Порталът към отвъдния свят

Има едно място, където съм сигурна че има портал към отвъдния свят. Намира се до един лешник в двора на мои приятели в провинцията.Няколко пъти съм ходила у тях на гости и усещането е много призрачно. Външно дървото си е дърво,най-обикновен лешник.Но вечер усещането и сенките му придават голяма тайнственост.

Къщата на призраците. Снимка: bg.wikipedia.org

Последният път когато бях там видях силуета на млада жена,която правеше жестове и искаше нещо да ми каже.След това се появи силуета на малко момиче,което бягаше в тъмнината.Тъй като и преди съм ги виждала не се уплаших,но този път те искаха да ми кажат нещо.
Поразпитах семейството за някаква легенда в околностите и те ми разказаха следното:
– Преди много години имало майка и дъщеря,които живеели на края на селото сами.Бащата бил загинал от ръцете на турците и те се справяли сами.Но един ден при поредното нашествие на турците и те не били подминати.След жестоки издевателства над тях и двете починали,но останала легендата за тях и как те след смъртта си останали на този свят и когато се появили на някой,било само за да го предупредят за беда,която го грози.
След този разказ аз се замислих какво са искали да ми кажат двете привидения.На другия ден тръгнахме обратно към вкъщи,но на мен ми се въртеше в главата само мисълта за двете жени.Нямах представа какво ще се случи.

scary-666620_640
Картинка: pixabay.com

Пристигнахме вкъщи и нещо ме забута и не ми даваше да си отключа входната врата.Всички около мен започнаха да нервничат,уморени от пътя.И тогава се разнесе тътен идващ сякаш от недрата на земята и всичко се разлюля под краката ни. Извиках:
– Земетресение!
Всички бързо излязохме на равната част на двора,далеч от къщата и изненадани от природната стихия се оглеждахме дали сме добре.
Сега вече знаех,защо съм видяла двете жени и какво са искали да ми кажат.

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

0 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари