Учените търсят извънземни същества на 20 светлинни години от Земята

извънземни същества

Търсим извънземниПореден отпит да осъществят контакт с извънземните правят специалистите от университета в Калифорния. Учените, планират да изпратят електронни съобщения в дебрите на космоса на разстояние 20 светлинни години от нашата планета, предаде агенция ТАСС.

Експертите смятат, че ако в космическото пространство има представители на други цивилизации, то те ще получат съобщението от земята и е възможно да отговорят на него. Те предполагат, че невероятно огромното пространство на вселената с толкова много планети в него просто не може да не крие някаква форма на органически живот, съпоставим с човешкия.

извънземни същества
Може би те са като нас.

 

Изследователите вече 30 години се занимават с търсене на извънземни форми на живот в космоса. Основания през 1984 година институт в SETI се е специализирал на контакт  с извънземен живот.

Дейвид Блек (директор на изследователския център и ръководител на проекта), разказва, че сега учените решават какво ще бъде съдържанието на писмото. След много неудачни опити, този път трябва да се измисли добро съдържание считат експертите.

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

0 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари