Топ 5 музикални изпълнения за медитация от YouTube

топ 5 музика за медитация

Това е моята класация с музика за медитация, които намерих в YouTube. В тази класация не съм включил моя канал за медитация, защото ми се струва нескромно да го направя. И така, това са Топ 5 най-обичани от мен парчета за релакс. Няма какво да се бавя, от горе надолу съм изброил  всички музикални произведения.

На 5-та позиция, ще сложа видеото на Soothing Relaxation в което прекрасна нежна и успокояваща музика се съчетава с картини от природата. Продължителността на клипа е 3 часа. Това е музика, която се препоръчва от създателя си против стрес.   Авторът на клипа все едно  е забавил, времето и гледайки в монитора на компютъра си вие също може да остите как се забавят мислите ви под звуците на прекрасната музика.

 5. Beautiful Relaxing Music for Stress Relief

 

4. На четвърто място е едно музикално произведение от същия автор Soothing Relaxation . Нежната музика изсвирена на пияно съчетана с течаща вода, се препоръчва от автора като музика за заспиване, такава, която може да си я пуснеш преди сън и да си легнеш. Това е музика за отпускане и медитация.

4. Расслабляющая фортепианная музыка: музыка сна, расслабляющая музыка, музыка для медитации

 

На 3-то място в нашата класация е музика която се нарича „Пусни цялата негативна енергия“ . Това е класическа музика за медитация и според автора на канала  Meditation and Healing  – Prabin Dangol,  тя може да лекува. Това наистина е прекрасна музика, която ще ни помогне да се отпуснем и да медитираме.

3 .“Let Go Of All Negative Energy“ Meditation Music, The Deepest Healing Music, Relax Mind Body

 

И така на второ място избрах да сложа едно изпълнение „OM mantra“, публикувано на  канала DhyaanGuru Dr. Nipun Aggarwal , канал с интересно описание:

If the problems are within, the solutions are within too…“ We can bring peace and healing by strengthening our minds.

Което аз превеждам така:

Ако проблемите са вътре в нас , решенията са също в нас … „Можем да донесем мир и изцеление, като укрепим ума си.

2. OM MANTRA: MOST POWERFUL TRANSCENDENTAL HINDU VEDIC CHANT FOR MEDITATION, STUDY, FOCUS

Нека не забравяме. че аз също имам аудио с мантра ом, което може да видите. Честно казано моето ми харесва също.  А на вас? Напишете в коментарите под статията, кое е по-хубаво.

 

Първо място, музиката за медитация и йога, която слушам много често е с надпис на обложката „Флейтата на Буда“, а в самото заглавие на клипа пише „Флейтата на Индия“. Чия е тази флейта един бог знае… При всички положения, видеото качено на  канала Buddha’s Lounge , е много отпускащо.  Флейтата се съчетава хармонично с звуци от природата. Мен лично това изпълнение ме отпуска и зарежда с много енергия.

Relaxing Indian Flute ॐ Yoga Music

 

Интересно описание имат, на канала си, самия канал се превежда „Слона на Буда“, а позиционират творчеството си така:

Музика за сърцето, ума и тялото. Нашите цели са да ви предложим красива и успокояваща музика, като в същото време насърчаваме възможността творци на музика, цифрови и традиционни картини, фотография и звукозаписни издания да споделят своето красиво творение с повече хора от цял ​​свят чрез този канал. Ако искате да представите вашата музика или изкуство с нас, тук, в „слона на буда“ , моля, оставете ни имейл …

Т.е. този канал е не само на 1 творец, а всеки. който има красиви мантри и медитации може да изпраща и те да бъдат публикуван там.