Нов световен икономически модел !

Да спрем бедността

Новият световен ред. Икономически модели!

Светът в, който живеем е пълен със несправедливости, виждаме как едни  хора умират от глад, как се влачат по корем, за да изкарат  пари колкото да си купят хляб и как други хора живеят охолно, харчейки милиони само за няколко часа. Става пределно ясно: Световният икономически модел не работи. Нито комунизмът  нито капитализмът са строеве в, които е възможно да се постигне нещо кой знае какво за човека. В няколко изречения ще си позволя да характеризирам двата строя, комунизъм и капитализъм:

Бедност в Африка
Има много бедни хора!

Комунизъм означава  – общество в, което всички са равни! Умишлено се слагат  ограничения на хората, за да не може да се постигне богат и охолен живот от едни за сметка на други. Това звучи добре, но убива един от основните принципи на прогреса, стремежът към прогрес и развитие. Човек просто си казва: „Ами щом всички ще са равни, защо тогава аз да работя и след, като така и така ще бъда равен със останалите братя комунисти няма смисъл да се бъхтя“. Именно през комунизма се раждат и словосъчетания като: „Те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че работим!“

Капитализъм или капиталистически строй  това е обратната страна на медала.  Всички хора са в постоянно напрежение и в постоянна конкуренция едни с други. Това означава, че капитализмът щеше да е хубав строй,  ако  имаше възможност всички хора да станат успели капиталисти, но на практика това не е така. Много малко са успелите хора, а много повече са тези, които живеят под напрежение и с трудност се справят  с елементарните си човешки нужди.  В момента в света господства капиталистическият строй на управление: 1% капиталисти  притежават 90% от всички парични средства на планетата.  На практика само 1% хора на нашата планета живеят нормално и задоволено, още повече, че те живеят охолно без никакви грижи и проблеми. Останалите 99% население на Земята тъне в мизерия и нищета.

Така представените  два икономически модела,  показват своята нетрудоспособност.Те не работят в единия случай, защото са прекалено „хуманни“ – комунизма, или защото са прекалено жестоки-капитализма. Ето защо ние от сайта ufoport.com правим предложение към всички, които искат да ни чуят за съставяне на Нов световен икономически модел, модел в, който няма да има гладни и жадни, но в същото време ще има възможност за кариерен ръст и  стремеж към успех.

Новият световен икономически модел !

Новият световен икономически модел,  който предлагаме на обществеността е моделът, в който няма да има гладни и за тази цел е необходимо паричните средства да се разпределят правилно. Според нашите наблюдения гладът е основния инструмент, чрез който може да накараш човек да  работи за тебе. Сами виждаме как световните мега корпорации натрупват милиарди  издигайки заводи  в най-изостаналите кътчета на планетата, където на безценица купуват евтина работна сила. Това са Хора способни да работят цял ден за един два долара само и   да си купят хляб. Разбира се, те нямат за цел да развиват тези райони повече от колкото трябва, защото със повишаването на стандарта поскъпва и работната ръка. Това, драги читателю, в 21 век е недопустимо. Ние предлагаме да има равенство на планетата, или равенство поне в най- бедните прослойки:

1)Равенство между всички бедни на Земята!

Всички хора на Земята, трябва да имат храна, подслон,прясна питейна вода, медицинско обслужване… Или иначе казано не може да има хора, които да притежават палати и скъпи машини преди да  е нахранен и последния просяк на земята. Когато всички хора на Земята, живеят макар и малко над жизнения минимум, тогава вече може да се мисли за натрупване на високи богатства и достигането на стандарти!

Унаследяването !

Първото нещо, което трябва да се направи за постигането на световно благоденствие на човешката раса е премахването на унаследяването. Или по- точно унаследяването трябва да става на определен принцип, а   той да е: „Всеки жител на планетата да има право да унаследява  сума не по-голяма от 100 000 лева“  , които да се разпределят от наследниците, а всички останали средства да бъдат разпределяни между  крайно нуждаещите се хора от всички краища на планетата, като разпределението трябва да става от компютър и по-случаен принцип,  с цел да се избегне корупцията и  човешкия фактор.  Всеки нуждаещ се човек на планетата ще получава  средства от тези пари, не повече от екзистенц минимума за оцеляване.

Всички големи корпорации, ще бъдат унаследявани по следният начин:  Корпорацията притежава например основен капитал: 1 000 000 лева,  резервен капитал 500 000. Разбира се, не бива да се разбива голяма работеща корпорация, от  това никой няма полза така, че такива корпорации  след смъртта на собственика, ще се превръщат в акционерни дружества от нов тип, т.е. такива, които ще разделят 95% от своята печалба  със всички нуждаещи се по света! В същото време, всички корпоративни тайни, ще бъдат  предоставени свободно за да може конкурентните корпорации по един естествен път да усвоят нейната ниша и да акумулират чуждите знания и своите идеи в един по-съвършен и по-евтин продукт. Така ще се засили допълнително научно техническият прогрес!

Ако се премахне унаследяването ще се получат два много важни положителни аспекта:

-Наследниците на милионери и милиардери, ще се напрегнат и ще се мъчат да устроят живота си независимо от богатството, което биха получили по наследство – просто, защото те няма да получат голямо наследство!

-Много хора по света ще получат нужните средства за оцеляване, поне на екзистенц минимума а  това  ще е предпоставка за  по-нататъшното развитие на човечеството в правилна насока!

Стремеж към успех и забогатяване!

В новото общество ще има стремеж към успех и забогатяване, но няма да има тази капиталистическа лакомия, или тази ленивост  на комунизма. Новият икономически ред, ще се основава на стремежа на развитие на индивида в единствения му живот, който е даден, а не натрупване на милиарди за наследниците. Да, това общество не би харесало  на нито един милиардер или милионер, но ние   смятаме, че в случая по-важно значение имат онези 99% хора живеещи под напрежение, които всеки ден виждат покрай своите бедни къщи други такива като тях. Тези, за които светът е сив и еднообразен от това да се трудят за някой, който не работи!

Смятаме, че развитието на всеки един човек поотделно е по-важно, отколкото развитието на династии и родове акумулирали и паразитирали над останалото общество милиарди средства, средства, които вместо да са в служба на човечеството, се  крият по трезорите  на аристокрацията!

 Цигарените заводи и корпорации!

Едно от най-важните неща в новия свят трябва да бъде унищожаване на цигарената промишленост. Всички знаем какви са  вредите от цигарите и колко пари се плащат за провеждане на анти цигарени кампании и тем подобни мероприятия. Решението  хората да не пушат е просто – унищожаване на тютюневата промишленост!  Повечето пушачи, са готови да си купят цигари, когато са гладни и дори са готови с последните си пари да купят цигари, а не хляб! Някои стават раздразнителни и са готови да излязат от кожата си, ако не са пушили цигара. Могат да направят скандал или да ударят  човек, когато са в никотинова абстиненция! Това показва, че цигарите са наркотик, не по-слаб от другите наркотици, но достатъчно разпространен, за да бъде определен, като най-опасният наркотик! Цигарите  са порок, който унищожава човечество и това трябва да бъде спряно !

Вреда от цигарите
Цигарите са вредни!

Как така ще стане да се лишат пушачите от  цигари и да са доволни? Да, има начин!  Цигарените заводи, които  генерират милиарди долари от човешката зависимост, ще трябва да предлагат безплатно цигари на всички хора станали зависими от цигарите, заради това, че те, или друга табачна компания е продала  на човека цигари и той, се е пристрастил. Всички пушачи, ще имат право да получават по кутия от 10 цигари  на ден и то от  поликлиниката, при условие, че на 6 месеца си правят изследване за рак на белите дробове.

Всички пушачи, отказали се от тютюнопушенето, ще получават безвъзмездна сума от табачните компании, като извинение за това, че те са продавали отрова, и са съсипвали умишлено здравето на човека!

Парите за безплатните цигари, ще бъдат вземани от резервния капитал на цинарените компании а в последствие и от допълнителния и основния. Да многомилионната индустрия  лежаща на човешкия порок няма да съществува, но за сметка на това ще има  здрави и щастливи Хора жители на Земята!

Глад и неравноправие
Някой, кучета са по добре от хората!

Зная, че ви звучи смешно, навярно, цигарените фабрики да плащат на пушачите обезщетение, при положение, че тяхната политика е да увеличават цените, уж да откажат хората. Но не смятате ли, че все пак идеята на сайта ufoport.com е по-добра от тяхната и реално ще каже истината. ДА! Пушачите са жертви на цигареният бизнес!

За сега толкова, ще има още  интересни статии по тази тема, ако ви е харесала идеята, за един по-добър свят и искате да се присъедините към неговото сътворяване, оставете коментари  със вашите идеи, за това как Вие виждате „Новия световен ред“ !

Ако искате можете да напишете вашето мнение и на нашия форум за конспирация

 

 

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

15 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари
admin
10 years ago

Знаете ли, какво стана със сайта след написването на тази публикация?
Срещу нас беше разгърната мащабна медийна война, целяща да ни унищожи. Много от големите търсачки се отказаха да показват на Интернет потребителите нашето съществуване и и ние изпаднахме в немилост!Но както виждате потребителите на сайта не са малко, те пишат споделят и говорят в социалните мрежи за тази промяна която всички очакваме!
Всеки които споделя нашите идеи, нека сподели статията с своите приятели в социалните мрежи. Нека всички хора разберат, че нас ни има и сме по- силни от всякога!

Ивайло Велев
Ивайло Велев
11 years ago

А защо да не се потърси решението в компромиса между комунизма и капитализма?
Защо например „държавната“ и „общинската“ собственост да не премине в частни акционерни дружества собственост на гражданите на съответната държава и община, които да имат акционерен дял?
Но за да се избегне леността, нека да останат и да бъдат всячески поощрени опциите за увеличение на личното благосъстояние в следствие на труд и предприемчивост.
И нека да не се пипа наследството, но богатите да бъдат мотивирани да наливат пари в гражданските акционерни дружества. А те от своя страна да държат основни позиции във всички икономически сектори от стратегическо значение за обществото, като енергетика, хранително вкусова промишленост, водни ресурси, инфраструктура, транспорт, фармацевтична, военна промишленост, банково и застрахователно дело и пр.
Гражданските акционерни дружества да захранват на национално и общинско ниво граждански инвестиционни фондове, които да имат социални функции (пенсионно, здравно осигуряване; финансиране на качествено образование и здравеопазване; социални домове и пр.)
Освен това да се постави изрично условие за всеки гражданин, че за да получи дял в гражданските дружества и да се ползва от гражданските фондове трябва да бъде чист пред законите и да е общественополезен!

adely_m
adely_m
11 years ago

Много хубав материал. Също допълнението от Георги Хаджитинев и Валери Савов. Аз съм против секретността, тя е донесла много злини. И съм за осъзнат контрол на раждаемостта. И съм за новите технологии в полза на човека, а не за генериране на капитали. Не съм против животните, но съзнавам, че отношението към тях е извратено, човекът търси обич от едно зависимо от него същество (домашен любичец), защото не съумява да я постигне с човешки същества. Същността на човека не е тази парадигма, в която живеем. Но какво трябва да се направи? Процесът ще е много дълъг, но Човекът ще успее…

Елка
Елка
11 years ago

Много ми е интересно как ще проработи идеята, когато никой няма да оставя НИЩО в наследство Когато човек знае, че някой ще му вземе наследството просто така , ми той ще трябва да е луд да остави наследство.

Diana Georgieva
11 years ago
Отговаряте на  Елка

Все пак, никой не е отнесъл във гроба си нищо, до сега!
Ще ти го обясня простичко:
Представи си, че се намираш в един супер луксозен ресторант, всичко е скъпо и мноого вкусно, на тебе ти е приятно и можеш да опитваш от вкусните специалитети колкото поискаш а в джобът ти има милиарди, с които да заплатиш за всички удоволствия, но все пак твоят стомах не е бездънна яма, рано или късно ще спреш да се храниш просто защото повече не можеш. Милиардите са почти непокътнати в джоба ти, просто защото ти не можеш да похарчиш за храна толкова пари, но със остатъка ти можеш да направиш следното :
1Да дадеш, определена не голяма сума на семейството си за да се нахрани също във хубав и скъп ресторант, но сумата не бива да е прекалено голяма, защото те също няма да могат да я похарчат.
1.а) Да нахраниш, със оставащите също почти непокътнати милиарди, бедните във една цяла държава и то за период от 2-3 години пък и повече. Да не така, луксозна и вкусна храна, но ХРАНА – живото спасяваща!

2)Но ти обаче, може да постъпиш и по друг начин, можеш да купиш всичката храна в ресторанта и дори не само в този ресторант и да я отнесеш при твоите наследници, които още от самото си рождение знаят, че за тях живота трябва да е песен, че те не трябва да се трудят и да се развиват, и никога няма да работят просто ще могат, да живеят за сметка на това което ти си донесъл от ресторанта и не си успял да изядеш! Техните наследници също, ще могат да ядът от тази храна и техните също, докато в един момент се окаже, че храната е развалена и не става за ядене а всички живущи след тебе твой наследници, са станали човеко ненавистници по простата причини, че никога в живота си не са направили нищо за другите!

Valentin_Din
Valentin_Din
11 years ago

Погледнете и българската православна църква! Тя сигурно е единствената църква в света, която няма за цел да подпомага бедните! Тогава за какво съществува? За да има още мързеливци, които да храни бедния ни народ!

Valentin_Din
Valentin_Din
11 years ago

Но най-важната война трябва да се води с религиите. Те са причина за почти всички конфликти и войни. Те ще са причината и за поредната световна война. Веднъж завинаги да се премахнат религиите! Те служат единствено на най-богатите и на оръжейните производители. Бедните и необразованите са в подчинение на първо място, защото са предимно вярващи. При това са толкова прости, че дори не знаят името на бога, в когото вярват! Попитайте християните и ще видите, че в България 9 от всеки 10 християни не знаят , че богът им се казва Ейхова /Яхве/.

Valentin_Din
Valentin_Din
11 years ago

Вместо да се занимавате с невъзможни неща погледнете по добре снимките!!! Виждате ли колко милиони кучета живеят на гърба на хората? И за какво? За да ме хапят и лаят винаги когато изляза на улицата!!! Кучетата са чисти вълци и са върховни хищници. Те имат място единствено в зоопарковете и резерватите!!! А с тяхната храна ще подобрите живота на милиони бедни! Обявете война на кучкарите – те са извратеняците, които вземат от благата на хората, за да хранят и дори спят с кучетата си!!!

Jimmy
Jimmy
11 years ago

Да, прав си, и тая утопия не работи. Единствения начин го показаха някои свръхбогати вече. Те даряват половината си богатство за благотворителност ДОБРОВОЛНО. Само така става, но за това трябва съзнание и морал от друго ниво. Тук в чалгата няма как да се случи.

Валери Савов
Валери Савов
11 years ago

Мога само да поздравя екипа за тези разсъждения и мнения. На много от читателите тези идеи ще се сторят утопични и невъзможни на практика. Но ако повече хора повярваме в тези и други подобни идеи и се обединим за тяхното осъществяване, то те рано или късно ще се сбъднат. А ако продължим да си стоим със скръстени ръце и само констатираме неправдите в този живот, то нищо добро не ни очаква и ние, а също и следващите поколения ще си заслужаваме съдбата.

Димитър Василев
Димитър Василев
11 years ago

Тая утопия не работи, оная утопия не работи ето ви друга утопия хахаха

Теодора Кралчева
Теодора Кралчева
11 years ago

Наистина хубави разсъждения. Особено ми хареса конкретното изказване за тоталното премахване на цигарената индустрия и тютюна. Аз лично много ненавиждам цигарите, страшно се дразня когато около мен хората пушат и ме умиришат и ме карат да се закашлям. Също така се мъча и все още не мога да разбера, защо хората си причиняват това и доброволно се тровят и тровят другите около себе си (доказано е, че дори да не пуши човек, ако вдишва цигарения дим, вредата е еднакво голяма). В смисъл, разбирам това, че е пристрастеност и е трудно да се откажеш, като си почнал, но колкото и да се мъча дори не мога да видя приятния аспект на пушенето, който те съблазнява и те кара да започнеш. Примерно да си пристрастен към вкусна храна или видео игри разбирам, но това е чист пушек от изгорели вещества. 🙁

Както и да е, в отговор на Николай, мога да дам своята визия по въпроса и тя е, че ‘новия световен икономически модел’ е нещо, което всички ние можем да съградим, защото ние сме жителите на Земята, а не само сегашните ни управници. Кой им дава право да се разполагат над всички останали както си решат? Изборите? Това им право важи само докато управляват в полза на народа и осигуряват добър живот на всички. В случая, когато те не го правят това, правото им да се разполагат над всички нас вече не важи. Ето защо бъдещето е в нашите ръце – в ръцете на всички нас. И едно такова предложение, като описаното от Диана Георгиева може да бъде разпространявано като идея, развивано, подобрявано и по този начин да набере популярност. Един ден всички ние взаимно ще си изградим едно ново общество, по-добро от всякога досега. Ние можем да станем по-добри човешки същества, трябва ни повече вяра и позитивно мислене. 🙂

Георги Хаджитинев
Георги Хаджитинев
11 years ago

Могат да се добавят още доста неща:1.Да се премахне въоръжаването,като междудържавните противоречия се решават по човешки,мирно чрез преговори с участието на международната общественост, посредством интернет,като се преговаря открито,без да се скрива нищо.Това ще спести трилиони долари и хиляди човешки животи.2.Да се намали замърсяването и унищожаването на природата.3.Да се произвеждат само екологично чисти храни.4.Да се регулира раждаемостта за да не се пренасели Земята и да могат децата да се отглеждат при добри условия,а не да гладуват и страдат,всяка майка да ражда деца само ако може да им осигури нормални условия за отглеждане.

Николай Атанасов
Николай Атанасов
11 years ago

Много добре казано, но как ще бъде реализирано?

Бих желал да узная мнението на автора, който всъщност с този материал прави и предложение. Как вижда той неговото решетие.

Диана Лалова

Като чета, това може само да се поклоня на човека, който разсъждава по този начин. Най-много ми хареса как е представен закона унаследяването. И се сетих за една хубава поговорка, която съм чувала на село:
„Когато човек, умре след трактора няма ремарке, което да носи всичките му вещи дето е насъбрал в гроба!“
Когато се има предвид, „трактора“ се разбира катафалката, която вози мъртвеца. По-рано по селата са се използвали трактори за тази цел…