Астронавт направил първото в света селфи в космоса

селфи в космоса
Първото селфи в космоса направено преди 45 години.

84 годишния американски астронавт Бъз Одрин (Buzz Aldrin), които бил участник в експедицията до Луната 1969г.  публикувал в своят Twitter първото в света селфи направено в космоса. оказва се, че бившият сътрудник на NASA направил автопортретна снимка преди 50г.

“ Вие знаехте ли, че аз съм направил първото в света космическо селфи по време на първия полет Gemini 12 mission in 1966?- такъв пост написал астронавта в своя микро блог. За по- малко от денонощие постът бил споделен хиляди пъти в социалната мрежа. По време на официалния полет с кораба „Джемини„,  Бъз Одрин провел 5 часа в открития космос, което в този момент е било световен рекорд.Автопортретна снимка, американецът публикувал в чест на 45 годишнината от стъпването на човек на Луната, което се е състояло 20 юли 1969 година.

Бъз Одрин , е бил вторият човек, които се е спуснал на лунната повърхност. Първи това е направил командира на космическият апарат „apollo 11“ Нил Армстронг.

В последно време новините свързани със селфи, се появяват в световните СМИ едва ли не всеки ден. Тинейджъри са готови да прекарат цял ден в очакване за да се снимат на фона някоя знаменитост. Някой дори са готови зареди успешната снимка да стигнат до крайности.

Източник: http://www.mirror.co.uk

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

0 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари