Ванга – Светица или грешница?

Петричката врачка
Петричката врачка
Баба Ванга

Ванга – символът на последната надежда, състраданието и милосърдието, жената, която бе готова да сподели  мъката на всеки страдащ,  да го утеши сега е набелязана и порицана от църквата. Защо, кому е нужно „Петричката врачка“  да бъде  обявявана за магьосница и да бъде така анатемосвана след смъртта си.

Всеки един човек сам трябва да си направи извода за себе си, каква е Ванга?  Светица, мъченица, грешница или лъжепророк. Но аз  за от свое лице искам да разкажа, каква за мен е Ванга или, както много я наричаха „Петричката врачка“.

Ванга е светица. Светица , която е достойна за поклонение. Жената  помогнала на толкова много, хора не може да е друга освен светица. Тя е дарявала  надежда на страдащите, помагала е на болните и утешавала  скърбящите. Ванга е светица, защото  си е заслужила да бъде светица, тя е свята защото със слепите си очи е можела да види човешката мъка там, където поповете виждаха изгодата  и келепира. Светостта на Ванга  е неоспорим факт ! Да Ванга е светица, за всички хора на, които е помогнала, а другите просто не са я познавали!

Ванга е мъченица тя самата се определя като мъченица, в едно от интервютата с нея! Баба Ванга е мъченица, защото е взела бремето на всеки отишъл при нея и човешката мъка е станала нейна мъка. Проблемите на всеки човек, не са

Пророчица Ванга
Света Мъченица Ванга

минавали просто така покрай гадателката, тя е преживявала за всеки човек, страдала е с него и даже, когато човек си заминал от нея с облекчение тя е страдала за човека ! Ванга е мъченица!

Ванга , не е лъже пророк!  Не може, човек да бъде лъже пророк, когато е искрен. Ванга е искрена, тя познавала с удивителна точност всичко, което е трябвало да познае. Ванга е била човек, и дори и понякога да е правила грешки. То кой от нас е правил. Дори и някой попове да я обявяват за грешница дори и да я анатемосват. Ванга е светица в очите на народа, тя се е себе отрекла в името на народа направила е много чудеса за много и различни хора, но типично по български поповете  ги отричаи и дори порицават.Да за народа,  Ванга е Света Мъченица Вагна  човеколюбка или просто баба Ванга!

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

3 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари
admin
admin
11 years ago

Ето и руския филм, който унижава достойнството на петричката врачка Ванга след смъртта и! Най – интересната глупост която се съобщава в филма, освен останалите тъпотии и измислици е, че Ванга всъщност не е умряла, а била се преселила да живее в Русия. Така е след като ние не си тачим нашите светци, нормално е да ни ги вземат или поне да излъжат, че са ни ги взели!

Приятно гледане:

Между другото в филма има, много малко кадри със самата Ванга, повечето са с някаква треторазрядна актриса!

UFOs - НЛО
11 years ago

Ео и реално видео Ванга лекува и помага на страдащите, влиза и носи техните страдания. Нека тоя поп ми затвори плювалника и не говори глупости. Баба ванга наистина е помагала на хората и е живяла единствено за хората. Ето че зареди такива бесни попове, като тоя на горното видео хората в България не обичат църквата и не почитат Бог!

admin
admin
11 years ago

Гледайте например негово всепрподобие еромонах някой си какво говори, той трябвало да отсъди!