Корабът призрак

Кораб фантом
фантом в морето
Призрачния кораб търси своята красавица.

Всички знаят,че ако качиш жена на кораб, където има само мъже,тя ще донесе нещастие. Някои рибари до ден днешен вярват в това и избягват да взимат жена в техните лодки. Откъде идва това? Малцина знаят, че
има една легенда, свързана с корабът-призрак. Корабът се наричаше „Летящият Холандец„. В средата на 17 век холандският капитан на този кораб Филип Ван дер Декан се е връщал от Източна Индия и взел на борда си млада двойка: младеж и девойка, които скоро се събирали да се оженят. Капитанът харесал девойката и убил нейния годеник. Предложил на девойката да му стане жена, а тя от мъка се е хвърлила зад борда.  При опит да заобиколят Нос Добра Надежда , корабът попада в страшна буря.Възникна недоволство сред екипажа на кораба. Щурманът предложил да изчакат, докато не поутихне бурята на брега, а капитанът го убил и се е заклел в мъртвата си майка,че никой няма да слезе от кораба. Бурята продължила много време,екипажът бил свършил прясната вода,запасите от храна също,разболяха се,но капитанът бил твърд и не позволил на никой да прекрачи борда. С това си спечелил гневът на Господ и корабът е бил проклет. Оттогава корабът скита в моретата, океаните, но не може да спре на брега.
Нали защото е бил зъл и жесток, непоклатим и безсрамен, погубил толкова невинни души, капитанът бил наказан…Битува мнение,че веднъж на десет години, капитанът има право да слезне на брега и да се опита да намери девойка, която би искала доброволно да се омъжи за него и ще се освободи от проклятието. Обаче, явно, още не е станало, тъй като някои кораби все още срещат корабът фантом „Летящият Холандец“.
До ден днешен се смята,че ако видиш в морето такъв кораб-призрак, то нищо хубаво да не очакваш.

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

0 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари