Бели дупки – неразгадани космически обекти

кодмически обест - бяла дупка

През 1935 г учените Айнщайн и Розен показват на обществеността научен труд според, който в пространството съществуват т.н. Бели дупки. Теорията се нарича мост на Айнщайн-Розен и е математически доказана от двамата учени. Според тях Белите дупки са места в пространството, който противоположно на Черните дупки излъчват енергия и материя.Смята се, че Белите дупки излъчват енергията поета от черните дупки. Те представляват своеобразен тунел с един или повече входове,който привлича материята. След това тя минава през своеобразен коридор и бива изхвърляна в пространството на определено място. Белите дупки според тях служат за придвижване от едно място в друго чрез пространствените коридори.

кодмически обест - бяла дупка
Снимка на предполагаема бяла дупка в космоса

Според друга теория на съвременните учени Черните дупки след определен период от време се взривяват и се образуват Белите дупки и в пространството се изхвърля цялата материя и енергия погълната от Черната дупка без да се променя или преобразува. Така се създават нови вселени с погълнатата материя.
Съвременните учени разсъждават върху тази теория и дали можем чрез нея да пътуваме в пространството.Представете си космически кораб погълнат от черна дупка,преминаващ през тунел и отиващ в друга Вселена.Това е все още недоказан на практика начин за пътуване в пространството.
Теорията на двамата учени Айнщайн и Розен макар и математически доказана все още не е доказана от съвременните учени, изследващи процесите в Космоса. Открити са и е доказано съществуването на множество Черни дупки,но доказателства за съществуването на Белите дупки още няма. Но това не значи, че те не съществуват и учените още не могат да достигнат до тях.

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

0 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари