Извънземните няма да нападнат първи

Учените смятат, че това би било глупаво от страна на извънземните. Ако ти си мислиш, че падналия метеорит в Челябинска област, е „началото на края“ или, че „те вече са тук“ ние разбира се няма няма да те убеждаваме в обратното. Но все пак Яне Корхонен (Jana Korhonen)от финландския университет Аалто е на друго мнение.

В своята работа тя, е разгледала вероятността от фатален удар по нашата планета от страна на братята по разум извън пределите на нашата галактика. Яне счита, че за да оценим риска от космическа война ще ни помогне опита от „студената война“.

Студена война

Студената война е термин, с който се означава продължителното напрежение и борба между Източния блок, начело със Съветския съюз и Западния блок доминиран

По мнението на автора, сериозни извънземни, които са завзели повече от една планета в Космоса, няма да рискуват да превземат Земята. „Еднопланетните“ цивилизации и нашата в това число, биха действали като СССР и САЩ по време на разгара на „Студената война“. Тогава и двете с сдържали нанасянето на първия удар единствено заради последващото тотално унищожение на цялата планета. Това би било тяхното самоунищожение.

«Даже ако общуването и контакта е свързан с определени трудности, рационалните лица приемащи решенията биха се стремили да избегнат не провокирано нападение, те биха знаели, че обезпечаването на 100% успех в междупланетна война е много трудно начинание. Като цяло се вижда, че междузвездните конфликтни ситуации ще си останат рядкост», – Напълно сериозно пише Корхонен.

Автора на изследванията предупреждава, че каквито и да е звездни проекти трябва да се провеждат внимателно, защото за заплаха може да бъде възприет самия факт на полет в Космоса.

Особено космическия туризъм. За това докато не е късно ти предлагам, още веднъж да се запознаеш с тези явления.

Космически туризъм

Федералната космическа агенция е успяла да предостави транспорт за космически туризъм. Цената за полет в космоса с ФКА е между 20–35 милиона долара чрез

 

Сподели в социалните мрежи:

Subscribe
Изключване на известията
guest

0 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари