Как песимизмът ще спаси нашата любов

Знаете ли обикновено, е много лесно да бъдем песимисти. Проблемите с екологията, икономиката или бъдещето на човечеството ни подтикват към песимизъм. Но все пак в една област от ежедневието повечето от нас са неизправими оптимисти – това е любовта.

Оптимистична любов

Ние вярваме, че сред многото милиони хора по света  все някога ще можем да изберем истинския, особения, единствения, човекът идеално подхождащ към нашия характер, вкус и стремление. Човека, който като парче от пъзела, точно ще запълни дупката дълбоко в нашата душа. Човекът, който ще ни направи пълноценни.

Ние знаем, че това няма да е лесно, защото някой хора на пръв поглед ни се струват чудесни, но после започват проблемите. Оказва се, че те имат много противна сестра, или  те постоянно нервничат, или пък ни карат постоянно да пристигаме на гарата за 3 часа до влака, а може би те слушат просто ужасна музика, или пък опитите да поговорим с тях после тежък ден, често са направо безполезни.

И ето ние продължаваме търсенето, говорим, че на нас ни е нужно свобода, трябва да починем малко, развеждаме се, търсим безкрайно много варианти в Интернет и в реалния живот. Струвани се , че това е толкова романтично да използваме такива усилия зада намерим тази истинската жена или този истинския мъж, но на практика нашето търсене се превръща в отказване от любовта, то просто гарантира, че никога няма да имаме нормални отношения, защото истината е, че този истински човек въобще не същестествува. Да идеални същества има и даже можем лесно да си ги представим, но уви те живеят във горните слоеве на атмосферата и не идват сред нас  хората.

Ангелите не са на земята.
Ангелите не са на земята.

Именно усещането, че човека до нас е неправилен е главната причина за злобата и нетърпимостта. За нашата ярост  няма граници, когато хората не съответстват на очакванията ни. Така е устроен човешкия разум, той със сто процентна вероятност ще открие нещо, което не му изнася. Но за да станем, истински романтик и за да се бием истински за своята любов ние нужно най-важното : Голяма доза песимизъм!

Песимизъм, това е разбиране за това, че най-идеалния на пръв поглед човек, ще се окаже малко по-лош, когато го узнаеш отблизо. Но с песимизма, идва готовността да прощаваме, да прощаваме дългия списък с недостатъци, който непременно ще открием в любимия човек, а той разбира се ще намери в нас.

Оптимистичното търсене на идеален човек, накрая ще ни застави да се отвърнем от всеки, който сме срещнали в живота си.

Най-подходящия човек за нас не е човек с едни и същи вкусове и стремления в живота, а това е човек, който е способен да се договаря за общите ви различия с ум и мъдрост. Съвместимост, това не е целта на любовта и още повече не е причина за изисквания към любимия човек.

Зада се научим да обичаме истински, трябва дълбоко да закопаем множество наши надежди и нещо по романтично от това закопаване в живота не може да съществува. Това ще ви освободи, да се върнете към хората и да построите истински и живи отношения, силни и цветущи.

Щастлива любов

0 0 гласове
Article Rating
Subscribe
Изключване на известията
guest

1 Comment
Вградени обратни връзки
Вижте всички коментари
Касиопея
Касиопея
8 years ago

Песимизма не спасява любовта.Подсъзнателното осъзнаване,че такава връзка няма бъдеще поражда тези песимистични мисли.Истинската любов и чувства са когато знаеш,че ги има и в двете страни и е въпрос на време и търпение да се развие тази връзка.Първоначалната страст бива изместена и остават истинските чувства и то само ако те са такива.Това е проверката на времето.