Неидентифициран летящ обект

Под Неидентифициран летящ обект се разбира всеки необичаен летящ обект или явление в небето, чието произхождение не може да се определи, както от обикновените хора така и от научните изследователи и уфолозите. Но в популярния език на хората абревиатурата НЛО означава, космически кораб с не земен произход.

 Въпреки, че наблюдения на НЛО са били засичани по време на цялата човешка история, съвременния научен интерес към тях се появил от времето на втората световна война, когато правителствата на страните започнали съвсем сериозно да се отнасят към непознатите летящи обекти в небето, интересът към тези обекти е бил най-вече от военните. Тогава се появяват и независими изследователи на НЛО, които са се заели с щателни разследвания, писане на научни статии и трудове, създаване на съответните организации.

По статистика повечето неидентифицирани летящи обекти не са нищо друго освен самолети, въздушни балони, облаци с необичайна форма или астрономически обекти, такива, като метеорити или ярки планети, който по погрешка са били възприети от наблюдателите, като аномалии. Освен това съществуват и лъжливи съобщения за наблюдение на НЛО и доказателства под формата на снимки, видео и други материали.

Но въпреки това след задълбочена проверка, около 5% от наблюдаваните явления не се подават на никакво логично обяснение и се класифицират като «неидентифицирани» в най-строгия смисъл на тази дума.

Много официални лица, военни, космонавти след приключването на кариерата си публично се изказват по въпроса за чуждо планетното произхождение на НЛО.
2009 година един от участниците в мисията „Аполлон-14“, която се е приземила на Луната през 1971 година американският астронавт Едгар Митчел (Edgar Mitchell) официално заявява, че разполагат всички доказателства за съществуването на пришелци: «Извънземни съществуват и те не веднъж били в контакт със хората, но Властите в САЩ и други страни са скрили тази информация».

Първия случай, в който официални лица признават съществуването на НЛО е направен от президента на Гренада в асамблея на ООН в 1979г.
За първи път секретни материали за съществуването на НЛО са били публикуване в 21 век. В 2001 година Великобритания за първи път публикува секретни документи, съдържащи достоверни факти за НЛО. След това повдигат завесата и страни като Франция, Бразилия, Нова Зеландия,България и даже Китай. А в началото на 2011г. ФБР разсекрети документите свързани със инцидента в Розуел.
Въпреки, многото доказателствата за съществуването на извънземни, все още съществуват скептици, които не вярват.

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

1 Comment
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари