Сuriosity на Марс! Пуснаха нов марсоход!

марсоход Сuriosity
NASA пусна вседехода „Сuriosity“за да изследва Марс и конкретно кратера Гейл!

Пуснаха нов марсоход! Вече няколко дни на червената планета се намира апаратът Curiosity. Точно в  5:30   еднотонен вседеход на NASA  се е примарсил  на дъното на кратер, който се е образувал преди 3 500 000 000 г.  най-вероятно от метеоритен удар. Интересното  е, че на дъното на така нареченият кратер Гейл се намира  нещо като марсианска планина с височина малко под 5500м , именно в тази планина учените от  NASA се надяват открият извънземни форми на живот.

С  пускането на  марсохода в редакцията на сайта ни и на нашата електронната ни поща започнаха да  валят писма с много идентично съдържание а именно: „Има ли живот на Марс, и защо американците са решили да изследват именно тази планета не са ли надуши ли нещо тайно и строго секретно ?“
Ето и нашето официално становище на сайта UFOport.com: На Марс живот няма! Марс е планета, която притежава атмосфера, но тя е негодна за живеене нито за на нас хората, нито на други извънземни форми на живот. Но все пак на марс е имало живот много отдавна! Това е било толкова отдавна,  че  може би всички следи от този живот са заличени и никога няма да може да се докаже  със сигурност това! И въобще много наивно би било да се търси форма на живот,  която съдържа ДНК!  Тази 2 годишна мисисия на Curiosity от сега можем да кажем с какво ще завърши защото всъщност накрая  ще имат съмнения, че са открили нещо, но пак няма да са сигурни какво точно са открили…  Не е просто Марс мястото, но за съжаление само за там и за луната  стигат ресурсите на човечеството в дадения момент.

плнетата Марс
На Марс няма живот!

Все пак ние приветстваме всички изследователски мисии на човечеството, защото само така ще можем да разкрием поне малка час от загадките на космоса!

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

4 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари
admin
admin
11 years ago

Добре е да има повече такива мисии!