Изкривяване на пространството

черна дупка

Изкривено пространство. Когато четем материали за пространството, време-пространство неизменно  ще се натъкнем на теорията за изкривеното пространство. Общо казано тази теория  разглежда пространството, като множество плоскости, които се кривят и  движат в пространството. Има твърдения дори, че между една точка в пространството и друга точка в пространството  може да съществуват пространствени тунели и по тези тунели да се предвижват различни обекти и за тях времето ще върви по-бавно от колкото за нормално съществуващите обекти, които не се намират в тези тунели. Такива твърдения в последно време се правят от все повече учени физици, пишат се научни трудове  и научни доклади по-този въпрос. Но всички, които твърдят подобно нещо са по-скоро мечтатели и фантасти от колкото учени! Ето ви няколко причини поради, които не може да съществува  подобно изкривено пространство.

Простраство
Теорията за изкривеното пространство!

Пространството не е плоско ! Няма как пространството да бъде плоско щом съдържа триизмерни обекти в себе си. Ето защо  ние от сайта на НЛО изследователите правим определение за пространство:

Определение за пространство:

Пространство е това, което съдържа всичко съществуващо, а когато  съществуващите неща свършат то съдържа само себе си в безкрайността. Пространството няма форма и физически характеристики тъй, като  няма физическо съществование.

Това определение би трябвало да служи за основа на всички по-нататъшни изследвания на света около нас.

От друга страна това определение слага край на много научно фантастически теория, като например теорията на относителността, изкривеното пространство, дупки в пространството и всякакви  такива подобни, които се развиват в медийното пространство.

Едно от най- смешните твърдения е за дупки  в пространството или тунели в самото пространство. Разбира се, невъзможно е да има дупки във пространството защото самите тези дупки биха се изпълнили  с пространство и тогава не биха били дупки в пространството, а просто част от самото пространство. По същият начин стой въпросът и с пространствените тунели, кухината на пространствения тунел също би се изпълнила с пространство и той не би бил тунел, а просто част от пространството.

Ето, че доказахме без много усилия, че в днешно време науката е станала комерсиална, пишат се научно фантастически трудове от професори и академици с една единствена цел печалба и слава. Подобни твърдения могат лесно да бъдат опровергани и изпратени за доработка !

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

6 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари
Александър
Александър
10 years ago

Не знам как човек може да има доверие на статия, която отхвърля открития на Айнщайн, потвърдени по-късно от редица уважавани физици.

Стефан Станев
Стефан Станев
11 years ago

С тази статия в момента спориш с Айнщайн. Нещата, които се опитваш да обориш не са теория, догадка или идея а потвърдени факти.

John Lemon
John Lemon
11 years ago

Об искривлении пространства писал ещё Эйнштейн в своей релятивистской механике.