NASA: В 2012 година по чудо избегнахме катастрофа

21,12,2012Г.
Плазмен облак приближава земята. Снимка: rrnews.ru

NASA публикува данни съгласно, които човечеството преди една година на 23 юли 2012 по чудо, е избегнало страшна космическа и природна катастрофа.

Съобщава се, че на 23 юли 2012 година много близко до Земята прелетялия два плазмени облака.  Ако това събитие се беше случило само седмица по-рано от посочената дата, последствието от изхвърлената коронарна маса, а именно това е названието на даденото явление, щеше да е ужасяващо.

Изхвърлянето на коронарна маса, може да повлече със себе си парализиране на магнитното поле на Земята и да прекрати  работата на всички световни комуникации: мобилни телефони, електричество, телевизия, Интернет  и други. Последствията за нашата цивилизация щяха да са толкова глобални, че можеше да се върнем в развитието си няколко готини назад. В паричен еквивалент, ущърбите от подобен вид катастрофа щяха да са над 2 трилиона долара.

Интересно е че в 2012 година Земята беше ударена от най-силната слънчева буря за последните 150 години. Тази буря е сравнима по своята значимост с „геомагнитния супер щорм“ от 1859 година. Тогава Европа и Северна  Америка останали без телеграфни съобщения.

Източник: rrnews.ru

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

0 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари