Промяна новините на форума:



Ако желаете да подкрепите нашата работа, можете да направите дарение. Ще бъдем благодарни за всяка помощ, която можете да направите за да съществува сайта. https://boosty.to/ufoport/donate

Main Menu

Душа Близнак,Пламък близнак (Twin flame,Twin soul)

Започната от MyHigherSelf, Януари 15, 2019, 11:32:59 PM

« назад - напред »

MyHigherSelf

Цитат на: Debora - Януари 16, 2019, 07:16:04 PM
Усещане за това какво иска някой да каже ми се случва доста често,но предимно с хора,които познавам добре.Знам как разсъждават какви са мотивите им реакциите им.Тук човекът беше непознат виждах го за първи път.Дори не говорим един и същ език.Явно няма да разбера какво се случи тогава.Може и инстинктивно да сме се харесали.Сега след няколко години познанство смея да твърдя че е най лоялният и добър човек ,когото някога сьм познавала.И искрено се възхищавам на силата на характера и волята да продължава напред вьпреки нещастието ,което е сполетяло детето му и рефлектирало него и сьпругата му.

Много често близначните души се инкарнират в хора,които са родени в различни държави на хиляди километри един от друг.Поради това,че душата е вечна и за нея времето не съществува това е като един вид почивка един от друг.Опознаване на различни култури и научаване на различни обичаи,религии,но в повечето случаи говорят някакъв общ език.Зависи от предварителната им уговорка.Но това са много дълбоки разсъждения на един автор Kevin Hunter,който е някакъв специалист в областта и неговите книги по темата не са преведени на български.Или поне аз не съм ги намирал.И не знам доколко мога да вярвам на това.Просто споделям какво съм чел.Та мисълта ми е,че е възможно просто да имат някаква уговорка,според която да се срещнат в даден момент на земята,колкото да си "натиснат бутоните" един на друг и да стартират осъзнаването.След това е възможно да изчезнат или ако поддържат контакт той е рядко.Там вече играе роля и свободната воля на човек.Дали сам той иска да се усъвършенства,да издигне вибрациите си и да се събере с близнака си или предпочита да живее в матрицата на материалния свят.Има и други случаи,когато се инкарнират близо един до друг,но примерно имат разлика във възрастта.В такъв случай,единия е наблюдавал живота на другия,вижда,че той не се справя и слиза да му помогне.Тогава влиза в сила репликата "то като дойде не пита".Въпросът е как всеки,който е изпитал сливането си го приема сам за себе си.Ще си върши ли работата или ще продължава да мисли само за пари,фигурки в чашки от кафета,вещаещи бъдещето или други такива глупости.Свободна воля,желание за самоусъвършенстване,свързване с висшия АЗ,с детското в себе си,постигане на възможно най-добрата версия на себе си,себелюбов.Това е...

MyHigherSelf

Цитат на: Debora - Януари 16, 2019, 08:52:59 PM
То и това е целта на форума:-).Да срещаш хора ,които имат сходни виждания и преживявания.Да разбираш че не си сам и че има и хора като теб.

Да,но обърни внимание колко коментара имам във форума,кога съм се регистрирал и сама сметни колко съм активен иначе.Обикновено само чета. :)

Debora

Предполагам тук не говорим за нарцизьм.Идеята за душите близнаци е по близко до усьвьршенстването на душата да срещаш подходящите хора в подходящият момент.Но и да имаш силата да се одрьпнеш мислейки не само за себе си .

MyHigherSelf

Цитат на: Debora - Януари 16, 2019, 09:45:20 PM
Предполагам тук не говорим за нарцизьм.Идеята за душите близнаци е по близко до усьвьршенстването на душата да срещаш подходящите хора в подходящият момент.Но и да имаш силата да се одрьпнеш мислейки не само за себе си .

Разбира се,че не.Никакъв нарцисизъм.Там е грешката на много хора.Смятат,че да обичаш себе си,означава да си означава да си егоист...А то не е така.

MyHigherSelf

Цитат на: Cvete - Януари 16, 2019, 05:27:18 PM
Цитат на: MyHigherSelf - Януари 16, 2019, 05:06:03 PM
Цитат на: Cvete - Януари 16, 2019, 04:58:26 PM
Цитат на: MyHigherSelf - Януари 16, 2019, 03:57:06 PM
Освен това обстоятелствата,при които се срешнахме и се развиха нещата са малко странни.Просто разбрах как моите избори в целия ми живот са ме водили натам.
Ние установихме, че сме се виждали преди да се познаваме. Запалени сме по един и същи спорт и се оказа, че преди много години той често е идвал в залата, в която тренирах, за да гледа тренировките ни. Още тогава ме е харесвал. След години си купил апартамент в съседния вход на блока, в който живееше моя приятел и то по същото време, в което аз започнах да живея с него. Няколко години по-късно станахме колеги и още в самото начало се усещаше, че има силна симпатия към мен. Но, аз умишлено се дистанцирах, защото имаше съпруга и две малки деца. Аз също бях във връзка. После аз напуснах и започнах да работя в друга структура, която има връзка с предишната ми работа. Тогава той периодично започна да ми звъни. През 2017г. се разведе по инициатива на другата страна, а в края на годината моята връзка, която отдавна е изчерпана, изпадна в дълбока криза. Скандалите и разправиите бяха станали ежедневие, дори на края се разболях. Бях изпаднала в безизходица покрай едни ремонти, а по същото време той също правеше ремонт. За това се обърнах за съдействие към него. И след това някак нещата тръгнаха....
Това мисля, че отговаря на описаното по-горе от теб.

Ти си знаеш най-добре.Звучи ми топно така.Но само ти знаеш как го усещаш и какво точно усещаш.И само да ти кажа,че връзката ти не се е просто разпаднала и той не се е развел по желание на другата страна.Душичките ви си знаят работата.Така е трябвало да стане.Възможно е свързването да е било като сте се виждали преди години и чак сега да се събуждате и двамата.Енергиите са толкова силни,че ви тласкат един към друг.Защо си е купил апартамент до вас,а не в другия край на града.Задай си въпроси.Върни лентата.Изборите в живота.Разговори,които сте водели помежду си.Има ли нещо,което да те е насочвало към това,което пиша.Нещо,което ти си му казвала или той на теб.То работи подсъзнателно.Не е нужно да знаеш концепцията,за да те води.Има хора,които живеят цял живот в неведение.
Не знам дали това има отношение, но той не живее в този апартамент, а го отдал под наем. Жена му настоявала да го продадат и купят друго жилище, но той отказал. Той живее и работи в по-малко населено място в близост до града, в който аз живея и работя. Поради това се виждахме само като идва до управлението или на празненства.
Казвал ми е, че започнал да ми звъни след като съм напуснала, за да ме чува. Но ние си говорехме само общи приказки. Аз съм много общителна, но някак с него ми се свиваше гърлото. Знаех, че ме харесва и не исках да му давам излишни надежди, все пак имаше семейство.
За това, пък, после приех, че е искрен, защото толкова години беше чакал шанс да бъде с мен. И поради същата причина ми се струва абсолютно нелогично решението му да прекрати връзката. При все, че правехме планове за дом, деца и т.н.
Разбира се, че бях съкрушена и търсех обяснение за случилото се. Това обърна тотално живота ми. Тогава започнах да попадам на подобни статии и реших, че съм срещнала сродната си душа или че имаме кармична връзка. Започнах постоянно да виждам повтарящи се или огледални числа, почти през час. Сега интересното е, че всяка сутрин виждам часовника в 07.07 и 08.08 часа, и вечер в 20.02 часа, 20.20 часа, 21.11 и 21.21 часа. Все се питам какво означава това и мислех да питам в някжя от темите.

Духовното пробуждане(или Кундалини издигането,за мен е едно и също) може да преминава леко,без да се усеща или интензивно като моето.Обикновено близначните души,които са спяли дълго време взимат ,,краткия курс" и напредват светкавично като е възможно дори и задминат партньора си,който е в този момент е осъзнат,но поради плавното преминаване през процеса,е възможно да се опитва да го блокира подсъзнателно или да не му обръща внимание.Така става едно заиграване като между ученик и учител,но ролите се сменят също както при бягащия и гонещия.По време на пробуждането се активират различни биохимични процеси и изменят ДНК–то на съответния човек.Това е дори научно доказано,но тъй като няма достатъчно изследвания по въпроса за момента,все още подобни данни не се използват в медицината.Възможно е близнакът,който върви по ,,бързия курс",да си мисли,че полудява дори,защото всичко се променя буквално с дни.Всички навици,целият начин на мислене.И в един момент се спира и се замисля,че всъщност промените са само положителни.
Енергията на Кундалини е спяща в основата на гръбначния ни стълб.Всеки човек може да я активира.Има много начини за това и срещата с близнака е един от тях.(предполага се,че поне единият е бил активиран в някаква степен преди срещата)Ето и някои симптоми:
-Виждане / усещане на енергия: виждане на кълба от светлина в периферното зрение... бодливи или изтръпнали усещания... пулсиращо, треперещо или вибриращо усещане, маркери, след изображения сред обекти или хора... необяснима топлина в ръцете или краката... виждайки цветове на честотата.
-Криза на идентичността: Изолацията се гради там, където вече не можеш да разбереш себе си, кой си, какъв е твоят път или реалност.. Става дълбок страх, че не можете да се справите с материалната реалност, тъй като всички около вас са все още в илюзия. Това е мястото, където егото започва да губи своята вяра над вашето съзнание.
-Емоционален катаклизъм: Ще изпитате изключителната полярност на емоциите, които преминават от еуфория към депресия, сякаш емоциите ви са напълно извън вашия контрол. Това е резултат от промяната на хормоните чрез вашата ендокринна система.
-Желание да се твори: Искате да изследвате нещата творчески, готвене, музика, изкуство, поезия, писане и т.н. Един пример за пробуждане е, че все повече се настройвате в подсъзнанието си и освобождавате ума във въображението. Създаваме нашата реалност със силата на нашите мисли. Това е Вселената, която ни дава знак да започнем да създаваме буквално и в преносен смисъл.
-Тъмната страна на душата
-Възможна поява на спомени от минали животи,особено по време на медитация.
-Безпокойство,паник атаки.Това е само в началото.Лошото е,че началото може да трае години
-Силна непоносимост към ниски вибрации.Не се толерират хора с повърхностни действия и мисли.Контактите с тях се избягват.Възможно е да се скъсат взаимоотношения с приятели и роднини,които сме смятали за близки,без да имаме обяснение защо.Най-интересното е,че някак си те го разбират.Просто не вибрирате еднакво
-Засилени синхроничности.Забелязвате числа,думи,които се появяват от нищото и ги тълкувате по начин,по който не бихте могли преди.
-Силно влечение към природата
-Желание за усамотяване.Наслада от тишината и разговорите със себе си.Не,това не е някакъв вид лудост,а просто удоволствие от контакта със собственото си АЗ
-Възможна загуба на памет на ненужни и маловажни събития от съвсем близкото минало.(тази сутрин закусвах ли въобще)
- След като се събудите, ще се чувствате по-спокойни със себе си и вашата реалност. Това създава моменти на блаженство и еуфория. Вие сте в състояние да видите отвъд илюзиите за разделение и знаейки, че никога не сте сами.(става дума за близначните души),тъй като за тях отделянето е илюзия и са винаги свързани
-Възможна е поява на здравословни проблеми.Симптоми на настинка,грип,които изчезват за по ден-два,запек,диария и още много други.Не си струва да ги споменавам.

А всъщност това,което си написала,че ти се свива гърлото,а всъщност си много комуникативна е и мой проблем.Доколкото знам това е блокиран енергиен център(гърлената чакра).Същото беше при мен в слънчевия сплит в първите месеци след запознанството ни.Медитацията за чистене на енергии и отваряне на чакрите ми помага.Из интернет има такива насочени.Можеш да опиташ.Усеща се някакъв ефект след 15-20 дена.Ако си по-заинтересована,отиди на биорезонанс и накарай лекаря си да ти види енергийното ниво.Знаят всичко,но не казват,защото не е медицинска теория.Иначе машинките им го показват директно на екрана.


Cvete

Вчера четох разни статии по темата, но като, че ли наистина се бъркат понятията за сродна душа, душа близнак и кармична връзка. Поне аз започнах да се обърквам. Но от това, което ти си писал, аз май наистина съм срещнала близнак. Като започнах да връщам назад лентата, докато разсъждавах за изборите, които съм правила и емоциите, които изживях, излиза точно така. Те нещата са много-много по-отдавна - още от 8 клас, когато  категорично заявих какво искам да работя и се върнах съвсем сама от чужбина, където се беше установило семейството ми. Ние нямаме нито един човек в рода ни, който да упражнява такава професия, а по принцип тя е повече мъжка. И със спорта стана така. Беше ми станал фикс идея и въпреки, че не беше много популярен, аз успях да се запиша. Така е и с мечтата ми да отида в Гърция, в която съм влюбена откакто се помня. А, после се оказа, че той е живял в Гърция и спечелените пари е инвестирал точно в този апартамент. И наистина защо точно там при все, че града ни е доста голям. И защо не в къща при положение, че живее на село.... Замислих се живота си и поисках да го променя, когато майка ми почина в края на 2016г. Бях много привързана към нея и просто нямаше какво да ме утеши. През цялото време слушах една конкретна гръцка балада. Три месеца по-късно, когато се обадих да му честитя имения ден, той се оплака, че ще се развежда. После, когато започнахме да се виждаме разбрах, че същата балада е любимата му песен. Казваше, че това, за което се пее в нея, се случва и с нас...
Но, ако е душа близнак какво би трябвало да се случи от тук нататък?
Какво се случи при вас? Оставам с усещането, че сте се разделили.

MyHigherSelf

Вариант 1:Спри да гониш.Гоненето не се състои в непрекъснатото търсене на контакт.Самото романтизирано мислене също е гонене.Вие сте една душа разделена на две.Съответно единият отразява другия.Мислите ти се усещат на енергийно ниво от другия.Колкото повече гониш,толкова повече бягат.Предай се на себе си и на вселената.Това е най-трудната част,понеже в човешкото его е заложенна мисълта,че ако не можем да контролираме нещо,то няма да се получи.И като казах контролиране...Това е маска на човек,който има детска травма от предателство.И така започни от там.Разбери какви подсъзнателни проблеми имаш.Преодолей ги,свържи с детското в себе си,започни да вършиш неща,които са ти доставяли удоволствие като малка.Отдай се на таланти,каквито имаш(писане,четене,рисуване,пеене,спорт).Дистанцирай се от негативни хора.Това така или иначе го правиш подсъзнателно.Започни да си чистиш енергиите и да си балансираш чакрите с медитации за по 20 мин на ден.Това на мен ми помага страшно много.Разходки сред природата,паркове и градинки.Започни да се радваш на малките неща в живота,които сме свикнали да приемаме за даденост.Наблюдавай реакциите на малките деца.При тях все още няма его.Виж как действат само интуитивно и не им пречи да се радват или да плачат на публични места.Поздрави първия срещнат на улицата за добро утро с усмивка дори и да е непознат.Ще видиш как това може да ти оправи деня,а и неговия.И това много ми помага.Всички тези неща са пътят към постигане на себелюбов.Резултат от медитациите ще видиш след около 15-20 дни.Така ще постигнеш едно блажено чувство.Лично удовлетворение от себе си и ще започнеш да разбираш,че въпреки близначната си душа,ти си си самодостатъчна и никой друг не е в състояние да ти донесе собственото щастие.Това ще се отрази и на него,понеже сте свързани.Той може дори и да не разбере как и от къде му идва и защо се чувства щастлив.Така вибрациите ви се изравняват и тогава ще трябва единия от вас да усети момента и да направи нужната стъпка(обикновено бягащия,в този случай той)Ако никой не я направи,вселената ще го стори,т.е. просто ще започнете да се засичате някак си по-често....
Вариант 2:Продължаваш да рониш сълзи и да чакаш някой да ти донесе щастието,без да осъзнаваш,че НИКОЙ на този свят не може да го направи,намираш си една сродна душичка.Изживяваш нещо силно с него,но се получава донякъде.Това си даже много добър развой.При сродните души любовта не е толкова силна,но пък ги няма премеждията на всичките фази с близнака.
Вариант 3:Намираш си кармичен партньор,с когото след третата година сте съквартиранти.Постепенно и сексът с него започва да става мираж.Но вече си му родила 2 деца.Ще си мислиш,че живееш щастлив живот,защото ще са до теб(което не е лъжа),но вечер като си лягаш и сутрин,когато се събуждаш ще имаш една и съща първа мисъл в главата(тогава е най-силно присъствието на близнаците).Този вариант също не е зле.Но при наличието на първия или втория,при мен е немислим за момента.

Колкото до това как се развиват нещата при мен.Ние никога не сме били заедно,че да се разделяме.Тя е в друга връзка.Погдони,аз побягнах.После се завъртяхме,понеже тя разбра какво се случва първа и усети,че няма да се случат толкова лесно нещата.И двамата сме българи,работим и живеем в чужда държава.Тя живее в друг град,където аз работех за известно време,докато от компанията не решиха да ме преместят буквално насила.И така вече 5 месеца.Спрял съм да гоня.Гледам да си живея щастливо.Уча се да обичам себе,както казах.Това е смисълът на цялата концепция.Дали ще се събера с нея някой ден или не,един Господ знае.Спрял съм да чакам.Все пак сме хора и всеки си има свободна воля.Някои избират варианти 2 или 3.Може и тя така да е направила.Или просто той да й помага да си премине през промените.Или пък да кармичен урок,който трябва да научи.Няма значение това.Гледам себе си в момента.. :)

Activis

Лично аз съм пробвал да мидитирам, но нещо не се получава. Незнам защо. И съм съгласен, че щастието зависи от самият теб, а не да чакаш някой да те прави щастлив. Защото по думите на бившата ми, аз не съм я правел щастлива и не се чувствала.. С една дума не била щастлива с мен.. и наскоро като я видях с друг, реших да спра да я гоня. Просто продължавам напред...

MyHigherSelf

Цитат на: Activis - Януари 17, 2019, 09:13:29 PM
Лично аз съм пробвал да мидитирам, но нещо не се получава. Незнам защо. И съм съгласен, че щастието зависи от самият теб, а не да чакаш някой да те прави щастлив. Защото по думите на бившата ми, аз не съм я правел щастлива и не се чувствала.. С една дума не била щастлива с мен.. и наскоро като я видях с друг, реших да спра да я гоня. Просто продължавам напред...

Така се получава,когато егото на хората им говори,че някой е длъжен да живее за тях и според тяхните очаквания и защото те не съзнават,че ние сме равни всеки заслужава това,което и другият иска.Както и да е.Научил си нещо там.Трудностите в живота са,за да се учим и да последва нещо по-добро.А колкото до медитацията...,има насочващи медитации в ютюб.Можеш просто да си пуснеш някоя и да слушаш гласа.Така става по-лесно.

Activis

Ясно блягодаря. Ами в слечая аз давах повече от всичко, без да искам в замяна същото. Но явно тя го е усетила, че не може да ми даде това, което аз на нея, като чувства и т.н. и е взела това решение. Но както казваш, може да е направила място да дойде нещо по- добро за мен..

MyHigherSelf

Ако ти е добър английския,мога да ти препоръчам Joe Tracy.Уникално ми действа на мен.

https://www.youtube.com/channel/UCLs4IKoo9ByJ3IQS6u0pRRw

Activis

Ами за жалост, не ми е от най- силния. Но нищо.ще прослушам. Благодаря

MyHigherSelf

@Cvete има и още един вариант.Но ти препоръчвам да го не го правиш.Както казах в предишните постове,носителите на женската енергия често преиграват и се опитват да форсират осъзнаването на другия,което е невъзможно.Типичен пример за това е просто да му пратиш линк към темата или някой друг сайт,където да се разпознае.Ти си познаваш човека най-добре.Но е много възможно да те сметне за луда и да побегне.Така само ще си удължиш мъките.Или ако пък е спиритуално ориентиран,може и да проумее.Това само ти си го знаеш.Можеш да му подхвърляш по малко инфо от време на време,за да видиш дали е наясно какво се случва с вас.Но долкото знам,повечето такива двойки си живеят така и без да са наясно с концепцията.Възможно е единият да я отхвърля напълно,но това не би трябвало да те тормози.В крайна сметка щом го чувстваш от вътре какво е значението какъв етикет ще му слагаш.Дали душа близнак или нещо друго,това няма значение.Важното е,че живеем тук и сега. 😉

Enona

Е по принцип нали Вселената прави всичко... Както по-горе беше писано, ако сами не се осъзнаят от първа среща, Вселената започва да ги среща по-често двамата. Чела съм че на Вселената й трябва енергията на безусловната любов между душите близнаци и за това се прераждат такива двойки да са заедно в това измерение. Но не всеки има тук близнак. На повечето са там някъде в измеренията

MyHigherSelf

Цитат на: Enona - Януари 18, 2019, 10:19:29 AM
Е по принцип нали Вселената прави всичко... Както по-горе беше писано, ако сами не се осъзнаят от първа среща, Вселената започва да ги среща по-често двамата. Чела съм че на Вселената й трябва енергията на безусловната любов между душите близнаци и за това се прераждат такива двойки да са заедно в това измерение. Но не всеки има тук близнак. На повечето са там някъде в измеренията

Във вселената времето не съществува.Тя прави всичко,но това означава,че може и да го направи след 60 години.Работейки над себе си и постигайки безусловна любов към себе си,вдигаш енергийните си вибрации и достигаш високи измерения,където за душите близнаци е по-лесно да се открият.Така манифестираш това,което искаш.Чакайки,изпитвайки самосъжаление и мъка само вибрираш нискочестотно и енергията ти се слива с всичките 7млрд други.Пак ще ви събере един ден,да.Но може и вече да е късно от човешка гледна точка.Душата не я интересува какво мисли мозъка ти(егото).Те са вечно свързани с близнака си и за тях времето също не съществува.Възможно е дори предварителната им уговорка да е да не се събират на земята.Един вид почивка един от друг.Така че високи вибрации.Така ускоряваш процеса.Има такива,които ги постигат за месеци.Четох,че 18 месеца е средната "успеваемост".Работа над себе си.Все пак човек не се променя от днес за утре.Егото при някои е по-силно,а и уроците,които имат да учат двамата,си казват думата.