Как да спрем мислите си по време на медитация?

как да не мислим за нищо

Много от нас са опитвали да медитират. Но не всеки е успявал да спре потокът от мисли нахлуващи в главата по време на медитация. Наистина, най-трудното нещо е да не мислиш за нищо. Просто да се отпуснеш и да потънеш дълбоко в себе си, откривайки врата на подсъзнанието си.

как да не мислим за нищо

. Основната грешка, която може да направите по време на медитация е да мислите „до колко успявате да не мислите за нищо“ или „Медитирам ли сега?“. Подобни мисли може да ви преследва през цялото време докато медитирате. Тези от нас, които медитирайки си задават въпроси от подобен род, включват критиката на съзнанието си и сами започват да се убеждават по време на медитация, че те не са в транс и, че не могат да медитират успешно. Мислейки за това провалят цялата медитация.

Медитацията не е кома, а по-скоро лека хипноза!

Представата за медитация е силно преекспонирана. Хората които не са се запознали с това усещане очакват да изпаднат в супер състояние на духа и тялото. Те очакват да се случи нещо невероятно и да се изключат напълно от външния свят. Когато, обаче това не се случи те се разочароват и казват, че не са успели да медитират и немогат да медитират въобще.

По колко на време на ден медитираме без да осъзнаваме, че е сме в транс?

Всеки човек изпада средно по 40 минути на ден в състояние подобно на медитация.Това състояние на съзнанието се нарича изменено състояние на съзнанието и се получава най-често при следните обстоятелства:

  1. Когато гледаме реклами.
  2. Когато пътуваме в автобус или метро.
  3. Когато наблюдаваме за каквото и да било без да влагаме смисъл в него.
  4. Вървейки по познат път, когато съзнанието ни блуждае някъде.

Чува ли сте изразите „Ходи като муха без глава“ или „блее в облаците“? Казвали ли са ги по ваш адрес? С тези изрази по народному се изобразява състояние на транс, тогава, когато човек е замислен дълбока вътре в себе си или мсилите му блуждаят една след друга.

Как да се настроим правилно за медитация?

И така след като уточнихме, че небива да очаквате от медитацията нещо невероятно и свръхестествено, аз съм ви подготвил едно видео. Видео което ще ви помогне да изпаднете в това състояние на покой и блаженство. Всичко, което се  изисква от вас е да се отпуснете и да следите за картините. Те бавно ще се сменят една след друга пред вашите очи. Опитайте да насочите мислите си именно към това, което се вижда. Вникнете във всеки един кадър. Не бива да се стремите да влизате в някакво необикновено състояние и да си задавате въпроса „До колко сега медитирам?“ Просто се отпуснете и се наслаждавайте на музиката и видеото.

Помнете, че можете да мислите за каквото пожелаете, но не бива да се опитвате да анализирате състоянието си.

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

0 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари