Сънувах приятелка от детинство

MarisaVladi · 16

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен MarisaVladi

  • Интуиция
  • **
    • Публикации: 74
    • Карма: +0/-0
-: Април 16, 2019, 07:43:38 am
Тръгвам към селото на баща ми, но минавам по заобиколния път. Отивам до София и оттам хващам влака за село. Във влака срещнах приятелка от детинство, но нея я виждах в съня си и пораснала и тинейджърка това е странното. Моята приятелка се казва В. Тя пътуваше до село, защото се беше записала в седми клас на селското училище.
– Защо ти трябваше да се записваш там? - попитах я аз.
– За да взема висока диплома.
– После в София ли ще си подаваш документите или в Русе?
Тя не ми отговори, само ми загатна нещо за строителен техникум. Пристигнахме в село. Влязохме в местното читалище. Чакахме вътре, не зная какво и защо. Попитах я от какво е болна нашата обща приятелка А.  Момичето В. вместо да ми отговори тръгна нанякъде след някакви хора Те й казаха:
 – Отивай! Имаш час и половина да обгрижиш А.
Следваща сцена: Моята приятелка В. е вече голяма и работа като инспектор по приходите към нашето село.
Видях магазини в нашето село и се опитах да вляза, но вътре правеха ревизия данъчните. Видях на някакъв списък, че от Ихтиман са дошли  да правят ревизия  в нашето село. Бе ми обяснено, че и от нашето село пък ще ги пратят някъде надалече да проверяват.
Отидох в града до нашето село: Вървя по центъра  – имаше много хора навсякъде. На бившия соц. хотел последните етажи бяха в окаяно състояние. До него имаше жилищни блокове и те бяха в окаяно състояние. Помислих си : "Хубав град беше навремето през соца, но сега .."
Ядосвах се и не намирах причина защо моята приятелка В. ми се разсърди и ме изостави.
В един момент пак се озовах пред модерното читалище в нашето село и едни деца с родители слиза надолу по стълби, за да намеря киното. Аз тръгнах след тях, но търсих всъщност там моята приятелка А.
След това пак в града до село и пак много хора имаше... Запознах се с една жена, която хубаво рисува и тя ми каза, че е завършила ВУЗ  в моя град.
Сънят ми свърши. 


SimplePortal 2.3.7 © 2008-2019, SimplePortal