Промяна новините на форума:



Ако желаете да подкрепите нашата работа, можете да направите дарение. Ще бъдем благодарни за всяка помощ, която можете да направите за да съществува сайта. https://boosty.to/ufoport/donate

Main Menu

Мъжете и въпросите, които задават за материалното ми положение

Започната от svd, Април 14, 2019, 06:29:14 PM

« назад - напред »

svd

Здравейте! Днес,  след края на една среща, с един мъж с инициал С., директно ме попита за материалното ми положение - имам ли намерение да си купувам жилище,? Виждам този човек за втори път през живота си, опитаха се да ме " сватосват", но нищо няма да стане, защото не изпитвам нищо. Уточнявам, че човекът е уж интелигентен, образован. Ние едва сме си разменили пет изречения, на петото "какво е материалното ми състояние", в потрес съм. Това е една случка.
Случка номер две: С един приятел В., контактуваме на приливи и отливи - той в момента е в чужбина, и аз не мога да определя, какво се случва между нас и имаме ли някакво бъдеще заедно. Изпитвам привързаност към него, мисля че и той към мен. Несигурна съм, той е непостоянен, аз се страхувам, усещам че и той също. Казах му, че карам шофьорски курс и той ме попита,  защо ми е книжка,дали имам пари да купя кола, той щял да ми купи, колко изкарвам в България и че той изкарва в пъти повече от мен. Замълчах, но в последствие ми дойде на ум, да попитам , а ние какви сме, аз любима жена ли съм ти, майка, дъщеря, имали ли сме нещо общо. И защо постоянно ме пита, какво правим, появява се на няколко месеца, после пак изчезва? Имам ли някакво бъдеще с него, не излиза от мислите ми?
Той ли ще е човекът, с който ще свържа бъдещето си? Ако не, какво ме  очаква в любовен план? Като разбита съм...
Ако може някой от ясновидците във форума, да отправи поглед към моята ситуация? Благодаря!

svd

Здравейте @Nom , ако имате време, желание да отговорите и не ви натоварва, бихте ли погледнала горните последни въпроси, които съм задала? Благодаря ви. Както и останалите ясновидци във форума, ако желаят.

Nom

Това  са съвсем нормални въпроси, кото певечето ъмже задават, а и  аз самата съм била във връзка, в която единият имаше работа, а другият не. Чисто любопитство, което не води до нищо, а повечето го правят за да разберат каква е жената и заслужава ли си сериозно обвързване с нея. С В. това му любопитство няма да стигне  до никъде, вие не сте се виждали, а той все едно те познава цял живот. Бъдеще с него, незнам не усещам бъдеще с него, някъде  до 3  месеца  по скоро начало на нова любовна връзка.
Не отговарям на лични съобщения!

svd

@Nom С В. сме съученици и буквално се познаваме цял живот, тъй като сме раждани по едно и също време. Усещането ти за това, че все едно се познаваме цял живот, е така, ние буквално се познаваме от раждаенето. По-лошото е, че не мога да спра да мисля за него, през няколко месеца се появява-бум - от нищото, после изчезва, в един момент той ме търси, след това аз него, но се удържам да не стигам далеч.  Сигурна съм и че той не може да спре да мисли за мен, но си мисли, че е невъзможно, а и мен ме е страх, да кажа нещо, виждайки това непостоянство. Близо две години е така. Не знам, какво ще става, но той се появява в живота ми и разстоянието, което ни дели, ме измъчва...
За новата любов, не знам, вече съвсем се отчаях и сдухах, че ще си остана сама.

Activis

Развитие няма да има.
Нищо лошо няма в това, да се пита това нещо. Защото много чакат на мъжката издръжка, а не трябва да и така. И по този начин се разбира, каква е жената в някой отношения..

Модератор

Жени които необичат този въпрос обикновенно сами търсят богати мъже. Въпроса обаче е много точен при толкова еманципирани жени....  Човек трябва да е наясно, и има ли смисъл да се пъне да купува цветя и т.  н.

svd

Да, явно сте прави всички, в днешния свят всички гледат материалното било мъже,  било жени. И тези въпроси, вече се поставят още в началото , ребром, да се разбере" струва ли си инвестициятаѝ". Кой какво носи, дава, иска, не иска и едва тогава те преценят що за човек си. С първия, който ми зададе въпрос за материалното ми положение, без да ме познава и приключено. Вторият, който ми предлагаше коли, се перчеше с натрупаните пари, а и сигурно искаше да ме пробва,. За него, подчертавам, че го харесвам и съм си мислила за него и в най-тежките му моменти и сърцето ме хваща буквално за него, но според мен и двамата ни беше страх, и преминаваме през период на израстване.
Иначе, не съм им на масата, не са ми на масата, не съм искала и търсила нищо, за да се интересуват, колко пари имам. Не ме е издържал мъж, учих, работя, опитвам се да развия и нещо свое, а и да развивам себе си. А и за това и мен ме е страх да стигна и по-далеч с втория, да ида в чужбина и в един момент да се озова на неговия гръб поне в началото, защото така ще стане поради разликата в стандартите на живот и незнанието на език поне в началото.Уважавам и хората, които го правят и се борят сами. За мен мъжът и жената трябва да се подкрепят, да се борят, да работят, да се развиват и вървят напред заедно. Кой каквото си търси, това да си намери.
И гледайте, поне в началото дали отсрещната страна е работлива, има ли желание да се учи, развива ли се, как се държи с хората. Иначе всички искаме да сме материално осигурени, да, и да имаме за партньори такива.

Странен

Истината обаче, е че щастието и парите са две различни неща.  Но въпреки това, много жени, та  и мъже пропускат да бъдат щастливи защото се объркват от немотията. Парите не са важно, нещо ! Поне не са важно, ако не ти трябват, много сега в момента за нещо жизнено необходимо - например за лечение. В много от случайте, парите не са важни, придава им се изкуствена важност за да се вкарват хората в потребителска зависимост...  Най-нещастните хора за мен лично са тези, които са си поставили като цел парите. Още по-нещастни стават, когато си постигнат целта и разберат, че живота им е минал на вятъра.

Психолог, коуч, трансперсонален психолог

svd

Да, Странен, за съжаление си много прав,... Много изпуснато щастие, за съжаление, но хората стават все по-меркантилни и на база материалните възможности в момента си избират партньори. Най-важно в един момент в живота е до теб да застане добрия за теб човек.