Промяна новините на форума:



Ако желаете да подкрепите нашата работа, можете да направите дарение. Ще бъдем благодарни за всяка помощ, която можете да направите за да съществува сайта. https://boosty.to/ufoport/donate

Main Menu

Как се лекува всичко това?

Започната от Nom, Ноември 17, 2019, 05:33:14 PM

« назад - напред »

Nom

Има ли лек за болката, обидата, сълзите, и какъв е той. Как се лекува загуба на работа, интриги,  загуба на любимите ти хора,  на работа, по нечестен начин чрез магии.  Как се лекува всичко това, дали се лекува? Как се лекува тормоза под една или друга форма?
Не отговарям на лични съобщения!

Activis

Това се самолекува. Лек няма. Човек сам трябва да го направи. При теб само ти можеш да си помогнеш. Това е при всички хора. Повечето неща са в следствие на мисленето и човек сам си привлича неволите.

DarkSl

Отстоявай , мачкай и гази. Стой , наблюдавай и помни!Кой какво е казал и направил. Винаги идва момент в който да си го върнеш. Миналата година бях в ада заради интриги и клевети по мой адрес. Лесното щеше да е да напусна. Но аз съм човек който обича да му е трудно. И си поставих за цел да разбера кой и какво е говорил. Срещах всеки и в очите му казвах какво е казал и го питах." Защо". Започнах да наблюдавам кой какво и с кого говори , какво прави. След време започнах да навързвам нещата . Докато в един "слънчев" ден единият от авторите на интригите , не се изпусна. Вече бях направил своите изводи , а този човек само ги затвърди. И след това започнах да ги мачкам и газя, да слухтя и да ги дъня. Започнах да играя тяхната игра...

Nom

Отстоявала съм. Отстоявах право да запазя всяко едно от местата, който трудно съм спечелила за работа . И днес нещата са други. Пиша ти за да видя твоето мнение по една моя болна тема - Защо аз загубих работа търсена десет години, заради интриги и външна намеса? 
Аз навързала нещата, но твоите мнения много ми допадат и ти благодаря и ти пиша заради това? @DarkSl 
.
Не отговарям на лични съобщения!

Theritos

ЦитатИма ли лек за болката, обидата, сълзите, и какъв е той. Как се лекува загуба на работа, интриги,  загуба на любимите ти хора,  на работа, по нечестен начин чрез магии.  Как се лекува всичко това, дали се лекува? Как се лекува тормоза под една или друга форма?
Бях решил да не пиша тук вече, но се върнах. Не се лекува. След време ще установиш, че по-добре е, че се е случило така. Подобни неща са се случвали и с мен. Няма никаква полза от задържане на подобни места. Ако си най-способният в една фирма значи това не е твоята фирма. Преди години работих за кратко на едно място, където имаше една дама, която искаше да си работи сама. Казвали са ми, че когато ме няма аз излизам виновен за всичко. Шефката беше много глупава жена, издигнала се заради анатомията си и женитбата с някакъв шеф. Вярваше и за всичко. :D Всичките и колеги излизаха все лоши, мързеливци и некадърници. От всяка фирма, в която съм бил съм научил по нещо, което парадоксално винаги ми е от полза после. Точно тази е единствената, от която не съм научил абсолютно нищо. Ако бях останал там щях да деградирам. Колкото до навързването - по-принцип отмъщението е ястие, което е най-сладко студено.

love_me

Време помага, това, което аз най-много мразя да чакам, търпение. Колкото до интригите и обидите от странични хора, за това аз не вярвам на хората, освен на близките си. Може би трябва да спазваш дистанция и да не вярваш толкова на хората, защото всеки може да те предаде в даден момент. Това е моето мнение по въпроса. Болката и обидите минават, но едва ли ще ги забравиш, просто ще спре да ти пука, а такива хора надалече.

Nom

@love_me болката и обидите не минават. Търпение вечно някой хора като мен нямат. И търпението и чакането  ме уморяват неистово. 
Не отговарям на лични съобщения!

love_me

Напълно те разбирам за какво говориш, Nom! Аз съм същият характер, все нямам търпение и тези две неща ме уморяват, но винаги попадам точно в такива ситуации, в които трябва все чакане и търпение.Гадно е! Сигурно си го разбрала от нещата, които споделих в една твоя тема. А лошото е, че не можеш да вярваш на никого и хората гледат да те прецакат, за да изпъкнат те. До колкото разбирам, това те е наранило и няма как да го забравиш. По принцип нещата в работа, но и в живота винаги са такива. Просто ти пожелавам да си силна и наистина да мине този застой и неприятни емоции при теб, никой не заслужава да страда заради нечестното отношение на хората. Лъжите и интригите са гадни, а когато си честен, винаги излизаш лош. Хората явно предпочитат лицемерието в живота, точно това не ми харесва. Аз лично предпочитам да говоря директно и да казвам, това, което мисля. Вярвам, че всичко се връща и с интриги не се стига далеч, предполагам, че ще има възмездие за подобно отношение, да навредиш на близък, за да изпъкнеш в работата си.

Nom

Това, което ме нарани са интригите и загубата на толоква желана работа преди 6 години и в последствие още два пъти през годините. За съжаление възмездие за това, че насила ти отнемат работа търсена 10 години за мен няма. И това е за да получи някой това,което иска. @love_me 
Не отговарям на лични съобщения!

Lanfear

Казват, че времето лекува всичко.
И аз съм нещо като теб.
Злобата, омразата - винаги ще има такива хора.
Трябва да се научим да се справяме с такива хора иначе животът все ще ни удря отново.
Където и да отиде човек, винаги ще има процент хора, които ще са срещу него. Това е закон.
Все пак сме на земята, а не в Рая където всичко е цветя и рози.
От всяка ситуация трябва  да си вземем поука.
Не бива и да се страда дълго време и да се живее в миналото, защото  това ни спира.
Също така не трябва да държим огорчението и ненависта в нас, защото това ще съсипе самите нас.
Както се казва омразата е като чаша отрова. Не вреди на този, който мразиш, а на самия теб.

DarkSl

Цитат на: Nom - Септември 17, 2021, 10:47:52 AMОтстоявала съм. Отстоявах право да запазя всяко едно от местата, който трудно съм спечелила за работа . И днес нещата са други. Пиша ти за да видя твоето мнение по една моя болна тема - Защо аз загубих работа търсена десет години, заради интриги и външна намеса?
Аз навързала нещата, но твоите мнения много ми допадат и ти благодаря и ти пиша заради това? @DarkSl
.
NOM, ще започна малко по- отдалеко. Аз съм от хората които си харесват работата и горе- долу са доволни от заплащането. На първата длъжност бях пресаджия. В един момент , благодарение на колеги  започнах да имам проблеми от служебно естество. След това реших вместо да сменям работата си , да сменя позицията на която работя. И там беше големият кошмар. Клюки , интриги , говореха се неща които изобщо не съм казал. Настроиха прекият ми ръководител срещу мен. Той всячески се опитваше да ме притисне , за да напусна. Всичко продължи няколко месеца. Месеци на тормоз , напрежение , нерви , проблеми , и за капак проблеми и с бившата ми вече приятелка. Имаше 2 варианта. Да напусна , или по- трудният , да разбера от къде идва цялата помия срещу мен. И така реших стъпка по- стъпка да разбера кой , защо , и от къде прави всичко. За месец, два наблюдения , започнах да навързвам нещата. Вчера получих пълно самопризнание от единият сътворил цялата каша. Една година по- късно каква е равносметката? 4мата виновни си получиха заслуженото ОТ СЪДБАТА! Едната   мъжа й я остави , защото я хвана с друг. Единият започна да има здравословни проблеми , вторият мъж се потроши падайки от мотор  и остана втората жена от четворката. Все още ми е колежка , но щом ме види и започва да трепери. Но аз няма да спра до тук. Докато не ги видя смазани няма да се спра! Тази случка ме промени. Съжалявам , че си загубила нещо , което си търсила толкова дълго време 😔. Предполагам си имала нужната квалификация , за тази работа , след като си я търсила 10 години. Според мен  това отношение и загубата ти на работата ти се дължат на страничен фактор. Опитай се да си спомниш какво е било отношението между теб и колегите ти, както и отношението на тях към теб.  Сигурен съм,че там някъде ще се появи разковничето . А иначе ще ти кажа какво съм забелязал при мен и близките ми. Щом едно нещо не се получава , то не е дадено да се получи , независимо дали искаш или не! Може би това не е било подходящото за теб работно място. Може би твоята мечтана работа те очаква. Не унивай и не губи надежда , скъпа NOM!

Nom

@DarkSl за мен няма възмездие за случилото се. Истината я има в сънищата ми, а тя е - Много исках това... казано от друг човек. На живо тя няма нищо да се признае. А аз още знам че искам това място и не само това. Но...
Няма да продължа. 


 
Не отговарям на лични съобщения!

DarkSl

Цитат на: Lanfear - Октомври 02, 2021, 11:05:39 AMКазват, че времето лекува всичко.
И аз съм нещо като теб.
Злобата, омразата - винаги ще има такива хора.
Трябва да се научим да се справяме с такива хора иначе животът все ще ни удря отново.
Където и да отиде човек, винаги ще има процент хора, които ще са срещу него. Това е закон.
Все пак сме на земята, а не в Рая където всичко е цветя и рози.
От всяка ситуация трябва  да си вземем поука.
Не бива и да се страда дълго време и да се живее в миналото, защото  това ни спира.
Също така не трябва да държим огорчението и ненависта в нас, защото това ще съсипе самите нас.
Както се казва омразата е като чаша отрова. Не вреди на този, който мразиш, а на самия теб.
Lanfear , едва ли може някой да го опише по- точно от теб! Има една поговорка: Всяко стадо си има мърша. Но все пак ние ходим на работа за да изкараме пари. Но да си загубиш работата заради интриги и нечии интереси , както се е случило с Nom  ,  е крайно и твърде неприятно и жалко. Защо трябва по принцип да се все да се съобразяваме с хората които си правят каквото искат  , или са решили , че всеки им е длъжен?

Lanfear

Аз също по тези причини си загубих работата. Не че я загубих. Напуснах, защото ми писна от интриги, лъжи.
Плюс това работех за трима, а други прекарваха работното си време в чатене по телефона. Тях ги галят по главичката, а мен ме овикваха, че трябвало още и още.

DarkSl

Цитат на: Lanfear - Октомври 10, 2021, 03:05:12 PMАз също по тези причини си загубих работата. Не че я загубих. Напуснах, защото ми писна от интриги, лъжи.
Плюс това работех за трима, а други прекарваха работното си време в чатене по телефона. Тях ги галят по главичката, а мен ме овикваха, че трябвало още и още.

Lanfear , нещо познато! Знам какво ти е било. Аз бях в същата ситуация , но реших да поема по трудния път. Винаги е било и ще бъде така. Едни ги галят , други им слагат четала на врата и искат все повече и повече . Но тази ситуация едва ли би се променила някога , но изобщо , ама изобщо не е честно , но уви.