Мадам Ленорман. Коя е великата гадателка?

Гадаене

Гадаене

Колко хубаво би било ако виждахме бъдещето с просто око или да знаем какво ще ни се случи. Чували сте за картите Таро, популярен метод за гадаене, но малцина от нас са чували за Мадам Ленорман. Време е да Ви запозная с нея.
Пълното й име е Мари Ан Аделаид Ленорман, родена на 27.05.1772г в Аленкон, Франция, на 50 мили от Париж. Самата тя е била родена с вроден дефект, единият и крак е бил по дълъг от другия, а в по късните си години тя получава изкривяване в раменната област заради този свои дефект. Баща й е бил богат търговец, но въпреки това като дете тя посещава бенедикско училище, където за първи път предрекла на директора, че ще се върне от манастир.
Нейните предсказания по онова време дори са били вписани в учебниците по история от 18 и 19 век. Някои са я считали за циганка, защото се смята, че нейните умения за гледане на карти са и били предадени именно от цигани. Едва 14 годишна Мари Ан Аделаид започнала да гледа на карти. Отлично се ориентирала в тъмното, и чувала без проблеми мислите на хората около нея. Виждала странно сияние човешките тела.
Родителите й не вярвали тя да има някаква дарба, и за това в пубертета я изпратили в женски манастир. Там тя прочела всички забранени книги на тема езотерика, магии, пророчества от манастирската библиотека. Предсказва на игуменката на манастира, че тя ще стане богата, а 2 месеца по късно това се случило в действителност.
След преместването на семейството в Париж и след напускането на манастира, първоначално Мария работи като продавачка, но в началото на 1790 открива заедно със своя приятелка салон “Ryu de Tourno”, където е предсказвала бъдещето, не само на карти но и с помощта на астрологията. Създава своя уникална система за гледане на карти, с помощта на книгите на известният по онова време гадател Жан Батист Алист – Етейла.
Ленорман била и изключително красива като жена. През 1793 предрича на Сен Жюст, Робеспиер и Марат, насилствена смърт. Така и станало, години по късно. Предсказанията на Мари Ан, били търсени и от художници, дами от тогавашното висше общество, лекари дори.
Предрича на Жозефин дьо Боарне – съпругата на Бонапарт, че ще стане императрица на Франция и че ще се разведе с Наполеон. Десетина години по късно някъде 1808-1809 обаче това предсказание наистина се сбъднало. След време, когато Бонапарт се възкачва на престола, той изпраща на гадателката сумата от 1 000 000 франка. Така Мари Ан Аделаид се превръща в любима гадатека на Жозефин.
Тя предсказва не само развода на Жозефин дьо Боарне, но и това че френската армия ,ще бъде разгромена в Русия. По този начин тя попада в затвора, защото Наполеон този път не повярвал на нейното предсказание и бил разгневен от това. От затвора Мадам Ленорман продължава да комуникира с известни парижани по онова време, както и да се занимава с писане на собствените си мемоари.
Предсказала е на Александър I, че ако напусне престола ще живее, дълго и щастливо, а в замяна та това той пък и предлага пръстен с диаманти. Вярваки на Маря той изставя престола и след 1825 се изселва в Сибир под псевдонима Федор Кузмич. През 1829 Джакомо Росини идва при нея, с молба за прогноза, кога според нея той ще направи триумф в музиката. Но Ленорман, му предрекла, че няма бъдеще в Париж и там ще намери смъртта си, както и станало през 1829. Росини починал от затлъстяване, защото 4 години се изявявал като прочут кулинар.
Единственият достоен мъж за нея бил Пиер Делез, който я посещава през 1829, за да научи повече за състоянието на баща си. Причината за състоянието на бащата на Пиер е била загубата на скъпоценен за него пръстен. Самият Пиер си признава,че е заложил бижуто за да покрие загубите си на карти. Ленорман спасява живота на бащата на Пиер давайки огромна сума пари, за да откупи сама тя пръстена. Тогава гадателката е 40 години по възрастна от Пиер и между него и нея се зараждат силни чувства, Семейството му се опитва да я принуди да прекрати връзката си с младежа, а в знак на гняв и яд, те подпалват дома й, за да я унищожат но в пожара загива самият Пиер Делез. Трагичната вест е съобщена от бащата на младежа,а след като научава новината Ленорман изпада в кратък транс и заявява съвсем спокойно, че смъртта и ще настъпи след 14 години. Така тя дочаква абсолютно спокойно и в уединение страшната дата 23 юни 1843, когато е удушена от непознат мъж в дома си през нощта, без обаче той да вземе нищо от нейните скъпоценности.
Днес тя остава популярна със своите 36 гадателски карти .- картите на мадам Ленорман и по този начин не е забравена през вековете та и до днес.

Сподели в социалните мрежи: