Ако съществуват извънземни, защо мълчат?

Инопланетянин

Когато заговорим за съществуването на извънземен живо, то всички си изследователи си задават един и същи въпрос: „Ако съществуват извънземни, защо до сега не са влезли в контакт с нас ?“

Възможни отговори:

човешкото съзнаниеЧовешкото съзнание. Нашето човешко съзнание не може да допусне, че представителите на неземните цивилизации, които могат да обитават други планети, други галактики и дори други вселени не изглеждат като нас. Повечето учени и уфолози  търсейки живот на някоя планета се уповават на живота на земята и търсят прилики на извънземните с хората. Умишлено се търсят хуманоиди, но такива хуманоиди за сега са открити само в фантастическата литература. Подобни търсения на хуманоиди обаче, са малко преждевременни, по-лесно би било да се търси живот от разнороден характер, дори живот в не белтъчна форма и на основата на ДНК. Това, ще разшири полето за търсене на извънземни и ще увеличи шанса за намирането на извънземна форма на живот.

Впечатление прави, как фантастите описват „летящите чинии“ и извънземните кораби те също удивително приличат на нашите земни самолети и ракети. В последствие взирането в небето и търсенето на подобни „летящи чини“ може да доведе всеки уфолог изследовател до разочарование.

Хипотеза на зоопаркаХипотеза на зоопарка. През 1973 се появява интересна хипотеза – хипотеза на зоопарка. Тя се основава на твърдението, че висшите цивилизации, отдавна наблюдават за нас, но просто не искат да се намесват. За тях ние сме толкова разумни, колкото за нас са разумни животните в зоопарка. Животните ние държим в клетки в зоопаркове и зоологически градини, а извънземните  ни държат нас на планетата Земя.

Извънземните не се интересуват от нас. Имайки предвид втората причини поради, която извънземните не са заявили присъствието си на Земята, можем да извадим извод, че ние сме скучни за по-развитите цивилизации и както животните в зоопарка ни стават скучни след половин час разходка и съзерцаване. Човечеството, като по-нисша раса  едва ли представлява голям интерес за по висшите от човека същества. Но все пак те идват да ни навестят поне  един или два пъти на хилядолетие, за да се убедят, че няма да  се само разрушим и по този начин да съсипем техния експериментален проект – планета зоопарк.

ВреметоЖивеем в различни периоди на времето. Има вариант ние да живеем в различно време с извънземните. Например, на Марс е имало в миналото живот, но той е изчезнал от там преди няколко милиона години, а сега ние се опитваме да намерим следи от живот на червената планета, като изпращаме до Марс различни изследователски апарати търсещи останки от извънземни.

По същия начин, ако живота на Земята изчезне, представители на други планети могат, да дойдат и да търсят следи живот следи от разумна форма на живот на планетата Земя.

Те не съществуват. Последния вариант, е неприемлив за много уфолози , като чели вече сме доказали, че е невъзможно да не съществуват извънземни и цивилизации на други планети, но все пак ако ги има, то тогава защо до сета не са влезли в контакт с хората?

Уфологът Странен Уфологов, доказва съществуването на извънземни същества:

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

0 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари