5 полезни съвета за да сте по-щастливи и позитивни

Щастие

Полезни съвети, които ще подобрят настроението Ви и ще ви накарат да мислите позитивно

Ще  споделим с Вас няколко съвета свързани с позитивно отношение към хората, които Ви заобикалят, както и към средата, в която се намирате.

  1. Първият важен съвет е, да си отделите няколко минутки на ден за себе си. Истина е, че най-гениалните и креативни идеи идват, когато сте усамотени, затова всеки ден по 5-10 минутки, при това сутрин са чудесен вариант за осмисляне и подготовка за деня.
  2. Вторият съвет, който сме избрали за Вас, е да обърнете  внимание на средата в която живеете. Старайте се да общувате и да срещате с позитивно настроени хора. Отбягвайте негативистите, хората, които само мрънкат и Ви натоварват с проблемите си.
  3. Съвет номер три, който сме Ви подготвили, не спорете, да не влизате в пререкания, а да бъдете неутрални в позицията си. Съществува една фраза на Пауло Коелю, която обикаля Интернет пространството. Тя гласи: „Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства“. Помислете над това… Не е ли прав авторът с казаните по-горе думи? Няма нищо по-силно и мощно от силата на положителните помисли. Почивайте си. Избягвайте да работите нощно време. Отдайте съботите и неделите на почивка. През почивните дни не се прави друго, освен да се почива.
  4. „Грабете“ от красотата на България. Насладете и се, посещавайте високите планински части, обхождайте планински маршрути. Спортувайте. Поне три пъти в седмицата. Фитнес зали има навсякъде, дори и в по-малките населени места. Цените за посещение са напълно достъпни и освен, че ще повишите тонусът си, ще се почувствате пълноценен, както и в добра кондиция и здравословно състояние.
  5. Ако се чувствате обезпокоени за нещо, нещастни, то е време за промяна. Променете начина, по който мислите и когато промените мирогледа си, то несъмнено, подобрението ще Ви споходи. Научете се да търсите и разпознавате Доброто около Вас.
    Мислете чрез ума си, а не чрез страховете и желанията си. Често се появяват проблеми, когато имаме някакви страхове, опасения и неспокойни мигове, а същевременно всичко би могло да се реши толкова лесно. Нещо повече, когато отмине този период си казваме: „Ех, защо ли се безпокоихме, като всичко мина безпогрешно“. Именно и това е нашата визия за нещата, да не се тревожите, а да бъдете позитивни и усмихнати.

Автор на статията: П. Джунев

Как работи силата на мисълта по време на визуализация?