Факти и митове за НЛО

Мистериозен летящ обект (НЛО)

Мит: Много малко хора наистина са виждали НЛО….Факт: Според проучване, проведено за телевизионен канал SciFi, един на всеки седем американци казва, че той или човек, когото познава са имали среща с НЛО.

Общо 14 процента са виждали или познават някого, който е имал близка среща от “първи”, “втори” или “трети” вид. Най-голям процент (12) казват, че те или хора, които познават са виждали НЛО от много близко разстояние.
Източник: Poll from – Coalition for Freedom of Information

Неидентифициран летящ обект

Под Неидентифициран летящ обект се разбира всеки необичаен летящ обект или явление в небето, чието произхождение не може да се определи, както от обикновените хора така и от научните изследователи и уфолозите. Но в популярния език на хората абревиатурата НЛО означава, космически кораб с не земен произход. Въпреки, че наблюдения на …

Мит: Пилотите на самолет не са виждали НЛО, така че няма как да е истинско….
Факт: Всъщност има много случаи, когато пилоти на самолети са виждали НЛО, като случаите датират още от 1940 година и продължават до днес.
Някои от най-достоверните доклади са от 40-те, 50-те и 60-те години, като те са предоставени от пилоти на самолети, военни пилоти и бивши военни пилоти, но дори и днес в небето продължават да се случват забележителни срещи с НЛО. Тези мъже са обучени и имат опит да различават обичайните гледки в нощното небе. Те знаят как изглеждат различните самолети, как изглеждат метеоритите и са ги виждали много пъти. Визуалните им наблюдения често са подкрепени от данните на радара, които по принцип им показват същото нещо, което виждат. По този начин, в много случаи, те са имали възможността да елиминират едно по едно нормалните явления за които се съмняват, когато се опитват да идентифицират дали това е НЛО.

През същите тези гореспоменати десетилетия, срещите с НЛО са били през деня и често на близко разстояние, когато формите и характеристиките на повърхността могат лесно да бъдат разпознати, а това прави положителната идентификация на нормалните гледки по-лесна и описанията на необичайни гледки доста по-детайлни. Когато всички нормални обяснения са елиминирани, очевидците могат да се концентрират върху тези аспекти на изживяването, които са по-различни от нормалните.

Тези аспекти, които се считат за извън нормите, включват формите на НЛО-тата и тяхното поведение. Повечето НЛО-та, които са забелязани през деня са описани като обекти с прости геометрични форми – дискове, овали, сфери, цилиндри – и повърхности, които наподобяват метал. Такива форми не само, че не са познати сред съществуващите летящи обекти, които знаем, но противно на всички известни теории за летенето, в повечето случаи контрола и изпълненията, които тези обекти извършват, са по-скоро недостатъци, а не предимства.

Мит: Доклади за кацнали НЛО обекти има само за неизвестни ферми, които се намират на места, които никой не е чувал…
Факт: Проучване на Американските въздушни сили показва, че най-озадачаващите доклади са подадени от хора, които имат възможно най-добрия технологичен опит. Има доклади от всякакви места, като случките, разказани от хора, намиращи се в града са по-малко, поради факта, че по-малка част от небето и видимо там.

Хората в провинцията по-често наблюдават НЛО, защото виждат по-голяма част от небето, и поглеждат към него доста по-често от гражданите, които нямат добра видимост, и са прекалено заети, за да поглеждат нагоре. Принципно, хората, които са виждали НЛО просто са били на точното място, в точното време.
Източник: Don Barliner, The Fund for UFO Research, Inc.

Мит: Американските въздушни сили са разследвали случаите с НЛО, и са заключили, че няма нещо важно при тях…
Факт: Американските въздушни сили са провели официално разследване от 1948 до 1969 година (Projects Sign, Grudge and Blue Book /Проектът Знак, Синята книга/) и са събрали повече от 12,500 доклада. Те твърдят, че са намерили обяснение за повечето, но не и за 701 случая, в които обаче фактите сочат, че е видяно нещо важно.

Американските въздушни сили твърдят, че са намерили обяснение за всички доклади, освен за 701, но реалният им брой е 584. Но тъй като повечето от тях са подадени от военни или пилоти на самолети, а други необясними срещи включват проследяване на радар, те се оказват същността на въпроса. Стотици други доклади в официалните файлове са отметнати като обяснени, но те са пълни с обяснения, които не са нито научни, нито логични.

Тъй като толкова много случаи са признати, че нямат обяснение за тях, те не могат да бъдат използвани като доказателство за каквито и да е заключения, тъй като самата природа и произход на тези необясними случаи, по дефиниция е неизвестна. Ако добавите и тези случаи, които са само “вероятно” обяснени, то ще откриете, че реално липсват убедителни обяснения за повече от 50% от случаите, а това води до извода, че официалното разследване е било просто един провал.

Мит: НЛО е виждано само от американци…
Факт: НЛО е наблюдавано навсякъде по Земята, където има хора, които да го видят. Случвало се е на всеки континент и почти във всяка държава, но тук роля играе доколко е голям местния интерес по темата и нивото на активност на хората. Ако има такива, които се интересуват от докладите за НЛО, то могат да намерят такива навсякъде, не означава, че човека който ги изследва трябва да живее на съответното място.

Някои от първите НЛО-та са видяни над Европа и Тихия океан. От тогава насам, има доклади за срещи с НЛО сигурно от всички съществуващи страни. До момента е имало вълни от близки срещи не само в Америка, но и във Великобритания, Франция, Белгия, Русия и на много други места. Основани са много държавни и частни организации, които да изследват срещите в много от страните, и резултатите са много подобни в почти всички страни. Подобни видове и разновидности на НЛО са видяни на много места, и това почти не се е променило през годините.

Мит: НЛО е наблюдавано чак след 1947 година…
Факт: Има доклади за наблюдавано НЛО във вестници и книги, които датират още от 1865 година, а има и от още по-рано, дори при пещерните снимки и други по-ранни времена.

 

Източник: www.educatinghumanity.com

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

0 Comments
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари