UFOport

Мантра ОМ. Аудио за медитация и йога

мантра ом

Слушай мантра ом

Слушай Мантра ом на аудио

На тази страничка може да слушате аудио запис на  свещената мантра ОМ. Това е запис, който може да чуете само тук. Изпълнител на записа съм аз Странен Уфологов, и съм се постарал да го изпея така, че да е подходяща музика за медитация и йога практики.  Аудиото е с продължителност, малко повече от 8 минути. Освен самата ОМ мантра,  докато слушате ще чувате и звук на морски вълни, както и тибетски барабани. Цялата тази атмосфера ще ви предразполага към отпускане и умиротворение. Възможно по време именно на тази медитация да получите просветлени.

Защо мантра ом?

Мантрата ОМ още е наричана първичната мантра. Това е първият звук, който е прозвучал във вселената. Звукът ОМ е най-свещения звук в индуизма и води началото си от там. Този звук символизира трите свещени текста Вед:  Ригведа, Яджурведа, Самаведа. В последствие се онаследява от будизма, като свещен звук и мистическа мантра за будистките медитации в Тибет .  С помощта на  мантрата ОМ хората са намирали  и намират спокойствие, просветление, изчиствали са съзнанието си от негативни  мисли. Това е мантрата на пълното умиротворение.

Мантра ОМ е много подходяща и за Йога, под първичния звук на вселената може да се практикуват следните видове йога:  пранаяма, наданусадхана, двадашанта, дхарана.

Този запис може да се слуша, по време на йога, медитация тип поза лотоса или в легнало положение, по време на динамически медитации, когато танцуваме.

https://ufoport.com/i/mantra-om.mp3
5 1 гласуване
Article Rating
Exit mobile version