Промяна новините на форума:



Ако желаете да подкрепите нашата работа, можете да направите дарение. Ще бъдем благодарни за всяка помощ, която можете да направите за да съществува сайта. https://boosty.to/ufoport/donate

Main Menu

Забелязвам, че има хора които...

Започната от Mystic, Декември 05, 2017, 05:31:21 PM

« назад - напред »

Mystic

Забелязвам, че има потребители, които са тук и искат помощ от Маговете. И това е съвсем нормално нещо. Обаче същия човек като не е готов да го приеме, виждам как отчаяно се оплаква. От месеци се въздържам и не оказвам мнение. Няма да дам име, но ми прави голямо впечатление.  Иска се помощ, всички оставят работа и започват да помагат на въпросния човек, забелязват колко е чувствителен, внимават докато му дават съвети. А тоя човек има моменти се държи грубо на хората, които имат за цел само да му помагат. Що ? Щото не е онова, което очаква. Маговете ни тук са от най-силните, обаче няма нещо на име '' вълшебна пръчица ''. Никой не може, да му помогне на човек освен той на самия себе си. Ей, това за пореден път с търпение му обясняват, но все си мисли, че е неразбран, смазан, все едно само той има тооолкова трудна съдба... Бе какво да кажат сакатите личности ? Какво да кажат тези, които са загубили децата си ? Тоя човек в какъв свят живее. Не му дадох тоя отговор в неговия пост само поради 2 причини - защото веднъж се опитах и аз внимателно, с много хубави позитивни думи, обаче по груб начин ме изгони и каза '' Това е моя тема, вашите проблеми си запишете в друга '', при положение, че се опитвах да му дам пример, за да разбере, че не е единствен с проблеми в тоя свят и второ, ако по този начин лично му ги пиша тези неща, има вероятност от остра забележка, от страна на администратора. Опитвам се да кажа, че НЯМА ВЪЛШЕБНА ПРЪЧИЦА. Ако имаше целия свят щеше да живее в хармония. И Маговете имат граници. Това не го пиша с лоши намерения, просто най-сетне докато четях колко хора се опитват да му помогнат, а той не ще и не ще да разбере и приеме дори една дума, не издържах. С голямо извинение, Странен. И вие знаете, че не го пиша това за лошо. А може би вместо с внимателни съвети и добро, да му се каже така на човек нещото, което трябва да разбере. Може би за да го разбере, трябва под друга форма да го приеме. И искрено му пожелавам, дано се промени първо той, следователно и живота му ще се промени. За да има промяна, трябва да има вяра. Поне малка надежда. Не само оплаквания.

lipan

Понякога неодовлетворението се превръща в жлъч, после жлъчта - в злоба....омраза; омраза към себе си и към всички, подали не ръката, която искаш......Ами вземи, я кажи тази ръка, признай си какво точно искаш, и как го искаш. и докато не разбереш, че ти и хората,, които искат да ти помогнат не сте виновни за дадена ситуация и да простиш.......ще продължаваш да си злъчен и гаден...

KIARA

Вашите сърца не са били истински разбивани. Бъдете щастливи и не съдете другите, когато не знаете какво е в душите им!

Nom

Аз не съдя никого, съдят мен понякога. Без злоба,  без обиди, всички трябва да си помагаме.
Не отговарям на лични съобщения!

lipan

разбивани сърца, осакатявани мечти, присмех, обиди и още други подобни - важното е да оцелееш, изтегляйки се сам от блатото; а ако има някой поне едно кутре да даде, ама истинки, без корест - това веше е нещо

KIARA

lipan, не всички хора са достатъчно зрели, за да излязат сами от блатото по начина, както ти се представяш.

Mystic

Била съм  и унижавана и подигравана от абсолютно цялото общество, от родителите си,  накрая съм оставала без никакви приятели, любимият ми си е тръгвал, преживяла съм загуби и съм докосвала дъното. В нищо не ми е вървяло, всеки ден караници, даже и бой до кръв и синини. Аз ако съм писала по този начин тази тема KIARA , значи знам нещо, затова го пиша. Да днес съм силна, но поради яд. Ядът ме държи на крака. Мен не ми беше подадена ръка, нямаше и кой да ми даде съвети. И прекалено ми е позната най-гадната мъка. Тъкмо затова пиша, че няма вълшебна пръчица, трябва да си помага сам човека. Никога изборите не свършват. Нещастен ли е там, където е, ами да се премести. Да работи, да си хване квартира, да се запознае с нови хора, да започне отначало. Сега Ви изглеждам явно строга, може би неразбираща... Не аз разбирам. Но със седене и реване нищо не се променя. Оплакванията няма да създадат по пътя светлина. Седенето на едно място в една стая, пред един сайт и плаченето... Това ще помогне само за споделянето на проблема и приемането на съвети. Добре, съвети му се дават, а лошото му отношение какво променя ? Ще кажеш прекалено е наранен, затова е такъв човека. Била съм до кръв и синини мачкана, изритана, нежелана. Ако не обичта, тогава нека ядът му да го изправи. Може би като избухне силно ще му олекне. Може би така ще събере смелост и сили. Казвам го като потърпевш. В момента нямам никакви проблеми, защото се научих да се защитя. Промених се и аз, следователно и хората около мен. Затова казвам промяната трябва да почва от човека, за да се промени и животът му. Всеки нещо преживява, за някои е супер тежка съдбата и това ми е познато. Силата я има само в две неща - яд, или любов. Едното не действа ли, трябва да пробва с второто. Със сигурност ще  подейства.

Teomi

Браво Мистик,напълно си права в случая.Дали е яд,или както в моя случай инат,все нещо прещраква отвътре,научаваш се да се бориш и в крайна сметка успяваш.В живота за съжаление е най-добре да разчиташ само на себе си.

KIARA

Ами доста са ви наивни разсъжденията момичета, но няма смисъл да го обсъждаме повече.

Teomi

Наивни?Незнам кой е наивен в случая Киара,щом въпреки всичко сме успели да се справим....

KIARA

Говоря за това, че смятате, че всеки би могъл да реагира като вас. Не виждаш по-далеч от носа си.

Teomi

Пак започнахме със злобата и нападките.

Mystic

Аз не разбирам, защо се гневите Киара. И ние сме тук за да помогнем. Не в съзтезание кой колко е страдал и колко страда, не в опити да се докажем. Не сме врагове, защо си мислите, че само вие имате души да чувствате прекалено '' истинска ''  болката, а ние да не можем ? Какво е това отношение сериозно не ми е ясно. Не сте само Вие създадени от Бога с емоции. И ние сме създадени от същия Бог, на равно с Вас. И притежаваме същите качества.  Но това, че сме били по-силни и сме превъзмогнали, не означава, че не сме имали супер големи проблеми. Силата идва от духа и от вярата в Бога. Каквото и да кажете, както и да ни определяте хич няма значение. Аз и Бог знаем, през какво съм преминала и как трудно ми е било. Това просто е да си силен.

lipan

Наивни?

Наранените нараняват другите, но така повече нараняват себе си. Моля ви, не ме обвинявайте, заради вашата болка и неудачи. Те са си ваши. Няма болка, която е една и съща за всяко живо същество.

Опитваме се да дадем най-доброто от себе си. Но то никога няма да е достатъчно за някои - факт.

Но негативната реакция на някои не е предназначена за нас, а за самите тях.

lipan

MYSTIC, намерих нещо страхотно по въпроса  и копирам така, както е:

'Когато те обиждат – Знай, че това е тяхна болка, а не твоя!
,,Когато някой те обижда и унизява, когато някой ти дава съвети, които не си търсил, когато някой те счита за виновен за своята болка, когато не те слушат, а безкрайно говорят само за себе си, когато те сравняват с други хора и те игнорират, осъждат или се присмиват над твоите мисли и чувства."
Спри. Вдишай дълбоко.
Знай, че това е тяхна болка, а не твоя. Знай, че те виждат единствено съня, който могат да видят, докато не се събудят. Знай, че те познават не теб, а своите илюзии.
Възможно е да им е трудно да обичат себе си. Възможно е да търсят потвърждение на своите ценности извън себе си. Възможно е да са разделени от своето дишане, тяло, жизненост... и от своето истинско призвание. Възможно е те да живеят в двойнствения свят на добро и лошо, правилно и неправилно, успехи и неуспехи. Възможно е те да са забравили за простата радост на битието.
Възможно е ти да разбираш това. Възможно е ти вече да си бил там, където са те сега.
Не се опитвай да ги променяш. Те не могат да се променят. Не се опитвайте да ги поправяте. Те не искат да бъдат поправени. Колкото повече им оказваш натиск, те толкова повече се отдалечават от теб. Не се заплитайте в мрежите на техните скърби. Бъдете ясни, даже състрадателни, без натиск, върху когото и да е.
Това е нормално, че те са разстроени. Това е действително така. Дайте им свобода, за да бъдат разстроени. Нормално е, че те са разочаровани от теб. Дайте им свобода да бъдат разочаровани. Нормално е, че те те осъждат. Нека да бъдат свободни и в това.
Бъди свободен в изразяването на своите собствени мисли и чувства! Позволи си да тъжиш, да се ядосваш, да се съмняваш, да бъдеш виновен. Нека всички тези ценни енергии да преминават през теб. Те няма да те засегнат, когато им позволиш да се движат свободно.
Да, в това пътешествие ти ще срещнеш пазители на различни врати.
Така или иначе продължавай своя път и позволи на другите да вървят по своя. Не ти е нужно да обясняваш или да го защитаваш. Бъди себе си в тези трудни времена. Не се бори с тъмнината: каквото и да е станало, тя няма никаква власт.
,,Просто включи своята СВЕТЛИНА!" – Джеф Фостър'

Ами това беше - Прекрасен слънчев и усмихнат ден!