Промяна новините на форума:



Ако желаете да подкрепите нашата работа, можете да направите дарение. Ще бъдем благодарни за всяка помощ, която можете да направите за да съществува сайта. https://boosty.to/ufoport/donate

Main Menu

Гняв

Започната от Theritos, Септември 18, 2021, 12:40:07 AM

« назад - напред »

Theritos

 Имам един недостатък. Често си спомням за неща дори преди много години и изпитвам гняв за тях. Може нещо да ми припомни и ще изпитвам гняв с часове. Как се борите с такова нещо?

benji

Мислеики за някой който те обидил, означава да му станеш роб. Научи се да прощаваш и ще се справиш с това.

DarkSl

Цитат на: Theritos - Септември 18, 2021, 12:40:07 AMИмам един недостатък. Често си спомням за неща дори преди много години и изпитвам гняв за тях. Може нещо да ми припомни и ще изпитвам гняв с часове. Как се борите с такова нещо?
Аз също съм така. Спомня ли си за някоя ситуация и започвам да изпитвам гняв, все едно се е случила на момента.

Nom


ЦитатИмам един недостатък. Често си спомням за неща дори преди много години и изпитвам гняв за тях. Може нещо да ми припомни и ще изпитвам гняв с часове. Как се борите с такова нещо?
Как се боря -ами  ужасно трудно. И аз имам такива моменти, гняв, тъга. В един момент си казвам че това е минало и няма смисъл да гледам на към него. Гневът е Болка която ти усещаш. Гледай напред, миналото то няма как да се промени. Спомняй си хубавите моменти. Боря се с мисълта за нещо по хубаво. 

Не отговарям на лични съобщения!

Theritos

ЦитатМислеики за някой който те обидил, означава да му станеш роб. Научи се да прощаваш и ще се справиш с това.
Сещам се за един цитат.
ЦитатДа прощаваме на враговете си? Бог ще им прости. Нашата задача е да организираме срещата им.

Theritos

Цитат на: DarkSl - Септември 21, 2021, 08:36:28 AMАз също съм така. Спомня ли си за някоя ситуация и започвам да изпитвам гняв, все едно се е случила на момента.
Да .. Хубаво е това да се трансформира в нещо градивно.

DarkSl

Цитат на: Theritos - Септември 28, 2021, 11:51:31 PMДа .. Хубаво е това да се трансформира в нещо градивно.
Опитвам се. Понякога се получава , друг път не толкова добре

benji

Цитат на: Theritos - Септември 28, 2021, 11:50:27 PMСещам се за един цитат.
В случая се измъчваш ти не те. Прошката е важна за теб, не за враговете ти !

Тара

Цитат на: Theritos - Септември 18, 2021, 12:40:07 AMИмам един недостатък. Често си спомням за неща дори преди много години и изпитвам гняв за тях. Може нещо да ми припомни и ще изпитвам гняв с часове. Как се борите с такова нещо?
За да изпитваш гняв по отношение на даден човек/ситуация, това означава, че в конкретната ситуация този човек е постъпил по начин, който те е накарал да се почувстваш зле, а ти от своя страна не си отвърнал по подходящ начин, за да защитиш себе си. Този гняв, който изпитваш е свързан именно с това. Не бива да оставяме хора да ни нараняват, а трябва да им покажем или кажем, че нещо не ни харесва или ни нараняват, това е свързано с нашите лични граници и е хубаво да се научим да ги показваме или да съобщаваме по подходящ начин на околните докъде могат "да се простират" общувайки и  взаимодействайки с нас. На никого не бива да се прощава, това е приоритет на Абсолюта,а не на човека. Единственото, което е необходимо да направиш е да простиш на себе си, че не си реагирал и не си защитил себе си, не си показал на човека, че греши като те обвинява в нещо или самата ситуация е била погрешно интерпретирана от участник/ци в нея - според конкретния случай. Ако ти поискат прошка се отговаря Господ да ти прости, иначе вземаш кармата да си я отработваш ти, а другия се освобождава от нея, тъй като си му простил.

Lanfear

ЦитатИмам един недостатък. Често си спомням за неща дори преди много години и изпитвам гняв за тях. Може нещо да ми припомни и ще изпитвам гняв с часове. Как се борите с такова нещо?

Омразата и гнева е като чаша отрова, която ти пиеш, а не този на който се гневиш или мразиш.
Дреме и на Пенка у Пловдив примерно, че Стоянчо мисли за нея и я мрази.
Имала съм такива моменти. За какви ли не ситуации. И като се гневя, като ми е мъка, не ми помага хич. Чувсвам се още по-зле. Даже физически такива емоции може да навредят, защото е един вид преживяване и предизвиква стрес.
Запознат ли си с хоопонопоно техниката? Четири думички. Може да ги повтаряш ежедневно.
А мислите си ти трябва да контролираш. Просто ще се научиш да спреш да мислиш за тези неща. В момента в който усетиш, че не мислиш хубави неща си казваш - Обичам те, Съжалявам, Моля те прости ми, Благодаря.

Anonim01

Интересен начин за справяне с гняв,яд. Но възможно ли е да си много ядосан на някой,а да му благодариш и обичаш в този момент.Обикновенно аз като изпадна в такава ситуация или състояние изобщо не искам да виждам човека в момента. Да,като цяло бързо ми минава и забравям,прощавам/зависи какво все пак/ ,но в момента едва ли бих могла. Може би като ми е минало вече -да,бих ги казала думите,но не и когато мисля за това и съм ядосана

DarkSl

Цитат на: Anonim01 - Февруари 22, 2022, 02:12:40 PMИнтересен начин за справяне с гняв,яд. Но възможно ли е да си много ядосан на някой,а да му благодариш и обичаш в този момент.Обикновенно аз като изпадна в такава ситуация или състояние изобщо не искам да виждам човека в момента. Да,като цяло бързо ми минава и забравям,прощавам/зависи какво все пак/ ,но в момента едва ли бих могла. Може би като ми е минало вече -да,бих ги казала думите,но не и когато мисля за това и съм ядосана
И на мен ми се струва малко странен този начин . Невъзможен за прилагане при мен. Аз просто зачерквам човека и той не съществува за мен, докато не дойде и не се извини , след това винаги си имам едно наум д него и комуникирам само в крайна нужда . При мен е ,че търпя , търпя и след това хвърлям огън и жупел...

Lanfear

Нищо не сте разбрали.
Трябва да прочетете малко.