2012 краят на света

Краят на света

   Според маите тази година ще се случи армагедон. Всички жители на Земята ще измрат и светът ще свърши.  Много хора  вярват в това въпреки, че няма видими причини човечеството да се притеснява.  За това ще се опитаме да отговорим на най-важните въпроси около свършването на света:

3  основни сценария за края на човешката цивилизация:

1.Планетата Нибиру. Това е загадъчната планета,  която пътува през Млечния път и се говори, че ще се сблъска със   Земята.  Този  сблъсък би трябвало да се състои на 21 декември тази година точно, когато свършва календара на  маите. Планетата Нибиру е не голяма планета, но при сблъсъка си със  Земята няма да остави нищо живо след себе си. Ако такъв сблъсък се състои  моретата и океаните ще се изпарят от  голямата температура,  земната кора ще се превърне в лава, Земята ще заприлича  на Венера. Целият живот на Земята ще бъде унищожен. Най- вероятно от големия удар много частици ще полетят в орбитата на      Земята и или ще образуват след милиарди години втора Луна, или ще направят сегашната Луна много по -голяма.  След още милиарди години е възможно на Земята да съществува същият живот, както съществува сега.

Нибиру армагедон 2012
Ще убие ли живота на Земята Небиру, планетата убиец?

Вероятността Нибиру да се сблъска с земята  на 23 декември тази година е минимална. Първо защото Земята има своя защитен щит-Луната. Но все пак ако Луната не успее да защити Земята от удара, то Нибиру едва ли би се сблъскала с земята директно, може би преди това ще се повърти  милиард  години около земната орбита. Но  някои  астролози смятат, че Нибиру ще може да бъде забелязана като второ Слънце, още Септември месец тази година.

2. Земята може да бъде нападната от извънземни цивилизации. Някои  учени смятат, че има вероятност Земята да бъде нападната от извънземна цивилизация, с цел ограбването на земните ресурси. Това е интересно твърдение, тъй като в последно време зачестиха случаите на наблюдения на НЛО в всички части на света.  Смята се човешката раса е създадена да подготви Земята за живот, но за живот на извънземните цивилизации. Когато земята стане готова, годна за живеене на извънземните, то те просто ще ни унищожат. Унищожаването ще стане ли от небето, или ние сами ще се самоунищожим по тяхна заповед.

3. Самунищожение. Това е най-реалната заплаха за унищожение на човешката цивилизация. Самоунищожението би дошло не само, като заплаха от 3-та световна война,  но и начина,  по който живеем. Нивата на въглеродния диоксид вече отдавна надминават допустимите стойности. Това след себе си, води до увеличаване на температурите, което води до намаляване на ледената шапка на полюсите и увеличаване на океаните и морета. Хората са отравяни умишлено с генномодифицирани храни. Целта на човечеството се превръща не животът, а материалното благополучие и богатството. До трета световна война би довело неравноправието и  социалната несправедливост. Където има несправедливост има и война. Войните в днешно време се правят за показване на превъзходство, после  от тези войни богатите стават по- богати а бедните още по- бедни. Неоспорим факт, е че  95% от паричните средства в света се притежават от 1 %хора, това са милионери и милиардери. На земята няма слънце за всички! Всички хора трябва да живеят добре,  но не всички искат всички да живеят добре. 1% милионери и милиардери не искат останалите хора да живеят добре, защото ще е по-трудно да бъдат управлявани.