Лечение с природна енергия

зелена река

Лечение с енергията на слънцето!

Може би  сте чували, че има хора, които могат да издържат седмици наред  без да се хранят използвайки само слънчевата енергия и подобно на растенията я впиват в своят организъм, като получават нужните вещества за да съществува . Това на пръв поглед налудничево вегетиране под- слънчевите  лъчи има своите последователи по целия свят.  Много хора се подлагат регулярно на глад и слънчеви бани за да излекуват една или друга болест. И колкото и удивително да звучи „слънце лечението“ ефект има! Стотици хора могат да се похвалят, че са преодолели едни от най -страшните болести, а  именно рак, туберколоза, мигрени,ангини и други именно по този начин.

Как протича лечението с слънчеви бани и глад.

енергия от слънцето
Енергия от слънцето.

За да започнем лечение с глад и слънчеви бани трябва да сме предварително готови да  поставим нашият организъм на стрес. Стресът идва от  това, че трябва да се научим да приемаме  съвсем малко количество храна,  като при това се излагаме  на слънчева  светлина  в бански костюм и правим дълги разходки сутрин след изгрев слънце. Когато слънцето започне  да напича и огрява тялото ни приятно трябва да се обърнем с лице към него и да постоим така половин час. След няколко такива разходки ние ще забележим подобрение в нашето физическо състояние, отпадане на непреодолимият глад, който сме изпитвали в началото и зареждане на организма с енергията на слънцето.

Недостатъци на лечението със слънчева енергия са:

1)Лечението със слънчеви бани не е доказано че лекува, наистина ! Много от  учените смятат, че тук действа ефекта плацеба.

2) Лечението със слънчев бани, макар и да се твърди, че помага при много тежки заболявания то практически може да се  прилага от хора, които са здрави и със организъм готов да понесе  комбинацията от глад и слънце.

3) Лекувайки се по този начин човек, може да пропусне възможността да бъде излекуван от истински лекари.

Лечение със студ- Закаляване на човешкия организъм!

лечение с ледена вода
Лечение с ледена вода

Макар и на някой да им се стори странно този начин на лечение има  може би милиони  последователи в цял свят. Закаляването и къпането  в студена вода зимно време е познато още от древността, но става особено популярно в бившия Съветски съюз през 80-те години на миналия век. Именно тогава  започва  учението на Ивановците. Порфирий Иванов е бил човек  със невероятни способности, той не се боял от студа и  ходел винаги само по долни гащи и бос. Всяка сутрин Иванов започвал  денят си като се обливал със  студена кладенчова вода, пред родният си дом в село Ореховка, Луганска област в Украйна, след което правел дълги разходки по снега бос и полу-гол без да се страхува от студа. В началото го усвидетелстват за  луд и го и изпращат в психиатрия с диагноза шизофрения, но след това  милиони хора започват да му се възхищават и да практикуват неговото учение по цял свят. Трябва да кажем, че Пашик или Паша както са го назовали близки и приятели не е започнал просто така да ходи гол и да се залива със студена вода сутрин. Не!  Той започва всичко това като опит за самоубийство, когато разбира, че е болен от рак и не му остава  много живот. Той просто е искал да умре от измръзване, а се е получило, че за няколко дни е излекувал рак  втори стадии. От този момент Порфирий Иванов и в продължение  на 45 години е водил точно  такъв живот. Живот на здравия свързан с природата човек.

Ивановци
Порфирий Иванов

Как протича лечението със студ?

Според Порфирий Иванов: Студ, глад и движение са ключът към човешкото здраве. Всяка сутрин човек трябва да става и да се залива със  студена вода, независимост от температурата на улицата и сезона(Вода по топла от 12 градуса не притежава никакви целебни средства). Всеки ден трябва човек да прави разходки,  полу гол и бос независимо от сезона, и човек  трябва да се стреми да поглъща минимално количество храна през цялата седмица, а във събота въобще да не яде. Човек трябва да живее максимално близо до природата и да черпи енергия от нея. Много от последователите на Иванов твърдят, и имат доказателства за това, че са излекувани от различни болести.  И в действителност  учените доказват, че обливането  със студена вода сутрин допринася за лечението на много заболявания.

Какво се случва когато се облеем със студена вода?

Ако рано сутрин в зимно утро излезем по бански костюм  и се облеем с ледена вода, в нашия организъм ще настъпи температурен шок.  Организмът ни  ще изпита не вероятен студ, но това ще е само временно. Доказано е, че след няколко минути движение  човешкият организъм, опитвайки се да запази топлината в себе си развива температура над  40 градуса за  кратко време. Оказва се, че именно тази температура убива вирусите, бактериите и унищожава раковите клетки в човешкия организъм. Освен това по същото време  мозъкът отделя адреналин и ендурфин, които  водят до едно почти мигновено подобрение на човешкото самочувствие. Според руския  професор Жданов,  това състояние  оказва изключително благотворно влияние върху  човешкия организъм.

 Последователите Порфирий Иванов го признават за Бог.

Да  в днешно време  време последователите на Порфирий Иванов се определят от някой среди като сектанти и ги наричат „ивановци“. Те тачат своят  духовен учител, като Бог.    Философията на тази религия обаче е, че човек трябва да се намира максимално близко до природата, че на човек не му е нужно нищо друго освен ведро със  студена вода сутрин и природосъобразен начин на живот. В една от легендите, които се разказват за Порфирий Иванов се твърди, че той преди да умре е поръчал след смъртта си да бъде поливан 3 дни с студена вода  и когато той умрял наистина го поливали с ледена вода, но който се докоснел до него на третия ден  усещал, че тялото на мъртвеца е все още топло. Други легенди твърдят, че въпреки, че е умрял през 1993г.  той след това е възкръснал и живее някъде като отшелник.

Икона Порфирий Иванов
Икона Порфирий Иванов

Недостатъци на лечението с ледена вода!

1) Лечението с ледена вода може да се практикува само от хора  физически силни. Трябва да се има в пердвит, че то може да бъде много опасно за хора страдаща от сърдечно съдови заболявания.

2) Лечението с ледена вода  може да се практикува  с голям успех само през зимния период.

3) Лечението с ледена вода не е безопасно и може да принесе вреда дори и на здрав човешки организъм.

 

Важно

В никакъв случай не започвайте нито един от начините на лечение описани на сайта, без да се консултирате с вашия лекар! Последствията от неправилното лечение могат да бъдат фатални! Това са не доказани методи на лечение на човешкия организъм, които  все още се намират под научни наблюдения!

Не прилагайте само-лечение!!!

 

 

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

6 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари
SD
SD
10 years ago

Някъде съм чел, че и гривните Шамбала били лечебни, но не знам колко е истина.

admin
admin
11 years ago

Скоро на сайта ще бъдат разкрити нови ефективни методи за лечение!

Kristal
Kristal
11 years ago

Тази година почина една жена, която се хранеше само със слънце. Просто си умря от глад. Що се отнася до лечението със студена вода, то също не е за всеки – преди време един баща така умори бебето си – решил да го възпитава по Ивановски и от съвсем мъничко всяка сутрин го обливал с ледена вода. Детето се разболя от менингит и умря.Така че, всеки трябва да търси метода на лечение, който е благотворен за неговия организъм, а не да се самонаказва с методи, помогнали на други хора. Всички сме различни и телата ни понасят натоварванията по различен начин.

Маргарита
Маргарита
11 years ago
Отговаряте на  Kristal

Тази жена не е знаела как да поема енергията от слънцето,затова е починала.Това се прави на зазоряване,когато слънцето едва изгрява.И се започва през пролетта.

Маргарита
Маргарита
11 years ago
Отговаряте на  Kristal

Относно обливането с ледена вода също се процедира по специален начин.Подготовката към истинското обливане започва поне 3-4 месеца преди това.Всяка сутрин се разтърква тялото с хавлиена кърпа,потопена във вода със стайна температура и задължително след загряване на тялото,след тичане.