Учените търсят извънземни същества на 20 светлинни години от Земята

извънземни същества

Търсим извънземниПореден отпит да осъществят контакт с извънземните правят специалистите от университета в Калифорния. Учените, планират да изпратят електронни съобщения в дебрите на космоса на разстояние 20 светлинни години от нашата планета, предаде агенция ТАСС.

Експертите смятат, че ако в космическото пространство има представители на други цивилизации, то те ще получат съобщението от земята и е възможно да отговорят на него. Те предполагат, че невероятно огромното пространство на вселената с толкова много планети в него просто не може да не крие някаква форма на органически живот, съпоставим с човешкия.

извънземни същества
Може би те са като нас.

 

Изследователите вече 30 години се занимават с търсене на извънземни форми на живот в космоса. Основания през 1984 година институт в SETI се е специализирал на контакт  с извънземен живот.

Дейвид Блек (директор на изследователския център и ръководител на проекта), разказва, че сега учените решават какво ще бъде съдържанието на писмото. След много неудачни опити, този път трябва да се измисли добро съдържание считат експертите.

Нуждаем се от Вашата оценка:

Оставете коментар:

  Subscribe  
Notify of