Луната си отива

luna

 

luna
Луната се отдалечава от земята!

Всеки  изминат час Луната се отдалечава все повече от земята, това е процес който не може да бъде установен  и носи след себе си  само негативни последствия за живота на Земята и определено ще доведе до гибел на 75% от всички живи същества.

Какво именно ще се случи когато Луната се отдалечи още само 40 000 километра от Земята. Разбира се, абсолютно точно не могат да се опишат процесите,  но със сигурност нивото на океана ще се повиши със стотици метри.  Тъй като Луната оказва въздействие на приливите и отливите с помощта на притегателната сила, която въздейства на на Земята и на океаните и морета. Просто водата, която се привлича от  Луната  ще се разлее  по сухата част от планета и ще наводни огромни участъци суша. Но нарушенията на приливите и отливите е най -малката беда, която  ще сполети Земята. Луната, също така, се явява  защитен щит на земята, тя  обира и поема ударите върху себе си на огромен брой метеорити някои,от които  с размери способни да унищожат  живота на Земята само няколко часа. Луната привлича тези метеорити към себе си и по този начин защитава Земята  като поема огромни удари.  Но и това не е най- голямата опасност , която ще претърпи Земята когато луната си отиде.Най страшното ще дойде от  това че луната се е явявала винаги балансьор за Земята. Тя поддържа планетата ни в стабилно положение. Земята се върти без отклонения около оста си благодарение на Луната. Когато преди милиони години насъпил ледниковият период земната ос се е отклонила с по-малко от 2 градуса. А планета като Марс, която няма нито една  голяма Луна като нашата изменя положението на оста около, която се върти 60градуса. И всичко това само защтото е лишен от притегателната сила на луна.  Когато Земята загуби луната си тя също  ще започне такова хаотично движение по орбитата си.  Това ще доведе до разтопяване на полюсите и след 6 месеца замръзване отново. Климътът ще се измени така, че на Земята  90 % от всички животински видове ще умрат.

Луната оказва въздействие на земната повърхност и океаните!
Луната оказва въздействие на земната повърхност и океаните!

Всички тези прогнози ще се изпълнят по изчисление на учените след около 1.5 милиарда години.  Но процесът вече е почнал или по правилно би било да кажем той винаги е съществувал от момента на създаването  на Луната след сблъсъка на Земята с метеорит с размерите на  Марс.  Всяка година Земята се отдалечава от Луната,с по 3.5 см. ,като скоростта на това отдалечаване непрекъснато нараства и процесът е необратим!

 

Луната си отива
5 (100%) 3 vote[s]

2
Оставете коментар:

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Стефан Станев

Според водещи учени Луната ще избяга след няколко милиярда години, много след като нашата звезда Слънцето изгасне.