Нов световен икономически модел !

Да спрем бедността

Новият световен ред. Икономически модели!

Светът в, който живеем е пълен със несправедливости, виждаме как едни  хора умират от глад, как се влачат по корем, за да изкарат  пари колкото да си купят хляб и как други хора живеят охолно, харчейки милиони само за няколко часа. Става пределно ясно: Световният икономически модел не работи. Нито комунизмът  нито капитализмът са строеве в, които е възможно да се постигне нещо кой знае какво за човека. В няколко изречения ще си позволя да характеризирам двата строя, комунизъм и капитализъм:

Бедност в Африка
Има много бедни хора!

Комунизъм означава  – общество в, което всички са равни! Умишлено се слагат  ограничения на хората, за да не може да се постигне богат и охолен живот от едни за сметка на други. Това звучи добре, но убива един от основните принципи на прогреса, стремежът към прогрес и развитие. Човек просто си казва: „Ами щом всички ще са равни, защо тогава аз да работя и след, като така и така ще бъда равен със останалите братя комунисти няма смисъл да се бъхтя“. Именно през комунизма се раждат и словосъчетания като: „Те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че работим!“

Капитализъм или капиталистически строй  това е обратната страна на медала.  Всички хора са в постоянно напрежение и в постоянна конкуренция едни с други. Това означава, че капитализмът щеше да е хубав строй,  ако  имаше възможност всички хора да станат успели капиталисти, но на практика това не е така. Много малко са успелите хора, а много повече са тези, които живеят под напрежение и с трудност се справят  с елементарните си човешки нужди.  В момента в света господства капиталистическият строй на управление: 1% капиталисти  притежават 90% от всички парични средства на планетата.  На практика само 1% хора на нашата планета живеят нормално и задоволено, още повече, че те живеят охолно без никакви грижи и проблеми. Останалите 99% население на Земята тъне в мизерия и нищета.

Така представените  два икономически модела,  показват своята нетрудоспособност.Те не работят в единия случай, защото са прекалено „хуманни“ – комунизма, или защото са прекалено жестоки-капитализма. Ето защо ние от сайта ufoport.com правим предложение към всички, които искат да ни чуят за съставяне на Нов световен икономически модел, модел в, който няма да има гладни и жадни, но в същото време ще има възможност за кариерен ръст и  стремеж към успех.

Новият световен икономически модел !

Новият световен икономически модел,  който предлагаме на обществеността е моделът, в който няма да има гладни и за тази цел е необходимо паричните средства да се разпределят правилно. Според нашите наблюдения гладът е основния инструмент, чрез който може да накараш човек да  работи за тебе. Сами виждаме как световните мега корпорации натрупват милиарди  издигайки заводи  в най-изостаналите кътчета на планетата, където на безценица купуват евтина работна сила. Това са Хора способни да работят цял ден за един два долара само и   да си купят хляб. Разбира се, те нямат за цел да развиват тези райони повече от колкото трябва, защото със повишаването на стандарта поскъпва и работната ръка. Това, драги читателю, в 21 век е недопустимо. Ние предлагаме да има равенство на планетата, или равенство поне в най- бедните прослойки:

1)Равенство между всички бедни на Земята!

Всички хора на Земята, трябва да имат храна, подслон,прясна питейна вода, медицинско обслужване… Или иначе казано не може да има хора, които да притежават палати и скъпи машини преди да  е нахранен и последния просяк на земята. Когато всички хора на Земята, живеят макар и малко над жизнения минимум, тогава вече може да се мисли за натрупване на високи богатства и достигането на стандарти!

Унаследяването !

Първото нещо, което трябва да се направи за постигането на световно благоденствие на човешката раса е премахването на унаследяването. Или по- точно унаследяването трябва да става на определен принцип, а   той да е: „Всеки жител на планетата да има право да унаследява  сума не по-голяма от 100 000 лева“  , които да се разпределят от наследниците, а всички останали средства да бъдат разпределяни между  крайно нуждаещите се хора от всички краища на планетата, като разпределението трябва да става от компютър и по-случаен принцип,  с цел да се избегне корупцията и  човешкия фактор.  Всеки нуждаещ се човек на планетата ще получава  средства от тези пари, не повече от екзистенц минимума за оцеляване.

Всички големи корпорации, ще бъдат унаследявани по следният начин:  Корпорацията притежава например основен капитал: 1 000 000 лева,  резервен капитал 500 000. Разбира се, не бива да се разбива голяма работеща корпорация, от  това никой няма полза така, че такива корпорации  след смъртта на собственика, ще се превръщат в акционерни дружества от нов тип, т.е. такива, които ще разделят 95% от своята печалба  със всички нуждаещи се по света! В същото време, всички корпоративни тайни, ще бъдат  предоставени свободно за да може конкурентните корпорации по един естествен път да усвоят нейната ниша и да акумулират чуждите знания и своите идеи в един по-съвършен и по-евтин продукт. Така ще се засили допълнително научно техническият прогрес!

Ако се премахне унаследяването ще се получат два много важни положителни аспекта:

-Наследниците на милионери и милиардери, ще се напрегнат и ще се мъчат да устроят живота си независимо от богатството, което биха получили по наследство – просто, защото те няма да получат голямо наследство!

-Много хора по света ще получат нужните средства за оцеляване, поне на екзистенц минимума а  това  ще е предпоставка за  по-нататъшното развитие на човечеството в правилна насока!

Стремеж към успех и забогатяване!

В новото общество ще има стремеж към успех и забогатяване, но няма да има тази капиталистическа лакомия, или тази ленивост  на комунизма. Новият икономически ред, ще се основава на стремежа на развитие на индивида в единствения му живот, който е даден, а не натрупване на милиарди за наследниците. Да, това общество не би харесало  на нито един милиардер или милионер, но ние   смятаме, че в случая по-важно значение имат онези 99% хора живеещи под напрежение, които всеки ден виждат покрай своите бедни къщи други такива като тях. Тези, за които светът е сив и еднообразен от това да се трудят за някой, който не работи!

Смятаме, че развитието на всеки един човек поотделно е по-важно, отколкото развитието на династии и родове акумулирали и паразитирали над останалото общество милиарди средства, средства, които вместо да са в служба на човечеството, се  крият по трезорите  на аристокрацията!

 Цигарените заводи и корпорации!

Едно от най-важните неща в новия свят трябва да бъде унищожаване на цигарената промишленост. Всички знаем какви са  вредите от цигарите и колко пари се плащат за провеждане на анти цигарени кампании и тем подобни мероприятия. Решението  хората да не пушат е просто – унищожаване на тютюневата промишленост!  Повечето пушачи, са готови да си купят цигари, когато са гладни и дори са готови с последните си пари да купят цигари, а не хляб! Някои стават раздразнителни и са готови да излязат от кожата си, ако не са пушили цигара. Могат да направят скандал или да ударят  човек, когато са в никотинова абстиненция! Това показва, че цигарите са наркотик, не по-слаб от другите наркотици, но достатъчно разпространен, за да бъде определен, като най-опасният наркотик! Цигарите  са порок, който унищожава човечество и това трябва да бъде спряно !

Вреда от цигарите
Цигарите са вредни!

Как така ще стане да се лишат пушачите от  цигари и да са доволни? Да, има начин!  Цигарените заводи, които  генерират милиарди долари от човешката зависимост, ще трябва да предлагат безплатно цигари на всички хора станали зависими от цигарите, заради това, че те, или друга табачна компания е продала  на човека цигари и той, се е пристрастил. Всички пушачи, ще имат право да получават по кутия от 10 цигари  на ден и то от  поликлиниката, при условие, че на 6 месеца си правят изследване за рак на белите дробове.

Всички пушачи, отказали се от тютюнопушенето, ще получават безвъзмездна сума от табачните компании, като извинение за това, че те са продавали отрова, и са съсипвали умишлено здравето на човека!

Парите за безплатните цигари, ще бъдат вземани от резервния капитал на цинарените компании а в последствие и от допълнителния и основния. Да многомилионната индустрия  лежаща на човешкия порок няма да съществува, но за сметка на това ще има  здрави и щастливи Хора жители на Земята!

Глад и неравноправие
Някой, кучета са по добре от хората!

Зная, че ви звучи смешно, навярно, цигарените фабрики да плащат на пушачите обезщетение, при положение, че тяхната политика е да увеличават цените, уж да откажат хората. Но не смятате ли, че все пак идеята на сайта ufoport.com е по-добра от тяхната и реално ще каже истината. ДА! Пушачите са жертви на цигареният бизнес!

За сега толкова, ще има още  интересни статии по тази тема, ако ви е харесала идеята, за един по-добър свят и искате да се присъедините към неговото сътворяване, оставете коментари  със вашите идеи, за това как Вие виждате „Новия световен ред“ !

Ако искате можете да напишете вашето мнение и на нашия форум за конспирация