Относно коронавирус (COVID-19) задаващата се Световна Криза и Пандемия - page 2 - Общи приказки - Форум UFOport - Page 2
 
Добре дошли на Форум UFOport . Моля влезте или се регистрирайте.

Ноември 25, 2020, 11:38:08 am

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Виртуално гадаене

Относно коронавирус (COVID-19) задаващата се Световна Криза и Пандемия

Започната от Странен, Март 13, 2020, 10:03:24 am

« назад - напред »

Lanfear

Дано се окажеш права.
Съмнявам се, но дано е както казваш.

Nom

Цитат на: Lanfear в Март 18, 2020, 10:30:13 pmДано се окажеш права.
Съмнявам се, но дано е както казваш.
Ще свърши, ще намалеят и оздравеят всички болни в страната ни и няма да стигнат 1000- 2000, а много по малко, ще паднат под 100. Вярвам че на Великден всички ще сме заедно, ще хапнем навън или ще отидем на църква, но заедно.

Lanfear


Nom

Ще ти споделя нещо,@lanfear 
Това ще завърши някога, а гледането на новини,помага още повече да се стресираш и уплашиш, не гледам не чета. 
Помага ми,  че не чета и не гледам. 
Опитвам се да съм оптимист.

Lanfear

Права си, че много с новините не бива да се прекалява.
2 дни в началото четох и направо се панирах.
Затова чета само набързо вечер новините и гледам да мисля положително.
Не че помага, но се чувствам добре.
Човек и от притеснение може да се поболее.
Иначе да, рано или късно ще свърши.
След 5 години ще се води обикновен грип.

Nom

Бях оптимист, сега им се плаче, в началото на март всичко беше супер сега се питам кога ще свърши всичко. А като нямаш работа, изобщо. Как ще отидеш на лекар спокойно, и как ще живееш спокойно. Дали иа вероятост да полудееш  от седене вътре.

Тара

Необходимо е да поддържаме висок имунитет. За да имаме такъв не трябва да се поддаваме на страх, паника и да мислим за нежелни неща. Насочете вниманието си към желаното - към здравето, не се борете срещу това, което не желаете. Колкото повече мислите за нещо, толкова повече енергия вливате с мислите си в него и съответно го привличате в живота си (усилвате го), просто го приемете като факт и толкова.
Информационното замърсяване (четенето и слушането на неприятни новини) също не влияе добре на психиката на човек, затова насочете вниманието си изцяло към това, което ви харесва - прочетете хубава книга, играйте забавни игри, танцувайте, пейте, слушайте приятна, вдъхновяваща музика. Настройте се философски "И това ще мине" (и доброто и лошото отминава). Вярвайте в силите си и в способностите си и не се предавайте на униние. Усмихнете се на близките ви хора или ако сте сами се усмихнете на себе си, вдъхнете си кураж. Бъдете благодарни за това, което имате и не мислете за нещата, които нямате (не се фокусирайте силно върху недоимък, болести, безработица и т.н.). Бъдете здрави!

Nom

@Тара а как се живее оцелявайки само на хоби,  на практика когато си безработен 2 години и 8 дена. Не съм си загубила оптимизма, но изпадам и в депресия. Това днес се случи. Не чете новини, понякога си губя желанието за живот заради случващото се. И да чакаш и да чакаш и да чакаш.

Тара

Здравей, Nom. Точно там е разковничето на всичко - мисълта, с която всеки ден определяш какво ще се прояви в живота ти. Дори да ти е тежко в някакъв момент, трябва да се научиш да превключваш вниманието си.
Вниманието ти да е върху благодарна съм, че имам очи, с които да виждам, колко е хубаво, че имам уши и чувам - мога да слушам музика, здрава съм и мога да си намеря работа, скоро ще си намеря прекрасна работа и т.н ...прекрасно е, че заваля сняг, чудесно е, че времето се затопля, колко е хубаво, че вали дъжд... или колко готино - навън е киша, а аз съм си на топло вкъщи. Трябва да се научиш да се хващаш за най-малкото и започвайки от там (хващаш се като удавник за сламка, хващаш се за живота, за микроскопичното хубаво, което виждаш - колкото и малко да ти се струва - въпрос на нагласа е) постепенно се учиш да откриваш все повече и повече хубави неща, за които да благодариш. Направи това за 21 дни, за да поправиш фокуса си, и когато оттренираш това (бъди неотстъпчива в тренирането на волята си) ще започнеш все повече да виждаш положителното в живота си и да го привличаш съответно.
Когато се случи нещо лошо - отреагирай с хумор. Гледай отгоре на нещата - така сама си даваш сила да продължиш напред. Не чакай отвън да дойде "нещо/някой", за да се промени ситуацията. Сама си давай сила и се окуражавай - всеки ден. Бъди здрава и много, много щастлива!

Nom

Опитвам се но затворена в къщи не ми се съди, който още повече ме депресира, и още повече ме депресира факта че нямам и работа, от там идва и цялата издръжка. Хубаво е че времето се затопля, така е това може и да по оправи нещата,  не знам дали съм здрава. Сега няма Великден, няма 6 май, има изолация.

Тара

Аз лично използвам голяма част от времето си да чета, има толкова много книги, които бих искала да прочета :) и сега е точното време за това. Когато се почувствам не особено радостна, просто го отбелязвам като факт и си казвам "приемам чувствата си, приемам че съм тъжна и приемам тази част от мен, която се чувства тъжна и я обгръщам с любов като малко дете" и след 2 минути вече съм забравила за тъгата. Намирам нещо интересно и вълнуващо, към което да насоча вниманието си и всичко е наред. Времето ни тук на Земята е ограничено и затова е хубаво да го използваме по най-добрия възможен за конкретния момент начин.

Странен


TinyPortal 1.6.3 © 2005-2019