Живот след смъртта – Къде отива душата след смъртта на на тялото?

Душата след смърта

Всеки човек ще стигне до този предел от живота си. И какво става след това, тялото ти изгнива заровено, а душата ти къде отива? За жалост никой не се е върнал, за да каже какво се случва, след като се споминем. Дали съществува Рай и Ад отново не се знае. Можем само да гадаем…

Душата след смъртта
Живот след смъртта

 

Все пак не трябва да пренебрегваме и онези, които разказват за своите докосвания с отвъдното. Как докато са изпаднали в клинична смърт, и лекарите се опитват да спасят живота им, те наблюдават случващото се отгоре. Други твърдят, че съществува прераждане. То е ново начало, начин да научиш уроците си, да поправиш грешките си от минал живот. Според изследователи човешката душа се връща много пъти на земята под различни форми, и минава през изпитания докато не достигне просветлението. Друга форма на задгробен живот е оставането на земята, но под формата на дух. Както добре знаем от филмите духовете са хора с недовършени дела и са заклещени между отвъдното и земното.

Не малко са и случаите на хора, които са виждали тунели, говорили с мъртви и т.н.

 

Учените се опитват да докажат, че досегът с отвъдното е възможен. Когато сърцето на човек спре, спира и мозъка около 9 секунди по-късно. А няма ли мозъчна дейност няма как да има каквито и да било преживявания. Затова, те смятат, че феномен като този е възможен на границите на започване  или спиране на мозъчната дейност. Точно и тогава е възможно хората да си спомнят за „светлините“ или „тунелите“.

 

Учените успяват да докажат теорията си, че човек притежава душа, която след смъртта се разпространява във Вселената. Те смятат , че душата е нещо много по-сложно от брой неутрони.

 

Според професор Нозик от Харвард организираната енергия на умиращия човек може да се пренесе в друг паралелен свят и по този начин той да продължи да съществува.

 

Истината е някъде там. Има ли живот след смъртта, ще разберем някой ден. Нека за момента просто да живеем живота си.

 

Животът е изненада, а защо не и смъртта да е такава?