Промяна новините на форума:



Ако желаете да подкрепите нашата работа, можете да направите дарение. Ще бъдем благодарни за всяка помощ, която можете да направите за да съществува сайта. https://boosty.to/ufoport/donate

Main Menu

Десет заповеди от мен за да сте щастливи и успешни

Започната от Странен, Март 16, 2018, 08:06:41 AM

« назад - напред »

Странен

Това е осъвременявана репродукция на десетте божи заповеди, живейте така ако искате да сте щастливи в този живот а не да мечтаете за рай стел смъртта.
1. Обичай себе си и поставяй щастието си на първо място.
2, Не създавай кумири от нищо и никой.
3. Не изговаря името на бога, не му се кланяй, не мисли за него и не го търси.
4 Почитай себе си, и след това близките си.
5 Не се ограничавай в любовта. Изневярата не е грях щом е свързана с любов.
6. Взимай каквото можеш да вземеш от живота по максимум.
7. Ако трябва да излъжеш - лъжи но не влизай в конфликт със съвестта си.
8. Не се обвинявай и не мисли за грешките си.
9. Не се отчайвай и не мрънкай дори да те боли много.
10. Не бъди лакум и взимай от живота толкова колкото ти е нужно сега..
Психолог, коуч, трансперсонален психолог

Nom

Странен, благодаря ти. Бих искала да добавя към номер 6.Греби в живота с пълни шеги. Накара ме да се усмихна в Тъжната сутрин.
Не отговарям на лични съобщения!

Teomi

Ммммм,мога доста да поспоря дали ще си щастлив ако живееш по тези правила.Егоцентризма води често до загуба на приятели и до самота.????Нооооо всеки решава сам за себе си.

Странен

Цитат на: Teomi - Март 16, 2018, 09:33:47 AM
Ммммм,мога доста да поспоря дали ще си щастлив ако живееш по тези правила.Егоцентризма води често до загуба на приятели и до самота.????Нооооо всеки решава сам за себе си.
Ако не е егоцентризъм , центъра се измества към някой или нещо друго. А другото нещо има смисъл за някой друг, но не и за теб. Не живейки по тези правила или си роб на глупави програми или лицемер. Замисли се колко хора биха те обичали ако не обичаш ти себе си именно така ...
Психолог, коуч, трансперсонален психолог

Enona

Странно от Странен ????  Като един новак ме обърквате вече. Нали уж трябва да сме добронамерени, насочени с любов към останалите, понеже всички водим началото си от самия наш създател...  Аз за себе си съм решила, че трябва да съм добра, вярваща в Господ. Дори жертвам щастието си заради други, заради "дълг". Добре ми е, дори като помоля Господ за възмездие над гадините, които ми причиняват негативни емоции и го получавам.

Странен

Цитат на: Enona - Март 16, 2018, 10:21:09 AM
Странно от Странен ????  Като един новак ме обърквате вече. Нали уж трябва да сме добронамерени, насочени с любов към останалите, понеже всички водим началото си от самия наш създател...  Аз за себе си съм решила, че трябва да съм добра, вярваща в Господ. Дори жертвам щастието си заради други, заради "дълг". Добре ми е, дори като помоля Господ за възмездие над гадините, които ми причиняват негативни емоции и го получавам.
Защо правиш грешни асоциации, бъди добра, това е добре за тебе. Вярата в господ не е свързана с това дали ще си добра или не. Господ още никой не е надарил с нищо за вярата в него, и дори на него едва ли много му пука да ли вярвате в него или не. Едва ли му е до вашите проблеми и  едва ли по цял ден стой да слуша молитви, че после да ги изпълнява за да прави хората щастливи.
Психолог, коуч, трансперсонален психолог

Enona

Мен ме слуша ;) Хаха  От религиите така обяснено - Бъди добър и Господ ще е добър с теб. Помоли Господ и ще ти го даде. Пък и той не е като един чиновник с досадна работа да изслушва Хората. Той знае, той може, нали за това е всемогъщ. За това казах,  че се обърквам от едната крайност на безкрайно доверие към Господ до другата крайност  да правиш каквото искаш защото не отговоряш пред никой.... За уточнение, не искам да съм добра, да се радват хората, че вярвам Господ, иначе жална им майка на всички

Nom

Всичките ли ще ни направят щастливи и успешни,  и всъщност кой е ключа към щастие и успех!
Не отговарям на лични съобщения!

Тара

Щастието е доста относително понятие – един е щастлив сред природата, друг – когато гали кучето си, трети – когато е на екзотична екскурзия, а друг – когато просто медитира.
Не бива да се бърка обичта към себе си с егоцентризма. Това е въпрос на различаване и много други неща са въпрос на различаване, а то идва с развитие на осъзнатостта. Объркване има в процеса на бурно развитие и еволюция, но когато достигнеш определено ниво объркване вече няма – всички понятия си идват на мястото и противоречия няма. Тогава просто се рафинират понятията и се навлиза в по-голяма дълбочина.
На Бог не му е необходимо да му се покланяме, ние сме тези, които имаме нужда да се опираме на вярата си в него и няма нищо по-естествено от това.
А един от космическите закони е "подобното привлича подобно" - в този смисъл, ако си изпълнен с гняв, злоба, завист, и т.н (обикновено човек не осъзнава как се преизпълва с всякакъв боклук и утайки на енергийно ниво и колко трябва да внимава да не допуска наново замърсяване, след като положи усилия да се изчисти от всичко натрупано (и не само от този живот)) по този закон ще привлечеш ситуации и хора, които да се държат към теб по същия начин. Така всъщност те предизвикват да видиш какво имаш в себе си, какви енергии носиш, и да го отработиш, да се развиеш и да го надскочиш. По всички теми мога да говоря и пиша с часове, тъй като съм търсач на истината и не се примирявам с някакви "общоприети" истини. Човек преминава през различни етапи на развитие, точно така, както от едно семенце израства домат например.

Enona

Тара, на мен ми е интересно и полезно, така че пиши. Това с реагирането не мога да си го обясня. Идва някой прави нещо, което ме изнервя и аз мога да го преглътна. Но не искам, искам да му го върна, защото душата ми не е изтривалка, не е за подигравки... Кое егото ми, кое съм аз, кое е правилното?

Тара

Разбира се, че не си длъжна да търпиш неуважително отношение, все пак това показва обич към себе си. Разбира се, че можеш и да премълчиш, но по този начин все едно мълчаливо се съгласяваш с проявеното отношение към теб и сякаш поощряваш негласно това поведение (което чувстваш, че не е коректно). Затова, според собствения ти темперамент е хубаво да изразиш това, което мислиш, но спокойно без излишни чувства.
Егото се проявява тогава, когато си мислиш, че винаги си прав и когато не оставяш пространство на другите хора да решават как да се държат (дори и да е неправилно/погрешно (като твоя преценка) те имат право да решат и да се изразят по този начин).
Израз на себеуважение е да не оставяш другите да те тъпчат, да не потискаш чувствата си, а да ги изразиш по подходящ начин.
Егото се проявявя и тогава, когато искаш да отмъстиш, когато изпитваш злоба и искаш на даден човек (от който се чувстваш наранен) да му се случат лоши неща. Истината е, че ти по един или друг начин си позволил да бъдеш наранен от него, дори и с това, че носиш определени неосъзнати енергии в себе си (от натрупани емоции, неотработени). Това да искаш за някого да му се върне нещо на пръв поглед изглежда нормално, но не е. Това е определена степен на съзнание. Когато носим в себе си чувства на мъст и злоба към някой това предизвиква отделяне на определени вещества в тялото на човек, които го разболяват. Излъчени в пространството чувствата на мъст по закона за резонанса събират по пътя си обратно към излъчващия ги човек сходни енергии и като бумеранг се връщат при него. Това е синтезирано. Какво се случва с другия човек, зависи от неговото състояние.

Enona

Тара, ще може ли да ме насочиш към полезна литература по въпросите?

Тара

Цитат на: Enona - Март 20, 2018, 06:34:40 PM
Тара, ще може ли да ме насочиш към полезна литература по въпросите?

Незнам към какво проявяваш най-голям интерес, но ще ти препоръчам някои книги, които си заслужават:
Четирите споразумения - (това е по темата) на Дон Мигел Руис (Петото споразумение - още една книга от него);
Подсъзнанието може всичко от Джон Кехоу;
Силата на настоящето от Екхарт Толе (невероятна книга, благодарение на която постигнах състояние, което не мога да опиша (нещо между блаженство, неверотен покой и единство с живота));
Отровните родители на Сюзън Форуърд и Крейг Бък;
Изумителната сила на осъзнатото намерение от Естер и Джери Хикс;
Излекувай съдбата си от Андрей Левшинов;
Астрология на душата Жан Спилър;
Параноя на страстта (Наръчник за жените, които обичат прекалено силно) от Робин Норууд;
Петте езика на любовта от Гари Чапмън;
Петте травми от Лиз Бурбо (невероятна книга, която наистина си заслужава);
УСПЕХОЛОГИЯ НА ЛЮБОВТА (УЧЕБНИК ЗА УМНИ ВЛЮБЕНИ) от Николай Курдюмов;
Твоето тяло казва ,,Обичай се!" Лиз Бурбо;
ДАОИСТКА НУМЕРОЛОГИЯ от Мастър Дзиен Цетнерсан;
Майкъл Нютон "Пътят на душите";
Холографската вселена на Майкъл Толбот;
Разговори с Бога - 1 книга има и много други (поредица) от Нийл Доналд Уолш;
Можеш да си харесаш нещо, което те привлича най-много като заглавие  ;D . Това означава, че е правилната книга за теб в този момент. Приятно четене :)










Enona

Благодаря ти, Тара! Ще ги потърся. Иначе като заглавие първото събуди любопитството ми "Четирите споразумения"

Mystic

Нека съм нещастна в този живот, вместо да правя някои от тези неща ! Не казвам всички точки, а някои. Понеже някои точки са нужни. Например да обичам себе си, означава да ме обичат и други. Човек, който обича себе си, без обаче да си изгради супер самочувствие, привлича любов. Относно 5-а точка, това Си е така ! Там, където има истинска духовна връзка и любов, няма място за грях. Защото зависи от самата ситуация. Винаги, когато стане въпрос за нещо такова, хората автоматично си изграждат представа за брачни партньори в хармония и лошата жена, която ги разделя, или съпругът, който наоколо се оглежда и прочие... Ами не винаги е така. Съвсем невинна любов, от нищото може да връхлети двама души, работейки на едно и също място, а женения/ омъжената у дома да не бива оценяван/а от половинката си. В дом, където има само кавги, дразги, неуважение от отсрещнатата страна, че дори злоба, за какъв брак говорим, че тоя човек по случайност влюбил се в друг/а и иска само спокойствие, щастие и място за отдих и се нуждае от това ! Аз знам такива случаи, жената заплашва мъжа с децата, че няма да му ги покаже, щото нямат официален брак, бяха дали развод навремето, после се сдобриха, но всеки ден дразги, кавги все още. Мъжът обича друга, но не може да мръдне, щото си обича и децата. Какво да прави този мъж в такъв случай примерно ? Не напразно казвам, че не всичко, което се нарича " изневяра ", грехът е за сметка само на изневеряващия, а и за сметка на допускащия това. Жената с месеци като не удовлетворява мъжа, какво му остава на него да прави ? И особено ако е в такава печена ситуация ? Хем да не прави секс, хем да му е вярна, хем човека друга да обича, хем да страда.... Живот ли е ? Както и да е. Много зависи от ситуацията дали е грях и на кого му се пише този грях ! Последна точка пък винаги правя, колкото ми е нужно, толкова искам, не повече не по-малко. Това са ми изключенията. Бог да реши вече къде да ме прати, в ада или в рая ! :)