Мантра ОМ. Аудио за медитация и йога

мантра ом

Слушай Мантра ом на аудио

На тази страничка може да слушате аудио запис на  свещената мантра ОМ. Това е запис, който може да чуете само тук. Изпълнител на записа съм аз Странен Уфологов, и съм се постарал да го изпея така, че да е подходяща музика за медитация и йога практики.  Аудиото е с продължителност, малко повече от 8 минути. Освен самата ОМ мантра,  докато слушате ще чувате и звук на морски вълни, както и тибетски барабани. Цялата тази атмосфера ще ви предразполага към отпускане и умиротворение. Възможно по време именно на тази медитация да получите просветлени.

Защо мантра ом?

Мантрата ОМ още е наричана първичната мантра. Това е първият звук, който е прозвучал във вселената. Звукът ОМ е най-свещения звук в индуизма и води началото си от там. Този звук символизира трите свещени текста Вед:  Ригведа, Яджурведа, Самаведа. В последствие се онаследява от будизма, като свещен звук и мистическа мантра за будистките медитации в Тибет .  С помощта на  мантрата ОМ хората са намирали  и намират спокойствие, просветление, изчиствали са съзнанието си от негативни  мисли. Това е мантрата на пълното умиротворение.

Мантра ОМ е много подходяща и за Йога, под първичния звук на вселената може да се практикуват следните видове йога:  пранаяма, наданусадхана, двадашанта, дхарана.

Този запис може да се слуша, по време на йога, медитация тип поза лотоса или в легнало положение, по време на динамически медитации, когато танцуваме.

video
play-sharp-fill
5 1 гласуване
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

1 Comment
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари
Александра
Александра
3 years ago

След осем минути, ще сте се събудили, а тогава може да ви се случи нещо хубаво. Слушайте със слушалки най добре. Ако сте имали тежък ден, задължително отделете малко време за тази медитация. Ще сте като нови след нея.