Ванга – Светица или грешница?

Петричката врачка
Петричката врачка
Баба Ванга

Ванга – символът на последната надежда, състраданието и милосърдието, жената, която бе готова да сподели  мъката на всеки страдащ,  да го утеши сега е набелязана и порицана от църквата. Защо, кому е нужно „Петричката врачка“  да бъде  обявявана за магьосница и да бъде така анатемосвана след смъртта си.

Всеки един човек сам трябва да си направи извода за себе си, каква е Ванга?  Светица, мъченица, грешница или лъжепророк. Но аз  за от свое лице искам да разкажа, каква за мен е Ванга или, както много я наричаха „Петричката врачка“.

Ванга е светица. Светица , която е достойна за поклонение. Жената  помогнала на толкова много, хора не може да е друга освен светица. Тя е дарявала  надежда на страдащите, помагала е на болните и утешавала  скърбящите. Ванга е светица, защото  си е заслужила да бъде светица, тя е свята защото със слепите си очи е можела да види човешката мъка там, където поповете виждаха изгодата  и келепира. Светостта на Ванга  е неоспорим факт ! Да Ванга е светица, за всички хора на, които е помогнала, а другите просто не са я познавали!

Ванга е мъченица тя самата се определя като мъченица, в едно от интервютата с нея! Баба Ванга е мъченица, защото е взела бремето на всеки отишъл при нея и човешката мъка е станала нейна мъка. Проблемите на всеки човек, не са

Пророчица Ванга
Света Мъченица Ванга

минавали просто така покрай гадателката, тя е преживявала за всеки човек, страдала е с него и даже, когато човек си заминал от нея с облекчение тя е страдала за човека ! Ванга е мъченица!

Ванга , не е лъже пророк!  Не може, човек да бъде лъже пророк, когато е искрен. Ванга е искрена, тя познавала с удивителна точност всичко, което е трябвало да познае. Ванга е била човек, и дори и понякога да е правила грешки. То кой от нас е правил. Дори и някой попове да я обявяват за грешница дори и да я анатемосват. Ванга е светица в очите на народа, тя се е себе отрекла в името на народа направила е много чудеса за много и различни хора, но типично по български поповете  ги отричаи и дори порицават.Да за народа,  Ванга е Света Мъченица Вагна  човеколюбка или просто баба Ванга!