Нибиру – вече е на небето

Нибиру пирближава опасно
Нибиру пирближава опасно
Нибиру приближава опасно

Планетата или астероида Нибиру вече е факт твърдят експерти от НАСА. През последното слънчево затъмнение на 13.11.2012 тя застанала между Луната и Земята и се виждала с просто око.

Нибиру няма необходимата маса, за да бъде наричан планета, но има достатъчно големи размери, за да бъде наричан астероид – около 700 000 кв. км. Като големината му е сравнявана с тази на щата Тексас. Предполага се, че именно той се е появил на линията между луната и земята при последното слънчево затъмнение. И е можел да се види с просто око в Тасмания, Патагония и др. Уфолози вярват и твърдят, че това е Нибиру, който с пълна сила приближава към синята планета.

Нибиру е хипотетичнапланета, за чието съществуване се застъпват автори, правещи собствени, непризнати от науката интерпретации на текстове от шумерската митология.

bg.wikipedia.org

За първи път за Нибиру се споменава в книгите на Закария Ситчин. Той интерпретирал по собствен начин шумерските писания. Още с излизането на книгата, учените и академичните среди отхвърлят неговите интерпретации. Той може би, за да ги ядоса повече настоява тези неговите преводи да не се четат като плод на фантазия, а като закони. И по-точно става въпрос за един мит, в който имената на божествата са заменени с тези на планети, от което се ражда и митът за Нибиру, на който живеят извънземни и с минаването покрай нашата планета те генетично са манипулирали женски маймуни и по този начин са създали човечеството. Тези извънземни са наречени Анунаки.

В началото се е смятало, че краят на Земята ще настъпи през 2003 година, но тъй като тогава не се е случило нищо това събитие се изместило във времето и с по-голяма точност до 21 декември 2012 година. Шумерите са цивилизация, която е направила най-точни астрономически прогнози. За жалост, обаче те са оставили много малко писмени доказателства за това.

Зашо обаче да не вярваме, че планетата открита през 1983 година е мит? Защото през същата тази година космически апарат изпратен в Космоса засича много инфрачервени източници. Но повечето се оказват далечни галактики и нито един Планетата Х. А защо не можем и да я видим в телескоп, ако вече е толкова близо? Трябва да следим движението и по радиостанция ли?! Нибиру може би съществува някъде в космоса, но ако имахме реална заплаха от нещо отдавна щяхме да сме предупредени и вече да виждаме смъртната опасност. Но на небето няма нищо. Да Апокалипсис ще има, но едва ли ще е следващия месец.

Нибиру снимка
Снимки с Нибиру заливат интернет.

От НАСА твърдят, че ако има такъв астероид възможността той да „падне“ на земята е около 30 %. Дали те го казват, за да не всяват паника и страх сред населението, или искат първо да изчислят и проучат всичко покрай Нибиру, ние няма от къде да знаем.

Сблъсъкът Земя с Нибиру ще стане или в настоящия месец или в идния предупреждават уфолози.

 

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

0 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари