Огромна дупка в земята – полуостров Ямал в Русия

Огромна дупка в земята на Руския полуостров Ямал събра почти седем милиона гледания в youtube. Кратерът с диаметър 60 метра (по други данни дори 80 метра) била открита миналата седмица с помощта на въртолет.

Учените тепърва ще правят изследвания на място и ще се опитат да разберат как се е получила тази гигантска дупка и поопадане на земната маса. Възможните версии за образуване на гиганската дупката са: НЛО, паднал метеорит, карстово свличане на земните маси.

Видео материала за кратера заснет с въртолета, се появил в Интернет 10 юли 20014 година. От информацията, която дава автора на видеото, се разбира,че огромния кратер, се е образувал на 30 км. от Бованенково.Операторът заснел дупката уточнява, че размера и е толкова голям, че «в нея могат да се спуснат едновременно няколко въртолета Ми-8 без да има опасност да се сблъскат».

Огромна дупка в земята – полуостров Ямал в Русия
Нуждаем се от Вашата оценка:

1
Оставете коментар:

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Странен Уфологов

Размера на кратера от горния край, който постоянно се разрушава и в момента е 30 метра, дълбочината на дупката е не по-малко 70 метра.
Експертите обяснява, че дупката най-вероятно се е получила от заради съществуването на разломна зона, под която от голяма дълбочина излиза газ.
За сега това е предположението, но ще се правят научни изследвания за да се разкрие подробно загадката с кратера на полуостров Ямал.