Астрология за начинаещи, безплатен личен хороскоп

астрология
Анатомо-астрологичният човек (връзка на отделните органи със зодиакалните знаци). Илюстрация от Много богатите часове на херцог дьо Бери. Снимка: bg.wikipedia.org

През последните десет години българската астрологията постигна значителен напредък благодарение на Интернет и лесния достъпа до информация необходима за астрономически изследвания. Астрономията, като теория в днешно време реално се е изменила в сравнение с средновековното представление за тази наука. Много от основополагащите моменти на науката са получили своето научно обяснение, а отделни астрономически закономерности са широко приложими в икономическите прогнози.

Въпреки това, сред астролозите все още се приемат за истина някои доказани научни заблуждения. Към тях се придържат в голяма степен тези, които се занимават с астрология повърхностно. Ние обаче в отличие от по-горе описаните хора се занимаваме с научно обоснован принцип на тълкуване на хороскопа. На този сайт няма нищо излишно, за разлика от това, което се пише в съвременните учебници по астрология.

Безплатен личен хороскоп

Ние ви предлагаме да си направите пълен индивидуален хороскоп, с който работят опитните астролози и да се научите да го тълкувате. Именно така ще стане дълбокото ви  навлизане в астрологията – със изготвянето на подробен хороскоп за вас и близките ви. В личния хороскоп (известен още, като: „Натурална карта“ или „Радиск“) по определен начин се разполагат Слънцето, Луната и планетите от слънчевата система. В отличие от положението на слънцето, положението на останалите космически обекти (планети, звезди и спътници) се определя по-сложно и обикновено са нужни астрологически изчисления. До 19 век астролозите са използвали специални таблици за движение на планетите – ефемериди таблици и таблици за въртенето на земята през денонощието – таблици на домовете( по нея се определя в кой дом се намира Земята). Процеса на изготвянето на хороскоп по таблици е доста трудоемък и изисква повечко време.  С появяването на специалните програми създаването на хороскоп сатана по-бързо и достъпно за повече хора.

Ако желаете да ви бъде изготвен личен хороскоп, прочетете това!
Ако желаете да ви бъде изготвен безплатен личен хороскоп при нас, моля посетете на шият форум и създайте тема със запитване в съответния за това раздел за астрология.

Астрология за начинаещи

Подхода към астрологията може да бъде само дълбоко личностен и за това аз не си поставям за цел да ви направя привърженици на някоя определена астрологическа школа или направление. С помощта на този сайт аз искам да поставя в вашето съзнание определен фундамент, благодарение на, който в бъдеще Вие ще можете да формирате своята собствена система и поглед върху науката за звездите. Работата е там, че запознаването с астрологията, е запознаване със самите себе си.

Много хора се намират в власт на стереотипите зададени от обществото и за това искат да бъдат каквото и да е, но само не каквито са самите те в действителност. запознавайки се с астрологията, вие ще можете да се откажете от необходимостта да следвате чужди за вас модели на поведение и ще осъзнаете, че трябва да живеете собствения си живот, а не на някой друг. Въпреки, че процеса от освобождаването от илюзиите може да бъде доста болезнен, това е пътя истинската вътрешна свобода.

Свободата започва с това, че съществува нещо независимо от външните обстоятелства, което формира вашия характер, а значи и определя вашата съдба.

Астрологията още бива назовавана като „влиянието на звездите“, въпреки това аз ви съветвам да възприемате звездното небе само, като огледало отразяващо вашата вътрешна същност. Тези ситуации, които постоянно се повтарят и като червен конец преминават през целия ви живот, -това, в крайна сметка е час от вас самите.

Само опознал своята личност и приел себе си такъв, какъвто какъвто е наистина,  човек получава възможност да отговаря за своето поведение и вместо да повтаря старите грешки, ще може да се движи напред, та дори и да прави нови. Да се направи това не е лесно. Необходимо е определена вътрешна смелост, за да не изпадаме в отчаяние, виждайки това, което не сме в сила да изменим, като и за да не закриваме очи на собствените си недостатъци.

Не несъмнено, всеки човек е склонен да повтаря едни и същи грешки и всеки има своите страхове, които му пречат да реализира напълно своите възможности, но астрологичните знания постепенно го освобождават от блуждаенето в този омагьосан кръг. По принцип, хороскопа може да се сравни с карта, ориентирайки се по картата, човек е на правилен път към саморазвитие. Разбира се, астрологията не може да го застрахова от грешки и падания, но тя ще позволи на човека да осъзнае успехите, които той достига на своя път.

Освен това, астрологията помага по-добре да разберем не само самите себе си, но и останалите хора около нас.

Занимавайки се с астрология, вие ще се научите да бъдете по търпеливи с недостатъците на хората около вас и още по важно, спокойно да възприемате чуждото превъзходство.Вие ще можете да видите в всеки човек нещо особено и едновременно с това съвпадението на личността с други личности или да дадете на всичко това обективна оценка. Ще ви стане ясно, че всеки човек възприема света от собствената си гледна точка, защото запознаването с астрологията ще разкрие пред вас всички разнообразни форми на човешкото съществуване. по такъв начин ще се научите не само да дружите със себе си, но и ще бъдете в хармония с околния свят.

Да изучавайки астрология, ние можем да изменим много неща в своя живот, но астрологията все пак не се явява този път, който трябва да доведе до просветление. За съжаление, никакви знания в областта на астрологията не могат да ви избавят от едни или други жизнени проблеми и няма да направят вашето съществуване щастливо и безгрижно. Но астрологията е в сила да помогне да отличим неизбежното зло от субективните преживявания и мъчения. Тя ще ни помогне да решим тези въпроси, които са важни за понамотаното ни развитие.

Истинската астрология няма нищо общо с хороскопите, които се печатат в ежедневниците и вестниците като в някакъв „езотеричен ресторант за бързо хранене“,в който може да похапнем на крак и да преминем на татък.Тя представлява много сложена синтетическа система, включваща в себе си множество разнообразни знания и умения. Нужно е много търпение, за да се научим да бъдем астролози ида достигнем известни умения в тълкуването на хороскопите.

За адекватно изобразяване на всички сложности на нашето съществуване, астрологията разполага с цял набор от специални понятия и символи. за да се научите свободно да работите с тези символи и да ги тълкувате правилно ще ви потрябва като логическо мислене, така добре развита интуиция. Трябва да умеете да анализирате структурата на хороскопа, да виждате взаимна връзка в различните нива и елементи, да намирате аналогии и т.н.

За съжаление в днешно време астрологията не се счита за наука. Учените виждат в нея единствено форма на суеверия, и до сега астрологията почти със нищо не е могла да противостой на това убеждение. Възможно, работата е там че, методите използвани днес в традиционната наука, са неприложими в такава сложна комплексна система от знания, която се явява астрологията. Разбира се, науката постоянно се развива, но, преди тя да може да признае астрологията, ще трябва да измине дълго време. Сега единствените изисквания от учените, свързани с астрологията, се ориентира на теорията на случайните числа и да говорим за фундаментална научна оценка на астрологията е малко рано.

По такъв начин, всички сведение, които ще намерите на нашия сайт, за сега са лишени от научни доказателства. Но това съвсем не намалява тяхната ценност, защото много неща астрологията разглежда по-дълбоко, от колкото традиционната наука и защото произлизат от действителните и истински въпроси на човешкото съществуване.

Въпреки това, между астролозите и учените има много общи допирни точки.

Точно така, като учения, астролога в своите изгазвания винаги трябва да разбира, че може да се заблуди. И, че неговата теория и изводи в всеки момент могат да попаднат под критика и повторна проверка.

Освен това, когато изготвя на хороскоп на някой и получавайки възможност за управление на живота на друг човек, специалиста-астролог трябва да съблюдава същите етически норми и ограничения, които действат в медицината и психологията.

За да успеем в астрологията, е необходимо да я изучаваме на собствен пример. Този сайт представлява ръководство с помощта на което ще можете да започнете своето запознаване с науката астрология и самостоятелно да тълкувате своя хороскоп. В това ще ви помогнат множеството упражнения и анкети, които ще ви позволят още веднъж да осмислите своя жизнен опит и да го свържете с теоретическа информация съдържаща се на сайта.

Като начало ние ще ви разкрием основите на астрологията. Тук вие ще откриете описание на значението на планетите – елементите на хороскопа, в това число зависимите от положението в зодиакалните кръгове в домовете и от аспекта на хороскопа. При това разделите, посветени на различните положения на планетите трябва да се гледа не като готова рецепта, а по-скоро като пример за творческа интерпретация. като цяло, ако искате по-добре да разберете науката на съставянето на хороскопи, трябва да изучите разделите в този последователност, в която са указани в рубриките.

По-нататък ние ще ви представим 7 стъпки, които ще ви послужат за въвеждането ви в науката за тълкуването на хороскопите. Последователно изучавайки всички стъпки ще можете да придобиете практически базови навици, необходими за вярната интерпретация на значението на хороскопа. Тези навици ще ви помогнат и при съставянето на чужд хороскоп.

Ако вие току що сте започнали да изучавате астрология по-добре  не бързайте да тълкувате чужди съдби преди с увереност да можете да отгатвате всичко свързано с вашия зодиакален знак.

астрология
Снимка на звездите и планетите в нощното небе : Странен Уфологов

Източник: astrologyja.ru

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

3 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари
Нели
Нели
6 years ago

Престои ми развод с мъжа ми ,но аз придължавам да го обичам.Дали ще се съберем пак.Родена съм на19.10.1985 г.-3.15ч. Търговищемъжът ми е роден на 02.08.1985 г.19.25ч.Търговище

Магдалена тошева
Магдалена тошева
7 years ago

Искам да попитам дали ще се събера с мъжа ми петър павлов петров 16.04.1977,и ще имам ли детв скоро.магдалена ивайлова тошева 30.05.1987

Цветелина
Цветелина
9 years ago

Искам да попитам някога ще имам ли дете и по – точно в скоро бъдеще ?