Моят първи магически опит - Парапсихология - Форум UFOport
 
Добре дошли на Форум UFOport . Моля влезте или се регистрирайте.

Ноември 25, 2020, 11:32:48 am

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Виртуално гадаене

Моят първи магически опит

Започната от Модератор, Юни 11, 2019, 02:21:23 pm

« назад - напред »

Модератор

Тогава не го осъзнавах. Бях дете, не се замислях. Не вярвах в магии, не вярвах в чудеса. Бил съм на около 10 години. Беше модерно да си правим водни бомби в училище. Правеха ги всички, замервахме се с тях. Аз така и не хвърлих по никое момиче водна бомба, бях стеснителен и срамежлив.
Стана така, че отидохме със  семейството ми на море. Хубаво море, Несебър... Хубава база, хубава храна, слънце, пясък и вода. Ходехме до морето сутрин на плаж, а на обяд се прибирахме в почивната база. Така се прибрахме и в този ден. Аз бях уморен от водата и жегата. Седнах да си почина около масата... Тогава реших да си направя водна бомба. Тя се сгъва от хартия, и с духане се разтяга преди да се напълни с вода. Сгънах я, от лист, който откъснах от тетрадка. Тетрадка, която беше там за да пиша и да се уча в нея по време на почивката. След това духнах в нея за да я раздуя. Бомбичката моментално се изпъна. Придоби желана форма... Дхухнах в нея още веднъж за да се изпъне докрай, и още веднъж... Усетих замайване... Всякаш стаята се изпълни с дим. Гласовете пририхнаха, чувах ги далече от мен и неважни по смисъл. Бях в състояние на медитация. Бях се отделил от реалния свят. Усетих сила в себе си и мъдрост. Не разбирах какво става, но ми харесваше.  Приятно усещане. Все едно знаех всичко за битието, за миналото и бъдещето. Усетих безсмислието на детските си проблеми.
След този случай започнах често да духам във водната бомба, вече не исках да я пълня с вода. Възприемах я като магичен предмет. Възприемах я като портал. Врата към себе си. Започна да ми става навик.Търсех все по -силни усещания. Дишах в хартиения куб все по- интензивно, по-дълбоко и все по-дълго.
Майка ми видя това ново мое увлечение. Може би се е уплашила... Забрани ми да влизам в това състояние. Забрани ми да дишам във водната бомбичка, каза че мога да си навредя. И аз спрях!..
Минаха години... Аз дори забравих за магията на водната бомба... Тя остана там на морето, в детството...
Днес след много години тази техника си има име. Нарича се холотропно дишане. Хората я използват с цел откриване на вътрешни запаси, пречистване, освобождаване. Аз я переоткрих преди няколко години. Бях в криза, любовна криза търсейки врата за изход попаднах на видео медитация за 'емоционална свобода или нещо подобно'. Приятно усещане, но никога не беше толкова ярко като тогава с водната бомба... Днес си направих водна бомба отново...

FairyTale

Чувала съм за медитация с холотропно дишане, но ако може да ме насочите, бих искала да опитам. Това с водната бомба, го помня и аз като дете, но незнаех, че има и друго име.

TinyPortal 1.6.3 © 2005-2019