Какво са сънищата?

сънищата

сънищата

Бавно затваряш очи след тежък, напрегнат, уморителен ден, след много емоции, напрежение, работа и какво ли още не, и след миг пред теб се разкрива една прекрасна картина или може би нещо страшно, кошмар дори самият ад. Така накратко исках да Ви разкажа за сънищата. Все още никой не разгадал тайната която, някой твърдят че заемала една трета от живота ни. Дори древните цивилизации и дори пещерните хора са вярвали във виждането на съня – съновидението, а дори древните келти са спели в специално построени гробници, за да могат с помощта на съня да събират животворни сили. Сънищата са мисли, емоции и изображения оформени в едно, които са срещат когато спим. Можем да ги наречем още и „“собственият език“ на сънуващият. Това е прекият път към нашето подсъзнание, начинът да надникнем в него и да разберем каrво има там. В сънищата, няма лицемерие,злоба, ненавист и омраза , да сме винаги честни пред самите нас и пред всички с който сънували.

Те носят тайни, скрити послания, който ни помагат да разберем какво се случва с нас, да ни помогнат да преодолеем съществуващи конфликти и да вземе правилното решение. Понякога те са отворената врата към други светове, към бъдещето, предупреждават ни за опасности и ни показват творчески прозрения, вдъхновения или откритие на нещо неоткрито. Дори можем да ги наречем извън-телесно пътуване, когато тялото ни е в покой, а душата, мислите и чувствата са в един надявам се по добър свят.

Много от нас пренебрегват сънищата си, някой ги считат за глупости, не разбирайки, че това е вратата към самият теб, а някой дори и не ги помнят, защото се сблъскват с друга информация, като сутрешните новини и така усещането че сте сънували изчезва. Много от нас дори не осъзнават,че сънят е онова което ние не виждаме с просто око в забързаното си ежедневие, нашите предчувствия, проблеми дори сбъднати и несбъднати или предстоящи събития или дори несигурност, опасност ако сънувате кошмар. Ако се събудите във весело или тъжно настроение, то Вие отново сте били подвластни на собственият си сън.

Сънят е един миг, един разказ, който докосва и най нежните и неуловими струни от самите нас, от нашите мисли и чувства. Когато сме сънували хубав сън, ние искаме отново и отново да го изпитаме дори и на яве, дори и когато сме будни. Дори и аз съм имала такива сънища. Сънищата дори и неразгадани и до днес са ключът към нашето, настояще или бъдеще, може би дори и нашият втори живот, защото понякога сънищата са по добри от реалността, когато се събудиш. Приятни сънища скъпи приятели!

Една статия за сънищата, написана от маг Дадос

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

0 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари