Супер Луна и Кървава Луна – снимки

В нощта на 10 срещу 11 август, телескопите на „Българската космическа агенция“ заснеха астрономическото явление Супер Луна. Именно в тази нощ лунният диск се вижда в пълен размер и е в най-голям за цялата 2014 година.

Супер Луна е явление при, което земния спътник движейки се по своята орбита се приближава максимално до нас и за това лунните снимки от телескопите стават толкова ясни и детайлни. Дори и не въоръжени със супер телескопи, апарати с телеобективи и скъпа снимачни техники и камери, можем да направим добри лунни фотографии.

Снимките на Супер Луната представени от „Българското космическо агентство“ са заснети с телеобектив и апарат Canon EOS 650D. От детайлните изображения на космическото тяло ясно се виждат кратерите и части от лунния релеф.

жълта луна
Жълта Супер Луна заснета в нощта на 10-11 август 2014 година.
Снимка: Българска космическа агенция

По време на астрономическото явление, земния спътник оказва силно влияние на живота на Земята. Знаем, че човешкия организъм е зависим от фазите на Луната, така че по време на Супер Луната са наблюдавани множество аномалии в природата и при хората.

Супер Луната
Явлението Супер Луна снимка направена от Земята.
Снимка: Българска космическа агенция

Много красива Луна имаше точно 4 дни след като наблюдавахме голямата луна на 10 август. В нощта на 14-15 август, бяхме свидетели на кърваво червена Луна,  все още намирайки се близо до Земята космическото тяло придоби червен оттенък и оставаше само вампири и върколаци да завият срещу нея.

Кървава Луна
Кървава Луна в нощта на 14 срущу 15 август.
Снимка: Българска космическа агенция

Сподели в социалните мрежи:

Subscribe
Изключване на известията
guest

0 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари