и гардероби са попили много негативна енергетика и притежават опасна за хората аура. Дори в къщи да е било през повечето време спокойно, без скандали и трагедии, негативната енергия се попива от такива вещи много повече  отколкото позитивната и те при всички случай са заредени отрицателно.
 • Картините в къщи също могат да имат лоша енергетика, не си струва да държим в спалнята например картини с изобразено насилие, това обикновено води до кавги и разправии в семейството.
 • Обърнете внимание на огледалата в къщи. Огледалата се считат като врата към отвъдния свят. Не случайно когато човек умре всички огледала се покриват или изнасят от вкъщи. Не допускайте в вашето жилище да има пукнати или счупени огледала, те могат да донесат голямо нещастие. Всички огледала изчистете с влажна кърпа 9 пъти с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка.счупено огледало
 • Чашите, чиниите и другите съдове от порцелан могат да съдържат в себе си голямо количество негативна енергия. Освободете се от всички чаши, с които ви е неприятно да пиете. Съдовете с пукнати също трябва да бъдат изхвърлени те са си изпълнили предназначението и носят само вреда в къщи.
 • Книгите с окултната литература със сигурност носят негативна енергия. Като и оставени неща от хора, които се занимават с магия и гадаене. често такива книги носят проклятие за дома.
 • Отворете прозорците и изчистете всичката пепел от помещението в което има негативна енергия. Когато чистите обърнете особено внимание на местата около вратите и прозорците, обикновено там се натрупва най-много отрицателна енергия.
 • Обърнете мебелите така че да ви е удобно, но никога не слагайте кревата да е обърнат с главата на запад, така слагат умрелите в гроба. Кревата трябва е обърнат  на север или изток.
 • Преди да постелите килима, поръсете на вече изчистения под с сол нека постои така поне час, солта поглъща негативната енергия. След това изметете солта и я пуснете заедно с прахта и боклука по река, на място където водата тече на обратно (Всяка река има такива места, потърсете ги).
 • Домашните животни, особено котките имат умението да поглъщат негативната енергия от гостите. всички знаем как котката търси болното място и ляга точно на него. Това обаче може да не сме ние или някой от семейството, а външен човек, който да предаде отрицателна енергия на животното, за това ако сте имали болни гости, които са контактували с домашния ви любимец, задължително след това изкъпете любимеца си.  Освен това е важно да се знае, че животните избират да спят на местата с най благоприятна енергия у дома и избягват тези с негативната. Така, че ако котката не обича да спи на спалнята можем да се замислим. Защо?
 • Не всички икони носят доброта. Има икони, които не носят нищо добро в къщи, такива икони поставени на неправилното място могат да съсипят живота на човек. Никога в спалнята където спите не дръжте икона на светци отшелници(Свети Иван Рилски), защото може да останете сами за цял живот.
  Икона на свети Иван рилски
  Иконата на Свети Иван Рилски, която не бива да държим в къщи.
 • Стремете се да не пускате у дома енергийни вампири и хора с негативна енергетика, но ако това се случи поставете в ъгъла щипка сол върху керамична чинийка(От кафе). Така нека стои приз цялата нощ.
 • Една обикновена подкова може да стане източник на много положителна енергия  за домът ви. Такав подкова дръжте на видно място в всекидневната стая, или там където прекарвате най-много време

Във всеки дом има малко или много негативна енергия, никога не можете да изчистите напълно едно място докрай. Стремежът тук обаче е да изчистим до колкото можем поне от тези зли сили, които велият силно на отношенията между хората, на тяхното здраве, лично щастие и успехи в живота.

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

2 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
7 years ago

В нашия дом има ,защото каних преди две години едно момче,което зле ми влияеше.

Странен
Admin
8 years ago

Хубава статия в която се вижда как да разберем дали има лоша енергия в къщи.