Измерения и вселени

Аз в друго измерение!

 

Какво следва след края на вселената?

Вселената е изградена от планети, звезди,съзвездия, системи, галактики, черни дупки, и тъмна материя. Всичките тези съставляващи части не са безкрайни, те са точно определен брой. Например, колкото и много да са звездите във вселената, винаги атомите, които ги изграждат ще са повече от броя на самите звезди. Това доказва, че след като можем да имаме неравенство например „100< 1 000 000“ то числото 100 е конкретно число, а числото 1 000 000 е също конкретно число, което е по-голямо от числото 100. По същия начин може да състави и вярно неравенство „броя на звездите“Безкрайна ли е вселената след като съдържа точно определен брой съставни части?“

Отговорът на този въпрос е- не вселената не е безкрайна.Вселената има своя край и той е там някъде в пространството. Разбира се човешкото съзнание много трудно може да възприеме, че вселената има край и още по трудно е да си представи граница, където завършва вселената. Това е поради факта, че след като си представим границата в края на вселната си задаваме въпроса:
Какво следва след като свърши вселената? Какво може да види човек гледайки от края на вселената ? Къде в крайна сметка е идеалния център на Вселената.
Отговрът на този въпрос разбира се е хипотетичен тъй като никой още не е бил на края на вселената. Но определено след края на нашата вселена има нещо, може би друга вселена съставена от други съставляващи части, може би ние дори и да гледаме към тази вселена няма да можем да я видим, защото тя няма да бъде видима за нашите очи. Определно там започва нещо ново интересно, но едва ли човекът ще има сетива да усети това, което има зад границата на нашата вселена.
От друга страна, определянето на тази граница е невъзможно защото паралелно в едно и също пространство могат да съществуват безброй много вселени. Това води до извода, че измеренията, които ние познаываме са съвършенно малко количество,за да определим нашата вселена. Например, ако ако вземем един куб. Ние виждаме неговата ширина, дължина, височина и времето, в което гледаме куба. Но ако се приближим по- близо и го вземем ще усетим неговата тежест, топлина, твърдост и т.н. това означава, че безкрайността на вселената идва от факта, че не съставните и части са безкрайни, защото всичко материално има край. Измеренията са безкрайни. Всяки един предмет може да се намира в безкрайно количество измерения във всеки един момент.

Сподели в социалните мрежи:

Subscribe
Изключване на известията
guest

2 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари
Стефан Станев
Стефан Станев
12 years ago

Според Айнщайн и Обща Теория на Относителността съвременната наука е стигнала до извода че Вселената е крайна но пространството е безкрайно.