Лунен календар с фазите на Луната

Лунен календар показва не само фазата на Луната днес, но и всички лунни фази в този и миналият век. Ако искате да планувате: лунна диета, овулация, месечен цикъл, някакво астрономическо изследване или просто кога ще е пълнолуние, то трябва да се съобразите с Лунния календар.

Ако се намирате в северното полукълбо на Земята изберете: "Northern Hemisphere", ако сте в южното: "Southern Hemisphere"  

Лунен календар за всички дни и дати

Лунният календар: инструмент за планиране на дейности в зависимост от фазите на Луната.

Лунен календар е инструмент, който може да бъде много полезен за планиране на различни дейности в зависимост от фазите на Луната. Например, много градинари и земеделци използват лунния календар за определяне на най-подходящите дни за засаждане и посадка на различни растения, за рязане на дървета и за други градинарски дейности.

Лунният календар също така може да бъде полезен за риболовците, тъй като някои риби са по-активни по време на определени фази на Луната. Освен това, лунният календар може да бъде използван и за наблюдение на нощното небе. Например, по време на пълнолуние може да бъде трудно да се видят някои от по-слабите звезди, но също така може да бъде идеално време за наблюдение на Луната и планетите.

Независимо от това за каква цел ще използвате лунния календар, е важно да знаете как да го четете и интерпретирате правилно. Затова, ако сте нови в използването на лунния календар, може да бъде полезно да се консултирате със специалист или да проучите повече информация за това как работи този инструмент.