За коронавируса – COVID-19. Защо се стигна до пандемия?

Сложихме мискети - COVID-19
Коронавирус – Земята ни е тясна!

Да стигна се до тук! Затворени сме по домовете си в ужас от настъпващата заплаха – коронавирус (COVID-19). А ситуацията беше предвидима! Беше ясно, че нещо ще се случи, че Земята изнемогва от човешката глупост.

Защо човечеството претърпява тази пандемия?

През годините се водеха дребнави войни за да се наложи една или друга власт на определена територия. Бяхме свидетели как се налагат организации и държави. Как се изопачава истината в полза на силния.

Суетата и излишната самонадеяност направи нас хората още по-слаби пред стихиите на природата. Вместо да се обединим за спасяване на човечеството ние се карахме и налагахме. Криехме надежно разработките и си пречихме завистливо. Строго секретни архиви пазят и днес постиженията в области, както изкуствен интелект, медицина, Нано технологии… Големите държави имаха свои планове. Не си партнираха, а бяха в извратена надпревара кой е по-по-най. Докато малките държавици се лутаха ту към една велика сила, ту към друга в пиян танц за кредити. Лакомията достигна своята връхна точка! Корпорпорации патентоваха всяка своя мисъл, всичко се превърна в пари… Парите обаче сега не помагат особено, скоро ще започнат да си бъркат и в златните резерви, но и това няма да върне живота на хората.

Какво Не направихме за да предотвратим COVID-19 ?

Беше време когато всички хора на земята трябваше да се обединим, да спрем с глупавите патенти и стремежи за печалба, да работим заедно за благото на човеците, да създадем този изкуствен интелект най-накрая, който сега щеше да реши проблемите ни за ден или два. Да обединим проектите на свръх държавите и да направим планета комфортна за живот.

Какво ни очаква?

Сега не знам дали вече не е късно за промяна… Много хора са болни, други ще се разболеят. Знам само, че ни чакат тежки времена и едва ли COVID-19 е най-страшната заплаха която ще ни се стовари в близките години.

Пандемията коронавирус: брояч в реално време, карта на света, новини
Грешка в RSS: A feed could not be found at `https://www.who.int/feeds/entity/csr/don/en/rss.xml`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=utf-8`