Извънземна прохлада

много горещо
много горещо
Ужасна жега

Горещо, ама много горещо… Този път синоптиците познаха на сто процента. Който има климатик- добре, ама ние нямаме и правим жалки опити да се охлаждаме със замръзнали във фризера   десетлитрови туби с вода поставени пред вентилатора. Но, както казах, жалки опити за снижаване на температурата в стаите.   Нощите са малко по-хладни ,  но не и вътре в стаите. Именно  по тази причина потърсих хладинка   навън. Към полунощ седнах  в градинката , като сложих стола директно на зелената тревичка далече от нажежените плочки, от дървета и храсти . Леко подухваше  хладен въздух  /откъде  ли се взе?/ и аз се поуспокоих  и даже съм задрямала.

Събудих се от лек   шум. Сякаш  рояк пчели жужеше над мен. Погледнах нагоре  и някъде над мен видях светещ кръг , по-точно светеща окръжност , не много голяма, колкото  портокал, но цветът беше синкав. Небето беше обсипано със звезди  и си помислих , че виждам нещо такова -някаква звезда , но после окръжността започна да се мести и си помислих , че  е прелитащ самолет.Но окръжността  започна да се приближава и ставаше все по-голяма.  Гледах и започнах да се притеснявам. Какво е това?   Дали да не се прибера? и докато се чудех какво да правя, големият кръг застина над мен. И от него долетя към мен  поток от хладен въздух. Беше прекрасно. Почуствах се като в басейн  с хладна вода.  Нямах сили да се прибера а и бях учудващо спокойна . Вдигнах глава и извиках силно „Благодаря!“Нямаше никакъв отговор но окръжността пак започна да се смалява , докато постепенно изчезна.

Мислите ,че пак ми стана горещо? Не!!! И сега се чуствам сякаш съм в басейн с хладна вода.  Термометърът показва 40 градуса , но аз сякаш имам защитен невидим  скафандър, в който температурата е 20 градуса , диша   се леко  и никакви жеги не ме плашат.   До кога ще просъществува този невидим подарък не се знае. Но   ми се иска още веднъж да извикам с пълен глас  „Благодаря ви среднощни гости от звездното небе!“

Сподели в социалните мрежи:

Subscribe
Изключване на известията
guest

1 Comment
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари
Fafcho
Fafcho
12 years ago

Прати ги моля те и при мене, имам огромна нужда да се разхладя!