Айзенхауер и извънземните, имало ли е такава среща?

Дуайт Айзенхауер

Има слухове и конспиративни теории в продължение на години, че президентът Дуайт Айзенхауер се е срещал с извънземни през 1954 година в набързо организиране пътуване.

Дуайт Айзенхауер
Дуайт Дейвид „Айк“ Айзенхауер

Както разказва историята, той бил набързо пренасочен от изпълняване на графика му през деня, да види екипажа на извънземен кораб и неговите останки, и да размени любезности със съществата, идващи отвъд звездите. Местоположението на тази предполагаема нелегална среща е военновъздушна база Едуърдс.
Основното в тази история е, че по време на посещението му в Палм Спрингс, Калифорния, между 17-24 февруари, той изчезва през съботната вечер на 20 февруари. 1954. Когато пресата научава, че Айк не се намира там, където трябва да бъде по график, те искат обяснение.

Когато пресата не получава отговор достатъчно бързо, започват да се разпространяват слухове, че президентът е или много болен, или още по-лошо, че е починал.

Бързо е свикана пресконференция За да противодейства на тези подли слухове, прессекретарят Джеймс Хагърти призовава пресата да бъде свикана на конференция, на която съобщава, че Айзенхауер е счупил зъба си, докато е вечерял пиле и е трябвало спешно да го оправят при местен зъболекар.

Звучи разумно, нали? Но когато в едно интервю по-късно през 1979, жената на зъболекаря споделя, че не знае нищо за такова посещение, слуховете отново добиват скорост и продължават и до днес.

Човек би си помислил, че зъболекаря веднага би споделил с всички, че е лекувал президента, особено на жена си. Аз например веднага бис се обадил в къщи, за да кажа, „Хей, никога няма да познаеш кой седна днес на зъболекарския ми стол?“
Още повече слуховете се подхранват от това, че в библиотеката на Айзенхауер, където се пазят документите, свързани с неговото здраве, няма такъв, отразяващ ходене при зъболекар за месец февруари, 1954.

Също така, изпратени са многобройни “благодарствени” писма до хората, които са оказали помощ за посещението в Палм Спрингс. Това включва обичайните хора: цветари, тези, които предложили да играят голф с Айзенхауер, хората, които са посрещнали самолета му, и свещеника, който е извършил неделната служба, която е била посетена от президента, и това са само някои. Въпреки това, никъде не се споменава зъболекар.

Източник: ufos.about.com

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

0 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари